Výpoveď v práci

Príspevok v téme: Výpoveď v práci
Sensena

Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je najlepšie podať výpoveď v práci, aký je postup a možnosti, ak pracujete v štátnej sfére. Máte s tým niekto skúsenosť? Som v danej práci už 14 rokov, posledné roky sa mi veľmi zhoršuje zdravie, cítim, že tam už nevládzem robiť, ani keby som vedome neviem ako chcela pokračovať, telo i psychika už sú totálne vyčerpané. Chcela by som vedieť na čo mám a na čo nemám nárok pri podaní výpovede. A ako to ďalej funguje na úrade práce. Vopred ďakujem za odpovede.

Prezyvka055

Zalezi ze ci to chces ukoncit za zachovanim dobrych vztahov alebo na tom nezalezi. Lebo kludne mozes ist do kancelarie za safem dat mu vypoved na stol, zahlasit: koncim .. a neukazat sa.
Na Slovensku dokonca je bezne dat vypoved stylom ze uz sa v praci neukazem :D. Ale to vacsinou pri takych nekancelarskych poziciach.

adr1a

Sensena. U teba to skor vnimam ako VYHORENIE. Mas 2 moznosti. Ist na PN aj keby dlhodobu PN (do roka mozes marodit. Si psych.vycerpana atd, k tomu telesne priznaky, zdravotne problemy. Skus navstivit este predtym psychologa co ti poradi. Bud si uplne vycerpana vyhorena a potrebujes vypnut, ziskat spat pohodu, radost nadhlad ai),alebo to ries tou vypovedou. Len tam pocitaj s tym, ze pol roka budes na urade prace poberat dakych 50? % z platu no po tejto lehote uz viac NIC. Odstupne rychlo minies ani nevies jak. Urad prace ti bude hradit po tej lehote akurat uz len zdravotne poistenie a odvody. No z coho budes zit a platit ucty? Ak mas vo vyhlade inu pracu, urob to. No ak nie, zvol moznost PN aby si sa zdravotne dala za ten cas zas dokopy a zaroven si rozmyslela co-ako dalej. Vratit sa spat ci vypoved. Vela stastia

N-ika

citujem ta:
ked zamestnavatel nebude suhlasit so skoncenim dohodou, tak z akeho dovodu(paragrafu v zakonniku prace) by mala plynut vypovedna doba? podla mna tam ziadny taky paragraf na to nie je.

som myslela ze kazdemu zapne, ze ked zamestnavatel nebude suhlasit s dohodou ku konkr. datumu, ze logicky nasleduje vypoved z jej strany a teda zacne plynut vyp. lehota...ale ako vidim, niektori nevedia citat medzi riadkami...

N-ika

omg...som nevedela ze je treba uuuplne po lopate...bud je ukoncenie PP dohodou, ako som pisala, ked sa dohodnu na termine vypovede...ak zamestnavatel nebude suhlasit ukoncit PP dohodou, tak da vypoved a vtedy (nasledujuci mesiac) jej zacne plynut vypovedna lehota...
staci?

aaaaach

na dohodu treba suhlas oboch stran, vypoved je jednostranny ukon. "vypoved dohodou" proste neexistuje a nenachadza sa ani v zak. prace.

ked zamestnavatel nebude suhlasit so skoncenim dohodou, tak z akeho dovodu(paragrafu v zakonniku prace) by mala plynut vypovedna doba? podla mna tam ziadny taky paragraf na to nie je.

N-ika

A co je zle na tom co som napisala? Bud dojde k ukonceniu PP dohodou k urcitemu dnu, alebo sa nedohodnu na termine a zacne plynut vypovedna lehota...

aaaaach

vypoved dohodou? wtf? tak vypoved, ci dohoda?
neviem, ci su nejake vynimky pre statnu sferu. v kazdom pripade si mozes kuknut este prac. zmluvu. ja tam mavam vzdy paragraf, ktorym sa v danom pripade riadi proces skoncenia PP.

kukni si sem rozne moznosti:
www.profesia.sk

N-ika

U teba prichadza do uvahy len vypoved dohodou, pricom sa zamestnanec so zamestnavatelom dohodne bud na konkretnom termine ku ktoremu bude pracovny pomer zruseny, alebo ak zamestnavatel nesuhlasi s konkretnym datumom, tak ti od nasledujuceho mesiaca zacne plynut (v tvojom pripade) trojmesacna vypovedna lehota...cize ak das vypoved tento mesiac, bude pracovny pomer ukonceny ku dnu 31.12.2015.
Do 8 dni mas nasledne povinnost sa evidovat na prislusnom UPSVaR a polroka budes mat narok na podporu v nezamestnanosti.