Chudé ruky

Príspevok v téme: Chudé ruky
Drievko

Ahoj mám problém so svojimi rukami... Nohy a brucho sú OK.. ale ruky? Ani náhodou. Sú strašne chudé na môj vek. (14) Mám asi 47 Kg a meriam 165cm +-. Neviem si už rady furt sa nane pozerám a hovorím si čo to mám za život :(. Hýbem sa.. Športujem.. Tak v čom je problém? V génoch?Možno, môj otec ma taký istý problém.. Kosti blizko pri sebe. Je to nejaká choroba? Dá sa to liečit? Prosím, napíšte neviem si už rady. :(

Kultak

Je to jednoduché.Malo alebo zle jes.A cvicenie ala pilates alebo beh ti ruky nevytvaruju.
Treba viac papat aj zobrat daku cinecku do ruky a hned to pojde.

odpovedam

LMarika, vela kriku pre nic :-)
Pozrela si si, kolko povodne 45 kg baby, dokonca jedna 38 kilova, nabrali cvicenim svalovej hmoty? v zivote by si nepovedala, ze dakedy boli kost a koza. Len treba vediet, ako na to. Cvicenim sa uz vobec nerysuje sval, to mas odkial? ;-)

Drievko, nepises, ci si dievca, ci chlapec, ale v principe je to jedno. si tzv. ektomorfny typ, ja som tiez. a viem ti zarucit, ze vhodnym treningom a vhodnou stravou vies bez problemov pribrat, hoci to nebude hned. nepises, aky sport robis, ale ak to je beh, cyklistika, korcule a pod. (cize aerobne aktivity), tak tym nepriberies, dokonca si mozes sposobit spalenie svalstva.

LMarika

Su to tenke kosti. Kosti sa ti uz nikdy nezmenia. Do kostí sa neda pribrat a neda sa z nich ani schudnut. Kosti 14-rocnej zeny uz nebudu ani dlhsie, ani kratsie, ani sirsie, ani uzsie a ty ich mas pravdepodobne uzke a s tym nic nespravis. Mohla by si vo fitku vela, vela cvicit, cvicit az do umoru a kazdy by uz potom videl, ze mas okolo tenulinkych kosti akesi male a vyrysovane svaly, ale tvoje ruky budu na objem aj tak tenucke, mozno iba o malo hrubsie ako su teraz, tak neviem, ci to za tu namahu vobec stoji, no pravdupovediac, majsterka Slovenska vo fitness z teba urcite nebude, ale na sport nezanevri nikdy uz len kvoli zdraviu. Zivot so sportom a s cvicenim je zdravsi a zabavnejsi ako zivot bez sportu. V case, ked cvicis, nemas aspon mlandravu postavu a trasucu sa slaninu kde-tu na tele, ale to, co na sebe mas, je pevne a to je pekne a to sa rata, hoci je to aj tenke a nerobia ti problem bezne cinnosti ako vyjst peso na druhe poschodie (nezadychcis sa a nebolia ta nohy), zasprintovat, ked bezis na poslednu chvilu na autobus (nezadychcis sa, nebolia ta nohy a stihnes), doniest domov z nakupu tazke tasky (nebolia ta ruky, alebo nie az tak velmi, ako by ta boleli, keby si nebola trenovana a necvicila)... takze cvicit sa oplati, aby sa clvoek celkove lepsie citil bez ohladu nato, ako vyzera. Aj ja som vzdy mala tenucke rucicky a mohla som robit, co som chcela a cvicit, kolko som chcela, nie a nie nabrat objem do ruk, najma predlaktie...hroza, myslela som si v puberte, ale teraz mi je to uz jedno. Dokonca vacsina anorekticiek ma ruky hrubsie ako ja, lebo maju hrubsie kosti. Aj to je mi jedno. Ja vsak ani napriek tenkym kostiam ako anorekticka nevyzeram. Lebo kazdy vidi, ze tie ruky su preto tenke, lebo kosti su tenke. A kazdy vidi, ze okolo tych tenkych kosti predsa len nejaky ten sval a aj nejaky ten tuk je. A na anorekticke uz ani sval, ani tuk neuvidis, uvidis na nej iba kost a kozu. A medzi tou kostou a kozou sa nenachadza vobec, ale vobec nic. Ci uz sa jej pozeras na tvar, ci na zadok, ci na brucho, ci na ruky, ci na nohy. Ako kostra cloveka vytiahnuta z prirodopisneho kabinetu obalena do koze. A od takeho niecoho ja mam veru velmi daleko, hoci aj nosim velkost 34. Ved prave kvoli tym tenkym kostiam nosim takuto konfekcnu velkost. Lebo ak by ju musela nosit osoba s hrubymi kostami, bola by to uz anorexia v pokrocilom stadiu a kazdy by to na nej videl. Zmier sa s tym, ako vyzeras a ak ti to tak velmi prekaza, tak nos dlhe rukavy vzdy, ked sa to len da a ked ti to pocasie dovoli. Aj tak sa da.

chuducky

Pravdepodobne je to genoch ako si písal .., Z genetikov nič neurobíš.. Ale priberieš ešte a uvidíš maš 14 a nie si ešte dostatočne vyvinutý počkaj si ešte a uvidíš... určite nie si stratený prípad.. :-)