Láska - Úzkosť

Príspevok v téme: Láska - Úzkosť
Erindom

Dobrý deň

Mám v poslednej dobe jeden problém, ktorému mám problém porozumieť a ktorý nie je zrovna príjemný.
Po dlhej dobe som si našiel priateľku, do ktorej som sa naozaj zamiloval a neskutočne mi na nej záleží a aj si s ňou dobre rozumiem. Problém je v tom, že dlhé roky som žil v izolácií a držal sa aj mimo spoločnosť. Celé to zapríčinila moja minulosť a veľká nedôvera v ľudí a aj pár sklamaní(v láske). Vytvoril som si barikádu, cez ktorú som nikoho nepúšťal a postupne aj EGO cez, ktoré som mal doslova imunitu na zranenia a slová, ktoré by ma mohli raniť ako osobu.V podstate mi na nikom nezáležalo a ani som necítil žiadne emócie, ktoré by so mnou pohli pri smutných alebo radostných situáciách. Či mi ten stav vadil? Nie vôbec mi nevadil ani som neprežíval depresiu, úzkosť ale ani šťastie lásku proste nič. Jednoducho som prežíval, mal svoj svet a svojich pár aktivít. Lenže! V tom som stretol tú vysnívanú osobu a môj svet sa zrútil ako domček z karát. Zrazu sa objavila osoba, ktorú dokážem počúvať a aj brať jej slová vážne. Nezakazovala mi nerozprávala, že to je zlé ale porovnal som si jej život s tým mojim. V tom nastal zlom, že som sa začal zamýšľať nad svojou doterajšou existenciou a prepadala ma zo začiatku veľkú úzkosť z toho čo som bol a zrazu všetko čo som robil mi prišlo také strašne prázdne bez hodnoty ako len časová výplň. Taktiež som bol dosť taká „sviňa“ a uvedomil som si že chcem byť lepší a správať sa aj k ludom lepšie. Do toho prišla väčšia láska(k nej), prestal som fajčiť a zrazu som videl jediný zmysel iba pri nej. Keď som s nou. Ten pocit trochu opadol ale problém je že vždy sa mi na pár hodín vráti stav, kedy mi všetko príde také prázdne, že ma nič nebaví a všetky aktivity čo chcem robiť nerobím lebo mi prídu o ničom a bez zmyslu. A to je iba v dobe ked som bez nej. Problém číslo dva je, že ak som s nou tak som šťastný a smutný zároveň.. Šťastný že som s nou ale na druhú stranu v niektorých momentoch hlavne ku koncu nášho stretnutia smutný, že sa rozdeľujeme a aj z neistoty či to raz neskončí pretože máme rozdielne názory v jednej téme (viera). Nechcem aby sme náš vzťah skončili pretože si to naozaj bez nej už neviem predstaviť ale mám obavu aby to čo teraz prezívam nebolo dlhodobé a ona nebola ako malé mračnou nad hlavou. Vzhľadom na to, že som bol dlho emočne vychladnutý neviem či je to normálne a čo robiť. Pretože tie stavy bez zmyslu života som zažil kedysi veľmi dávno pred uzavretím sa a viem že nie sú zdrave a taktiež viem, že to nie je fyzická porucha na tabletky, pretože som dlho žil bez toho. Ako keby som potreboval nájsť cestu v mojej mysli a naladiť sa pozitívnym smerom.

Ďakujem za každú odpoveď

Erindom

m8: Ahoj no v izolacií som vlastne nerobil nieč.. Hral som sa hry, pozeral filmy a študoval rozne veci či len tak blúdil po internete, sem tam do mesta s ludmi ale vlastne som ani nezil.. ziadne extra aktivity ani nič iné.. Prečo som sa odizoloval? Lebo som dostal ranu bleskom, ktorá ma zaobudila :)

Erindom

m8: Ahoj no v izolacií som vlastne nerobil nieč.. Hral som sa hry, pozeral filmy a študoval rozne veci či len tak blúdil po internete, sem tam do mesta s ludmi ale vlastne som ani nezil.. ziadne extra aktivity ani nič iné.. Prečo som sa odizoloval? Lebo som dostal ranu bleskom, ktorá ma zaobudila :)

m8

taketo stavy prazdnoty a smutku zazivaju ludia, co mali silnu zavislost na niecom a prestali s tym, alebo maju zavislosti ale nemozu ich vykonavat stale..ta izolacia a vsetko s tym suvisi..co si robil v izolacii? :p a este preco si sa odizoloval?

Erindom

Ahoj Filip TT

Ak by si bol ochotný, chcel by som ťa poprosiť o bližšiu komuníkaciu v tomto smere prostrednictvom mailu. Môj email: cojsemja@gmail.com

Ďakujem

Filip TT

Erindom, podľa mňa Ti nezostáva nič iné, len prísť k tomu prameňu, kde pramení jej duša (Elán: Voda čo ma drží nad vodou) a prameniť tiež tam. Ona si zaslúži, aby si bol pre ňu to isté, čo je ona pre Teba.

Tým prameňom je Ježiš.

Tvoj prípad Erindom je úplne ten istý, aký som počul a čítal už veľa krát na rôznych kresťanských akciách. Mladý človek žije svoj obvyklý život, spozná človeka alebo partiu mladých, ktorí žijú živý vzťah k Ježišovi a jeho doterajší život mu začne pripadať prázdny a bez zmyslu.

Ja sám som zažil niečo podobné na výške, kde som "náhodne" spoznal jedno dievča, ktoré doslova žiarilo a ja som si vedľa nej pripadal úplne zanedbaný. Potom som spoznal jej partiu a tam boli všetci takí. Tak som si uvedomil, že to nie je je povahou, ale pramení to hlbšie.

S tou dievčinou sme zostali potom "len" kamaráti - aj doteraz sme, ale ja som chcel už len také dievča. Za manželku som potom naozaj aj také dievča dostal.
Vďaka Bohu. Je to celoživotný dar.

Erindom

Ahoj Zlamic:
Ano to by mi aj dávalo zmysel .. Ze ked som zamilovaný nevidím zmysel v niečom inom.. Ale nemala by byť láska o preživaní šťastia a nie stálych útrap(strachu, uzkosti, smutku), ktoré ma vedú k neprijemným myšlienkam? Je možné, že sa jedná o nejakú formu bloku z predchadzajúcich vzťahov?

Zlamic

Je to normalne. Zrazu pride clovek, ktory da nasmu zivotu zmysel a smer. Smutne je, ak to tak ten druhy neciti a berie nas len ako spestrenie zivota. Aj ked sme predtym dokazali zit, ci skor prezivat, bez neho, zrazu to nedokazeme. Sme len zombici, prazdni, vykonavajuc bezne cinnosti mechanicky, bez duse. Laska dava dusi a nasmu zivotu napln a zmysel. Minulost neries. Mozno je skutocne lepsie nezvyknut si na citovy luxus, nepoznat nic lepsie a krajsie, pretoze potom to dost boli, ked to stratime, alebo budeme vymeneny ako vec, za nieco ine, ci lepsie.