Aký máte názor na školu (celkovo)?

Mesačný princ

Tak v prvom rade ťa musí škola baviť. Ak ťa nebaví tak nerozvíjaš absolútne nič, pretože to, čo človeka nebaví nikdy nerobí na 100%. A prečo niečo robiť na menej ako tých 100? Nie je to strata času? určite je možné sa dobre učiť a zároveň rozvíjať svoje vlastné ja. Ale faktory okolia bývajú dosť silné a nie vždy je ten človiečik natoľko silný, aby ich ustál a natoľko inteligentný, aby im ešte k tomu všetkému porozumel.

Ono treba tomu všetkému čo sa vôkol nás deje rozumieť, len tak sa pohneme tým správnym smerom. Všetko čo v živote robíme je správne, všetky naše rozhodnutia sú založené len na našich pocitoch a tie predsa nemôžu klamať. Sme to predsa my.

Osobnosť človeka sa formuje a presne tak ako si človek vyberá kam a čo pôjde študovať, tak si zvolí aj to do akej hĺbky sa nechá ovplyvniť týmto okolitým svetom a jeho návodmi.

Akú si zvolíme cestu, tak taká bude. Naše rozhodnutia sú naša osobnosť a naša osobnosť je tvorené našimi rozhodnutiami.

Do školy je dobré chodiť, mne sa tam vždy páčilo, boli to moje najkrajšie roky života. No na druhej strane je dobré si na križovatke vybrať tú správnu cestu pre svoju osobnosť, kým pôjde človek na školu.

spirited_away

Podľa mňa je samotná škola dobre vymyslená ale len do tej miery pokým sa učíš veci, ktoré v živote využiješ. V školách sa učí aj veľa vecí, ktoré ti na nič nebudú.
Mne osobne škola zničila život ale to nie je školou ale spolužiakmi takže to je diskutabilné. Samotná škola za to nemôže ale keby som tam nechodila tak by sa to nestalo.
Určite je možné dobre sa učiť a pritom sa rozvíjať ak to teda myslíš tak že či je možné popri škole venovať sa aj svojím koníčkom a pod. Myslím si, že tam až taký problém nie je.
Ale všeobecne sa to nedá zhrnúť. Niekomu sa stačí učiť 2 hodiny iný musí pri tom učení sedieť 5-6 hodín a obaja sa naučia rovnako.
Aj čo sa týka tej paniky.. závisí od povahy, osobnosti.... od toho závisí aj či si tam vytvoríš kamarátov alebo budeš školu po zbytok života preklínať...

iggzik

No, problemy robia ludia.
Skola ako taka by mala byt prinosom.

Nepises kolko mas, a aku skolu mas na mysli..

Aké sú jej pozitíva, negatíva?: Vzdelanie, poddanost, kolektiv, zabity cas, komunikativnost .. nepriradujem ani jedno z toho k ziadnej strane bo zavisi od uhlov pohladu a tiez okolnosti, kazde moze byt aj + aj -

Ničí škola osobnosť?: moze aj nemusi, zavisi to ale od vela faktorov, pristupu a inych veci..

Je možné sa dobre učiť a pritom rozvíjať svoje ja?: Uz v podstate tym, ze sa ucis rozvijas svoje ja..