Som tichá

Príspevok v téme: Som tichá
Tichucko

Prosim Vas o radu. Mam 18 rokov a kamaratov velmi malo. Som jednoducho velmi ticha a vadi mi to. Vsetko co poviem je bud odveci alebo nemam co povedat, alebo ma nik nechape.Chcem to zmenit, predsa clovek je tvor spolocensky a potrebuje k zivotu kamaratov..nechcem cely zivot kracat sama. Aj ked samota je niekedy fajn, ale niekedy ubija.

beacon

vsetko zavisi od toho ci ti to robi problemy v zivote ci ti to vadi alebad strach sa ozvat.su tichy ludia lebo nepotrebuju vsetky sboje myslienky pocity zverejnovat nemaju potrebu spolocenskej angazovanosti ale ak treba nieco riesit tak nemaju problem sa ozvat co som ja.zavisi ci ti nieco chyba zo zivota alebo ti to vyhovuje.vavsine to vyhovuje citia sa v tom dobre.a zaujmy hobby praca je podobna ich povahe kde sa nevyzaduje byt spolocenskym.kde sa vyzaduje pracovat osamote.Len vteday treba zmena ak ti z tvojej povahy plynu nejake problemy.nie kazdy miluje hlucne zeny.a nie kazdemu chybaju priatelia citi sa sam so sebou dobre a zaujmy ma take ako jeho povaha.nic neyreba menit s tebou.

Cliattsi

ahojte.
Ja som tiež na tom podobne - tichý, intovert. V tomto čase ale už aj spoločenskejší vďaka malým pokrokom. Napísal som preto, lebo súhlasím s tribitkou, ako keby hovorila v 90% prípadoch za mňa a chcel by som sa ťa opýtať na toto_
..........tiez mi pomohla motivacna literatura a praca na sebavedomi :)

čo konkrétne ti pomohlo, hlavne by ma zaujímala tá práca na sebavedomí. Lebo ja som v tomto trochu aj postúpil, len by som rád videl aj iné spôsoby, ak existujú.

Op.Izidor

Na šťastný život ti netreba byť ani ťažkým intelektuálom:-)
Len sa nauč to, čo som ti poradil a budeš happy.

Op.Izidor

Teba trápi viac to, že nemáš čo povedať ako to, že si tichá.
Look baby, komunikovať s okolím možno aj inak ako len verbálne, možno tak spraviť aj neverbálne.
Napr. sa nauč (s prepáčením) strúhať ksichty (tzv. mirror training / pred zrkadlom) alebo robiť pekné oči (napr. modré, čierno-mihalnicové) na chlapcov.
Nemusíš toho veľa nahovoriť a aj tak toho dosiahneš veľa.
Ok?

tribitkaaaxx

Som rada ze som ta potesila, aj ked potom ako som uvidela svoj prispevok som si povedala ze som mohla byt aj strucnejsia :D celkom paradox ze tichy clovek je schopny cez net vypotit taky sloh ze? :D

Ale k veci, no, myslim, ze to je celkom pochopitelne, s ludmi s ktorymi si denne, sa tazsie hladaju nove temy na rozhovor, lebo malokedy si ludia maju zdelit nieco nove po jednom dni. Ze si viac v skupinke ticho je myslim aj preto lebo nemas taku potrebu hovorit uplne o vsetkom co ti prebehne myslou. Prave preto lebo premyslas ci je ta myslienka "hodna" toho aby si ju ostatnym zdelila. Niektori ludia hovoria uplne vsetko,aj to co nemusia. Su sice vnimani ako ti vyrecni, ale polovica veci co povedia su nic, to sa mozu rovno aj sami so sebou rozpravat :D Aspon u vacsiny ludi. Cize nic si z toho nerob,nevadi ze si tichsia, co je na tom, ja to nevnimam ako nieco zle, ani to zle nie je, len spolocnost nam vtlkla do hlavy ze musime byt za kazdu cenu urecneni ako babky na trhu a je jedno ci to co hovorime aj ma nejaku hodnotu. Proste prijmi aka si, nerob si z toho taku tazku hlavu, bav sa s tymi s ktorymi naozaj chces a o com naozaj chces, co ta skutocne zaujima,nemysli na to ze musim nieco povedat aby som dokazala sebe ci druhym ze nie som taka ticha, na to kasli, lebo taka si na no a neoplati sa tym tak trapit :) ide o to si hlavne uzit rozhovor a nie opacne :) v skupinke ak ta nieco napadne povedz, a ked nie tak nie, svet sa nezruti :D

A co sa toho vyjadrovania tyka, tak tolko nepremyslaj, drz sa prvej myslienky ktora ti v ten moment napadne, a tu zdel,premysli si iba to ako ju povies, a s kludom, pokojne,sleduj co a ako hovoris :)

A ja som zo Ziaru, "trochu" dalej no :)

kiooo223

aj ja som taký, bez kamaratov a nikoho nezaujimam, aj keby rozprávam ako platón, len ja už som v tom najhoršom stave :-(

izidor15

Možno preto vela premýšlaš nad tým že proste nechceš aby si ostatný nemysleli že si tichá a potom ked sa snažíš niečo povedať tak je to somarina. Neviem možno hovorím ja somariny no načo sa meniť buď sama sebou ja mam rád tichích ludí aj sa mi viac pačia také baby prídu mi také vyspelejšie od tých ostatných je to môj názor :D nájdi si niekoho podobného internet není v tomto zlý môžeš si popísať s niekym podobním a pomáhať si.. : )

Tichucko

M4ty
No to si ma potešil, ze niesom sama. :D Alkohom som to riesila, ked som bola mladsia, teraz chcem normalne zit a prekonat to.

Tichucko

Tribitkaaaxx, fuha!
Milo si ma prekvapila, rovno ti poviem, ze necakala som, ze niekto mi tu odpise taku dlhu odpoved.
No, tak motivacnu literaturu citam aj ja, mozem sa spytat aku citas ty ? :)
A praveze s novymi ludmi ani nemam taky problem sa porozpravat, lebo ked je niekto novy, tak ma napada milion otazok, ale ked sa s niekym stretavam kazdy den napr. so spoluziakmi tak fakt neviem o com sa s nimi bavit. Snazim sa zapajat, ked sedime spoluziaci ako partia spolu, ale tak uz ma to prestava bavit, ze stale len uvazujem co sa spytam .. jednoducho nejde mi to tak same od seba, nie je to take prirodzene.

A to, ze rozpravam odveci tak s tym mas pravdu, necitim sa asi vtedy pri tom cloveku dobre. Musim vyskusat to rozpravanie pred zrkadlom :D to mi este nenapadlo.
A niekedy mam pocit, vlastne nie pocit, ale proste neviem sa vyjadrovat. Mam chaos v hlave. Asi vela a zbytocne premyslam nad vecami.

Ja som na tom tak isto. Bud sa ucim alebo nudim po veceroch doma.

Ja som z Oravy a ty ? :)

tribitkaaaxx

Ahoj, od mala mam podobny problem, kedysi katastrofa, teraz je to uz fajn, no i tak som vo svojej podstate taka stale, len som sa naucila byt viac spolocenska, trochu popracovat na komunikacii a tak , tiez mi pomohla motivacna literatura a praca na sebavedomi :) no uz som sa zmierila s tym, ze nikdy nebudem velkym recnikom, ale to je normalne, lebo kazdy sme iny :) Takze ako prve by si to mala spravit aj ty, prijat seba samu taku aka si, nesnazit sa byt niekym inym.

Samozrejme ale je dobre pracovat na komunikacii, ked sa spoznas s niekym novym, zaujimaj sa, popremyslaj aj teraz na co by si sa na vsetko mohla novej osoby spytat, je toho vela, skola, praca, konicky, uplne bezne veci na zaciatok stacia, ludia su radi ked mozu o sebe rozpravat :) Potom rozne udalosti, dianie vo svete, je fajn mat nejaky prehlad, nastuduj si nejake zaujimavosti o ktorych by si mohla ludom rozpravat. Mozes trenovat aj pred zrkadlom, predstavuj si osobu s ktorou sa rozpravas, a premyslaj o com by si sa s tou konkretkou osobou mohla bavit,vychadzaj z toho aka je, co ju zaujima a tomu prisposobuj svoje otazky a temy na rozhovor, mne to pomaha :D Napr ak vies ze niekto rad jazdi na konoch, tak sa ho mozes pytat na veci ohladom toho. Ak niekto rad vari, mozte rozoberat varenie :D Staci ked druhi budu rozpravat a ty sa budes iba pytat, hned ta budu mat radi lebo mozu o sebe rozpravat :D A medzitym aj ty odpovedaj, pekne s kludom,urpimne, premysli si co povies,prispej nejakym postrehom, poznatkom a je to, postupne to bude lepsie :)

A ze mas pocit ze hovoris od veci, mozno ide aj o to s kym sa bavis. Ja ked som s niekym s kym sa necitim prijemne, alebo viem, ze si toho vela nemame co povedat, miesto snazenia sa a trepanim hluposti, ostavam rovno ticho, lebo taka debata mi pride neprirodzena, tak naco to silit, nesadneme si s kazdym. Treba iba skusat a spoznavat novych ludi, hoci viem, ze to nie je take jednoduche. No ked si uz s niekym s kym ste naladeni na tej istej vlne, s kym ti je fajn a kto ta uprimne zaujima, ide to same a aj pripadne trepanie od veci nevadi,vtedy sa da aj zasmiat :D Mozno je to aj v tom nemyslis? ze nie si obklopena tymi spravnymi ludmi.

A chapem, ze samota je hrozna, ja sa tiez citim osamela a posledne sa iba nudim po veceroch doma, no napriek tomu ze som tichsia povaha, nemam rada sedenie doma, chyba mi dianie, zabava, viac ludi s ktorymi by som mohla travit cas. Niezeby som nemala kamosky, len ich nie je vela (tych dobrych) a nestretavam ich uz casto, lebo uz su v inych mestach na skolach alebo travia cas s frajermi a neviem co s tym :/

Odkial si, ak sa mozem spytat? ak chces mozes nechat mail, a mozme pokecat a trochu sa vzajomne podporit, napisala by som ti potom aj viac :)