Odlisny sexualny apetit

Príspevok v téme: Odlisny sexualny apetit
sususu

Dost ma niekedy vytaca ked sme spolu s priatelom a nemilujeme sa jeden den..pripada mi to divne... moj byvaly vztah bol velmi vasnivy, niekedy sme ani zo spalne nevychadzali a teraz je to take kludnejsie, jasne ze som v nom nasla hodnoty ktore byvalemu chybali ale niekedy sa citim akoby ma nechcel ak sa so mnou jeden den nemiluje..je to v poriadku??? Preco sa chcem milovat kazdy den? Teda staci mi na to iba pomysliet a hned mam chut. Stale to tak bolo a v kazdom vztahu. Ked pocuvam niektorych znamych ze sa neny vyhovaraju na bolesti hlavy to sa mi v zivote nestalo. Aj v chorobe s teplotami..stacilo ked sa ma dotkol a uz to slo :-) Teraz sa obcas nie casto ale stava sa to ze je unaveny a nemilujeme sa a mna to uz stresuje ze ma nechce tak velmi ako by som chcela. A taktiez ja to chcem a potom som nahnevana ze nic nie je..aj ked jasne ze nestazujem sa ale vo vnutri to vo mne "vrie". Viem ze nie kazdy den je "nedela" a mame ine veci na praci ale radsej rychlovka kazdy den ako dlhe nudne raz za cas. Ako ukludnit ten moj sexualny drive???

iggzik

One in a million..

Aj ked uz to same je nepravdive lebo kazdy sme jedinecny, tym padom ~1/7.000.000.000 Vela ludi s tymto nevie pracovat. Skatulkovacky a podobne "normalne" nezmysly..

Tym chcem povedat, ze nieje nic divne na tebe ani nom.

"Practice makes perfect", alebo aj k tomu ako "dalsi" nacrtol, comu sa clovek venuje, opakuje, robi casto, ma rad a pod. sa v tom "trenuje" mozog si na to zvyka a chce to. Cize ako sama pises, mala si predtym vztah kde to bolo vasnive a caste, tak necudo, ze ti to chyba..

Najlepsie by bolo si dat taky dlhsi, kludny neunaveny rozhovor s aktualnym priatelom na tuto temu.

Teraz v tomto nieste teda "zosuladeny" no da sa na tom zapracovat, a jeden z vas musi urobit kompromis a prisposobit sa tomu druhemu.

Unava v tejto dobe je hlavne psychycka, stres a podobne.. Tiez aj "pohodlnost"...

presususu

Ludia, co ste sa do sususu pustili, mam dojem, ze ste prekrutili problem, o ktorom hovori do roviny, ktora s nim nema vela spolocneho ci? Ved napisala, ze partnerovi o tom ani nehovori - tak naco ju varujete, ze si ho odplasi? ze nema chut na inych chlapov - tak co tie komenty naznacujuce, ze by roztiahla inym? Ved zostavajte vecni, pyta sa na to, ako ukludnit svoj sexualny drive.

Sususu, ak ta to ukludni, ja som na tom podobne. Ak nemam partnera, nemam chut sexovat. Ale ak ho mam, mam chut vkuse a to sme skoro dva roky spolu. Tym nechcem povedat, ze donho vkuse dobiedzam a ze ho zvadzam, lebo viem, ze radsej dobyja a ja som tiez radsej dobyjana. Takze to vrie iba vo mne, podobne ako pises.

Mat chut, ci aj sex kazdy den, hocikolkokrat je uplne okej. Co vsak nie je okej, ze pocitujes neistotu a citis sa neprijemne, ked ho nemas uz i len den. Podobne, ako je fajn, ked ma clovek radost a pozitok z dobreho zakusku, ale nezdrave je, ak ma zlu naladu bez toho zakusku. Znamena to pravdepodobne, ze okrem radosti, spojenia, posilnovania vztahu a pod. pre teba sex este nieco kompenzuje. Tuto otazku sa sama sebe snaz zodpovedat, Podla mna ludia prehanaju, ked hned na vsetko odporucaju odbornika. Najprv sa staci sa pozriet uprimne do seba. Moze to byt strach, neistota, strach zo smrti, tuzba po vecnej mladosti atd atd. Casto napriklad neistota, neistota, ci som to stale ja, aj ked ma partner nechce, otazka stabilneho/labilneho sebaobrazu a sebaistoty. Nic strasne, ale oplati sa na tom popracovat, lebo potom sa sex naozaj stane iba pozitkom, nebude ta jeho nedostatok stresovat. (preto napriklad ani nepokladam za az tak blby nazor sexualne abstinovat, len to nesmie byt kvoli nejakej cirkvi, skor kvoli tomu, aby si clovek vytvoril pevnu predstavu o tom, ako ho partner berie aj bez sexu a potom ho nejaka pauza v nom ani nerozhadze - tehotenstvo alebo choroba... ale to je uz do inej temy tusim). Drzim palce.

dalsi

Sexualny apetit je relativny. Prirovnam to k tenisovej hre. Ak bude hrat profik s niekym, kto raketu nevie v ruke ani udrzat, moc si nezahraju.

U sexualneho apetitu ide o pocity a prezitok. Ak je pocitov malo, tak bud si na to zvyknete, alebo vas to stve. Zalezi na prezitku. Prezitok moze byt silny, alebo slaby. Ak by mal dany clovek silny prezitok, vzrastla by mu aj chut, vzrastol by sexualny apetit. Zial, pri slabom prezitku je to zacarovany kruh. Aby ste mohli mat lepsi prezitok, potrebujete cvicit - teda snazit sa a castejsie sa milovat. Lenze to nechcete, lebo mate slaby prezitok. Zmenit by sa to dalo so sebazaprenim, prekonat sa a snahou na oboch stranach /co je casto utopia/.

Pri silnejsom prezitku, vznika viac endorfinov a vznika zavislost. Potom chce clovek viac a viac. Zaroven vsak klesa aj prezitok /lebo pri opakovanej cinnosti pocas dlhsej doby si na to telo zvyka a uz to tak nepreziva/ a clovek chce casto tiez viac, aby to dorovnal.

Preto silnejsi apetit sa da vypestovat. Podobne ako s jedlom /dobrym/, casto rastie chut :)

usmevny_den

asi mi niekto stojí na kábli, ale akosi neviem nájsť pointu opisovaného problému, keďže jeho riešenie je pomenované v názve témy - proste máte rozdielny sex.apetít a čo ako? čo s tým chceš robiť? čo chceš poradiť? resp. v čom pomôcť? sex. apetít človek zmeniť nedokáže, ani ty, ani on, jediné čo dokážeš zmeniť je tvoj postoj v hlave k danému "problému" a tešiť sa z toho, že nič vážnejšieho nemusíš riešiť. :)

Kultak

Tak zajdi do sexshopu pokupuj hracky(alebo nemusis) a masturbuj.Ked chlap jednoducho nema naladu tak nie no aj ty urcite nechces sex 365dni v roku.

Sejla

ahoj, zakladatelka.
Sex nie je primarna ludska potreba, ako vzduch, ci voda. Da sa bez neho prezit aj niekolko mesiacov, rokov, ci dokonca cely zivot. Ty nevydrzis ani den, tak by som sa na tvojom mieste znova zamyslela nad tym, ci sa nejedna o zavislost. Myslis, ze je ok, ze to v tebe tak 'vrie'? A taktiez si tu niekde pisala, ze radsej rychlovku kazdy den, ako dlhy nudny sex raz za cas.. No slecna, co potom tie reci o prejavoch lasky? Ty milujes sex viac, nez svojho partnera. Ja by som ti dala radu, aby si proste zmenila postoj k sexu. Neber ho ako samozrejmost. Pary, ktore maju denne sex su skor vynimka, zez pravidlo, ja takych tiez poznam, ale ze by mali vdaka tomu skvely vztah, to povedat nemozem - skor sa mi zda opak a casto je tam nevera.

Moireal

Len rozdiel medzi Sususu a tebou je ten, ze ona v podstate ani nema problem, pretoze ako pisala, ma ten sex celkom casto, aj ty si jej to napisal. Ale ty, tvoj pribeh je iny. Trva dlho. Aspon podla toho co vravia ini ludia. Ver tomu, ze ti bude vadit, ak by sa ti stale niekto stazoval, clovek je tvor krehky a dlho to nevydrzi, nikto na to nema energiu, lebo ty ju vlastne tahas z druheho a to iste by taky stazujuci sa clovek robil tebe. Ver tomu, ze ani ty, ani nikto na zemi, nema tolko energie, aby to zvladol. Bud sa ten clovek zmeni na sociopata alebo nieco este horsie. Zo zaciatku chce kazdy pomahat, to je prirodzene, ale ked sa rady minaju ucinkom, tak nastupuje znechutenost. Ani ty teda nemas nekonecnu trpezlivost a nervy zo zeleza. Viem, ze ked ide clovek proti prudu, ked ma iny nazor ako vacsina, idu ho ukamenovat. Preto je lepsie nevstupovat do hadok, treba to radsej opustit, lebo hadkou sa nikdy nic nevyriesi. Ale to ani stazovanim sa.
A este co sa tyka tvojho problemu, tak si skoro kazdu jednu temu zmenil na temu o sebe. Pripomina mi to rozpisovanie sa inych ludi o svojich problemoch na facebooku. If you wanna cry, use a tissue not a status...

dalsi

Moireal
Dnes 16:06

aj tak sa to da vidiet. Alebo, ze ked padnem, tak vstanem - miesto toho, aby som ostal lezat. Osobne mi je jedno, ak niekto vypisuje a stazuje sa na nieco. Ak sa mi nieco nepaci, preskocim to, necitam. Skor ludia nie su chopni pochopit to, ze niekto moze mat iny nazor a jednoducho to este nechce vzdat. Pre niekoho hlupost, pre ineho tvrdohlavost a pre dalsieho len nechut ostat lezat.

A preto sa aj zastavam slecny sususu, lebo rozmysla podobne. Nechce to vzdat a drzim jej preto palce.

Ludia su rozni. Niekomu zalezi velmi na tom, co si druhi myslia a inemu je to zas ukradnute. Ma vlastny nazor. Ale zo zasady nikoho necepujem pre jeho nazor a jeho riesnenia. Lebo nikdy nevidime vsetko a nevieme, preco tak druhy clovek kona, rozmysla.

Moireal

Co poradit cloveku co sa stale stazuje? Dalsi, kedze stale spominas svoje problemy vo vztahu, znamena to, ze si na mrtvom bode. Bud to vyries rozchodom alebo si to ries v hlave a neplac nad nedostatkom sexu a nefunkcnym vztahom. Lebo kazdy kto sa len stazuje a nikam nehne z miesta, sa stava po case velmi neoblubenym medzi ludmi. Tak to proste je. A to vravim aj z vlastnej skusenosti, je to zaruceny sposob ako od seba odohnat kazdeho. A navyse je to aj neuctive k tvoje zene, ked si toho tolko na nu prezradil.
Ale mozno potrebujes dostat fakt riadnu facku, aby si sa spamatal ale skus sa vcitit aj do druhych ludi, ktorym samym je neprijemne citat o tvojich intimnych problemoch vo vztahu. "Šialenstvo je robiť rovnakú vec stále dookola a očakávať odlišné výsledky." (Albert Einstein)

dalsi

iva27 Dnes 15:31 ano, a este som aj Jozef Mak, Pacho hybsky zbojnik a Janko Hrasko. Doknca ma uz identifikovali ako strateneho losta a urcite som aj lolo. Najnovsie som aj pocul, ze budem lietadlo... :-D

Napisem to este raz - akokolvek si myslite, ze poznate ludi, tak ich nepoznate, lebo z nejakej prezentacie na fore mozete vidiet len zlomok ich zivota so subjetivnym posudenim v neobjektivnom prerozpravani.

sususu:
nevzdavaj to. Tu je to taky miestny folklor, ze kazdemu poradia rozchod a ked to ignroujes, tak si mysli, ze si hlupa, lebo je to vzdy dobra rada. Preto niektori ludia tu nemaju ani partnera/partnerku. Nik im neni dobry a vztahy riesia tak, ze daju kazdemu zbohom. Pritom sa vydaju zvacsa do podobnych, ak nie rovnakych chyb. Kazdy clovek ma svoj vzorec spravania, zakladny software, ktory urcuje, kto sme. Az po prepisani toho softveru /zmena osobnosti/, sa zacne menit aj nase okolie, lebo nan reaguje inak.

Su moznosti, ako mozes aj ty pohnut so svojim priatelom. Ako tu bolo pisane, vacsinou sa milovanie zvrhne na mechanicke. Ak v nom dokazes umocnit tuzbu, ze to bude chciet psychicky a nebude sa to opakovat tak, ze si clovek na to zvykne, mozete si to uzit obaja. Je to tazke, len nie nemoze. Problemom je vacsinou, ze to musia chciet obaja, co sa nemusi vzdy darit.

..... a teraz sa mozete znovu papeckom vrtat dalej v .... :-D