Ako sa osamostatniť v 18 roku života?

Príspevok v téme: Ako sa osamostatniť v 18 roku života?
kimi18

Ako sa postaviť na vlastné nohy v osemnástom roku života bez práce, bez školy (čakajú ma ešte dva roky), bez peňazí ? Bez toho aby som sa musela živiť vlastným telom ? Mám vôbec nejakú možnosť ? Moja rodina ma totálne odvrhla a som pre nich len odpad, nechcem byť už na príťaž (ako mi to bolo povedané), škola je to ťažký odbor, vybrala mi ho rodina a ja už nezvládam štúdium, psychicky ma to ničí. Jediné čo malo v mojom živote zmysel je môj vzťah ale aj to už dávno nemôžem považovať za pozitívum v mojom živote. Som ľudská troska a je mi ľúto že je tomu tak už teraz v takom veku. Ale už mám všetkého dosť. Dosť bolo lutovania sa a chcem sa konečne postaviť sama za seba a začať žiť od znova. Beriem každú reálnu radu. Ďakujem.

dalsi

Normalny postup je, najst si pracu, zaplatis si prenajom, ci hypoteku a ked mas financie, osamostatnenie sa neni problem. Nemas financie, mas problem.

No a ako to riesia niektore zeny /obcas aj muzi/ ? Najdu si priatela, ktory je samostatny a nastahuju sa k nemu. Asi najlahsie riesenie pre leniveho cloveka.

0vecka

na sk asi tazko musis si ale najst najprv nejaky flek... to jezaklad mozno by si mohla zobrat nieco v zahranici kde ti daju ubytko a stravu a zatial sa rozkukas... inaq je to imho dost nerealne najme ked nemas pracovne skusenosti..