strava po transplantacii oblicky

Príspevok v téme: strava po transplantacii oblicky
pepuska12

Dobry den.Hladam vsade po internete ale neni to jednoduche.Som tyzden po transplantacii oblicky.Musim drzat dietu kde mam zjest pocas dna menej ako 6g soli.Musim obmedzit cholesterol a cukry.Uzivam steroidy ktore vyvolavaju velku chut do jedla.Kedze som mlada zena a chcem si udrzat liniu potrebujem aj pocvicit lenze ako so stravou ja neviem co mam jest ako to mam vsetko ratat.Som z toho popletena.Ak mate nejake recepty co si chutne uverit aby tam nebolo vsetkeho vela zaroven zdrave.Dakujem

Kýčera

Pepuska 12, a to Ti nedali nejaký letáčik, čomu sa máš vyhnúť? Najskôr by si mala zistiť, čo nemôžeš a z toho vychádzať. Všimla som si Ťa a začala pátrať, ako Ti pomôcť. Našla som "Neslaná šetriaca diéta 10", kt. je indikovaná na choroby srdca a ciev a aj ďalšie choroby, kt. zadržiavajú v organizme tekutiny. Podľa mňa je vhodná aj pre Teba, pohľadaj si ju na nete. Základom je úplné vylúčenie soli a obmedzenie potravín, kt. obsahujú sodík. Namiesto soli môžeš do jedla pridávať bylinky - rasca, fenikel, majorán, bobkový list, jalovec, kôpor,... vňate - pažítku, kôpor, cibuľa, zeler, pór, petržlen,...zeleninu - cesnak, cibuľu, fenikel, petržlen,...a huby, aj vývar z nich. Menej korenia, papriky, tymiánu, nového korenia, muškátového orechu. Úplne vynechaj priemyselne spracované potraviny - polotovary, údeniny, šunky, údené a solené ryby, všetky konzervy, slaninu, slané maslo, horčicu, kyslé uhorky, kvasenú kapustu, zeleninu nakladanú v soli a sladkokyslom náleve, polievkové a miešané korenie, hotové polievky, sardelovú pastu, minerálne vody,...pozor aj na chlieb, pečivo, koláče, cestoviny - všade máš soľ. Sodík nahradzáš draslíkom - zelenina, ovocie, med, ryža, múka, zemiaky, tvaroh, oleje,... OBMEDZOVAŤ musíš aj potraviny so stredným obsahom sodíka - sladkovodné ryby, mlieko, bravčové a hovädzie mäso, ale OVEĽA VIAC ho obsahuje hydina, baranina, teľacie, vajíčka a vnútornosti. Potraviny kontroluj na obsah soli, variť si musíš sama, ak máš možnosť, kupuj si veci "z dvora" a variť môžeš normálne, ale bez soli. Snáď Ti to aspoň trošku pomôže, drž sa, dievča.

Echo4

Dobrý deń,
Ja by som vám ponúkol jeden produkt, ktorý aj ja sam užívam. Po takom závažnom zákroku akú ste absolvovali by som vám poradil toto www.flavonmax.com ... www.flavonmax.com a táto stránka vám ponúkne všetky informácie čo potrebujete k tomuto produktu.. nie je to síce jedálničiek ale mohlo by vám to pomôcť dať sa skorej do kopy :) Je to síce dráhe ale ja na to nedám dopustiť :)