Nieco na temu Duch Svaty

Filip TT

Tak čo Birmovka, máš niečo?

Prezyvka to inak vystihol celkom dobre, aj keď tomu neverí.

Duch Svätý je naozaj imaginárnym kamarátom. Imaginárnym preto, že nemá žiadnu podobu, žiadny tvar a z ničoho sa neskladá. Duch Svätý je takej podstaty, akej je múdrosť. Múdrosť je Duch Svätý.

Z toho je vidno, že je veľmi vhodný na riešenie problémov. Duch Svätý pozná vždy východisko - preto je to dobrý kamarát. Dobrý kamarát ťa vytiahne z bryndy, nenechá ťa tam.

Inak vieš, že po hebrejsky sa Duch povie ruach? Ruach znamená vietor alebo dych. Pohyb Ducha cítiš ako vietor v myšlienkach - máš dobré nápady, riešenia, tušáky, máš nadhľad, si odvážna a vychádza ti to.

Ruach je inak ženského rodu. Boh má tri osoby: Otca, Syna (to je Ježiš) a Ducha Svätého. Ruach je v tejto trojici ten ženský prvok - Ruach je vzťah medzi Synom a Otcom. Je to ako keby ste sa ľúbili s nejakým chlapcom tak veľmi, že tá vaša láska by bola fyzicky cítiť. Ježiš a Otec sa majú tak radi, že je medzi nimi Ruach a je Ho cítiť.

Ženy sú experti na vzťahy, žijú nimi, majú dobrú intuíciu a nechajú sa ňou viesť. Ich podstatou je Ruach. Ruach je najlepším parfémom ženy, dáva ženám tú pravú ženskosť.

Prezyvka055

Napis tam:

Duch svaty je imaginarnym kamaratom ludi, ktori si ho vyfabulovali na zaklade zakrytia svojho zivotneho zlyhania a neschopnosti riesit problemy.

Filip TT

O Duchu Svätom môžeme písať:
1, kto to je
2, čo sa o ňom píše v Písme
3, aké sú jeho prejavy a dary
4, môžeme ho prosiť

Čo z toho vieš? Skús niečo sama, môžem to prípadne doplniť čo ako laik viem...

Birmovka

Lebo ja som nechcela ist na birmovku, len kvoli rodicom :/
Ale mame ju v oktobri, to uz zvladnem len sme sa Mali naucit sto otazok ktore nas farar skusa v piatok a ja nic neviem.

hio123

To si si skoro spomenula :-). Skus nejaku literaturu, knihy s tym si pomoz, skus co ja viem prehodiť slovosled viet, alebo predstavu o duchu...