hlieny, zapach z ust, NAC

Príspevok v téme: hlieny, zapach z ust, NAC
Marek 1975

Dobry den. Na odporucanie RNG som uzival NAC, nakolko sa mi nadmerne tvorili hlieny a trpel som zapachom z ust. Potom tu niekto pisal, ze NAC je vlastne slovensky Solmucol, tak som zacal uzivat to. Je pravda, ze to vyborne odhlienuje a zapach zmizol. Lekarnicka mi ale povedala, ze Solmucol sa nesmie! uzivat dlhodo, RNG ale pri uzivani NAC nic podobne nespominal. Moja otazka znie: je Solmucol naozaj to iste ako NAC? Smie sa teda dhodobo uzivat alebo nie? Ja som zistil, ze hlieny sa mi tvoria po zjedeni niecoho mliecneho alebo mucneho. Je to taky zacarovany kruh... akonahle sa najem, zacnu sa tvorit hlieny a musim uzit odhlienovace... :(

Kýčera

"Čo to má s tým spoločné, či som alergik?" Veľmi veľa. Alergici trpia zvýšenou tvorbou hlienov, asi tak.

RNG

Niekomu pomozu aj ustne probiotika/oral probiotic, co vytvoria v ustach ochrannu probioticku floru, co ochranuje nielen zuby, ale aj ciastocne horny dychaci trakt.

cuketka

V solmucole je ucinna latka N-acetylcystein, teda NAC. Mozes ho uzivat aj dlhodobo, 2x denne 600mg je v poriadku. Zapach z ust moze byt ale aj uplne ineho povodu, napr. nespravnou hygienou, nadmernym ouzivanim ust. vod s alkoholom, niektorymi liekmi, znizenou tvorbou slin, ochoreniami GIT, Helicobacterom, infekciami dych. ciest, ust, zubnym plakom, nespravnym dychanim, atd

Marek 1975

neviem ci som alergik, zaujimalo by ma ozaj ako to je s tym NAC a solmucol. co to ma s tym spolocne ci som alergik?

Kýčera

Marek 1975, nie si náhodou alergik? Nemáš nejaké potravinové alergie? Ak Ti to povedala lekárnička, potom to bude pravda. Čudoval by si sa, ale bez chleba sa žiť dá, len sa treba premôcť.

Marek 1975

to sa vam povie... ale co mam jest? ved na ranajky uz hned mam chlieb, teda mucne. ine ma nezasyti, skusal som to s ovocim ale potom som stale hladny a nervozny.
vie mi niekto povedat ako je to s tym solmucolom a NAC-om?