Vzťah na diaľku

Príspevok v téme: Vzťah na diaľku
Smarty

ahojte, rada by som počula vaše názory, prípadne aj skúsenosti.

študovala som dlhšiu dobu v zahraničí a stalo sa presne to čo som nechcela, zamilovala som sa do cudzinca. Obaja sme sa tomu bránili, ale nakoniec, čo je irónia po mojom odchode sme sa rozhodli, že naše priateľstvo posunieme do roviny partnerského vzťahu. Bolo to silnejšie ako my, neustále sme obaja na seba mysleli a nedokázali sme sa vzdať jeden druhého. Chcela by som počuť vaše názory, či niečo takéto ma prespektívu, alebo sa to skončí trpkým sklamaním. Ak ste niekto v podobnej situácií ako riešite diaľku a to, že nemôžete byť spolu vždy keď chcete?

Filip TT

Raz som sa rozprával s jedným takýmto párom. Boli presvedčený, že sú si navzájom tí praví a vzťah na diaľku to môže iba pokaziť. Urobili preto radikálny krok - zobrali sa a žijú spolu. Len treba vybrať štát...

vebe

Myslim si ze skutocnu odpoved uz vopred poznas, len chces skusit, ze ci predsa nie su pozotivne priklady, kedy to takto nadialku super fungovalo. Urcote, ludia,ktori sa maju radi, budu hladat cestu ako vztah udrzat. Ale je to za cenu velkych kompromisov. Vztah na dialku je o kratkych intenzivnych stretnutiach, neustalych luceniach sa aj ked sa lucit vobec nechces a prevaznom fungovani oddelene. Mozes si to otacat ako chces, ale takto nejako to je. Iste mozete si pisat, skypovat a co ja viem co, ale aj tak budete prevazne kazdy zit svoj kazdodenny zivot niekde inde, oddelene. Niekomu to mozno vyhovuje, yvladne to, inemu nie a nezvladne to. Ak ma vztah na dialku fungovat, podla mna to musi byt v casove obmedzenom obdobi a obaja musia mat viziu, ci a kedy pride dalsi krok. Dalsi krok znamena, ze jeden z partnerov sa prestahuje za tym druhym, alebo obaja sa prestahuju a najdu si miesto, kde budu spolu fungovat. Ak nie je tato vizia, vztah na dialku skor ci neskor zanikne.