Sex pred svadbou?

Príspevok v téme: Sex pred svadbou?
nešťastnííík

Ahojte :-)

Mám 27 rokov, vážny vzťah už 5 rokov, ale ešte sme spolu nič bližšie nemali. Moji rodičia a aj jej rodičia sú veriaci a trvajú na tom, že sex až po svadbe. Mne je to dosť blbé, lebo aj tohto roku sme boli spolu na dovolenke, chodievame na spoločné víkendy, ona prespáva u nás, ja u nich a medzi nami nič bližšieho nie je.
Pomaly uvažujem, že by som sa mal oženiť, ale zase len kvôli tomu? Máte niekto podobnú skúsenosť, resp. vydržali ste až po svadbu?

Boh Otec

Tak, ako maliar s radosťou pozoruje obraz, ktorý namaľoval, tak prichádzam ja s radosťou medzi ľudí - majstrovské dielo môjho stvorenia. Čas plynie a ja by som chcel, aby ľudia poznali čo najskôr, že ich milujem a že je mojím najväčším šťastím byť medzi nimi a hovoriť s nimi ako Otec so svojimi deťmi.

Milujem vás, ako som miloval svojho Syna, čo som ja sám, a hovorím vám, moje deti, ako som hovoril Jemu: ste moje milované deti a vo vás mám zaľúbenie. Preto som rád vo vašej spoločnosti a želám si zostať s vami. Moja prítomnosť medzi vami je ako prítomnosť slnka nad zemou. Ak ste pripravení ma prijať, priblížim sa k vám, vstúpim do vás, osvietim vás a zahrejem nekonečnou láskou.

V knihe Exodus čítate, že máte preukazovať Bohu zvláštnu úcu. A najmä Dávidove žalmy obsahujú toto poučenie. V prikázaniach, ktoré som dal Mojžišovi, som zdôraznil: "Jediného Boha budeš uctievať a milovať!"

Čo sa týka prostriedkov, ako ma máte uctievať podľa môjho želania, všetko, čo od vás žiadam, je veľká dôvera. Nemyslite si, že chcem od vás odriekanie alebo ponižovanie, nechcem, aby ste chodili bosí, padali tvárou do prachu, alebo sa posýpali popolom. Nie, nie! Mojím najväčším želaním je, aby ste sa správali ako moje deti, jednoducho a s dôverou ku mne!

Čo však naozaj vyžadujem, to je verné zachovávanie prikázaní, ktoré som dal Cirkvi, aby ste boli rozumnými bytosťami, a nie ako zvieratá s nedostatkom disciplíny a so sklonmi ku zlu, a aby ste mohli chrániť poklad svojej duše, ktorú som vám dal, odetou v jej božskej kráse!

Moje drahé deti, už dvadsať storočí vás zahŕňam darmi svojej zvláštnej milosti, ale s akými úbohými výsledkami! Koľko z mojím tvorov, ktorí sa skrze môjho Syna stali deťmi mojej lásky, sa vrhlo do večného pekla! Naozaj ste nepoznali moju nekonečnú dobrotu? Toľko vás milujem!

čistá láska

hrac+, pochybujem, že si nejaký kňaz dovolil toto povedať. Ak áno, tak v tom prípade sa vážne prehrešil voči Bohu, lebo konal v rozpore s Božím učením a svojím povolaním kňaza a preberá pred Bohom na seba aj zodpovednosť za hriechy tých, ktorých svojimi slovami pohoršil (t.j. naviedol na hriech).

Deväť cudzích hriechov:
1. Dávať iným radu na hriech.
2. Povzbudzovať iných na hriech.
3. Iným kázať hrešiť.
4. Súhlasiť s hriechom iných.
5. Pomáhať pri hriechu iných.
6. Mlčať pri hriechu iných.
7. Zastávať hriechy iných.
8. Netrestať hriechy iných.
9. Chváliť hriechy iných.

hrac+

u nas v kostole ked sa spovedalo zo sexu, tak nielenze to bolo odpustene, ale bolo povedane, ze ak ten sex je naozaj z lasky, tak pri dalsej spovedi sa to nemusi hovorit. V podstate sa to nema brat ako hriech. Teraz si vyber :)

-_-

Nevyspovedam sa z toho lebo to za hriech nepovazujem.
A ja nebudem spat s chlapcom ktoreho poznam napr tri mesiace. Budem ho spoznavat dlhsie a urcite este nie v 16 rokoch. Teraz ma zaujima skola nie vztahy.

12mesiacikov

Opakovaný sex u ženy vyvoláva silný vzťah k sexuálnemu partnerovi, ktorý len tak ľahko za hlavu nehodí.

Čo je pre ženu dobré na tom, spávať s niekým, kto ju za chvíľu opustí? Získa jazvu na duši a zníži sa jej schopnosť milovať muža a dôverovať mu.

Myslíte si, že tým nikomu neubližujete, pritom tým ubližujete sebe, svojmu budúcemu manželovi a svojej budúcej rodine.

čistá láska

Rešpektujem tvoj postoj, aj keď s ním nesúhlasím. Ak chceš takto žiť, je to tvoja slobodná vôľa, ktorú ti neberie ani Boh. Len ťa chcem upozorniť, že ak budeš spávať s chlapcom a nevyspovedáš sa z toho, nemala by si pristupovať k eucharistii, lebo sa dopustíš svätokrádeže.

-_-

Prepac, ale ako som pisala nizsie- nikomu tym neublizim. A kedze to bude sex z lasky, Bohu sa to nema co nepacit. Tymto to uzatvaram.