Nie je panna, ale sex pred svadbou odmieta

Príspevok v téme: Nie je panna, ale sex pred svadbou odmieta
zzzyyy

Z iného súdku, chcel by som vedieť čo ženy vedie k tomu, aby tomu čo s k nim spáva slušne, stará sa o ne, výlety, plánuje s nimi budúcnosť odopierali dotyky(prsia, zadok, atď.) a sex už vonkoncom nie. Pritom panny dávno nie sú, v mladosti zažili toho až až a teraz, keď reálne hrozí, že spolu dieťa nestihnú, tak sex až po svadbe, pretože v mladosti bola zblúdená a hľadala sa, teraz už samozrejme nie. Aký to má to význam v tom veku a hlavne keď pannou nie je? Prečo tomu naj odopiera to čo tým predtým neodopierala? Nie je to len ženská taktika, keď už nevie ako si ho pripútať, tak mu nedám nič?

Sejla

Anonymouss:
Ale veď to isté sa dá povedať aj obrátene. Nevidim dovod, prečo by promiskuita ženy bola horšia, než promiskuita muža. Veď muži sú tiež roznášači pohlavných chorôb a ešte častejšie, pretože mnoho z nich je bezpríznalových práve u mužov.
- ak žena otehotnie s takým chlapom, tak kde má istotu, že nemá už niekoľko detí kade tade, na ktoré musí platiť alimenty? Otehotnieť s takým mužom je pre ženu omnoho horšia situácia, ako pre muža, ktorý oplodní promiskuitnú ženu.
- keď doteraz mal rôzne sexualne partnerky, kde má žena istotu, že ona mu bude stačiť?
Atraktivita- naše telo je si vyberá partnerov, ktorí majú čo najodlišnejší genetický kód, než my, kvoli tomu, aby malo potomstvo väčšiu variabilitu génov a lepšiu imunitu;
Podvedome sme priťahovaní zas k tomu, čo do nás dala spoločnosť a výchova. V tomto ohľade si mnohé feministky myslia, že stále žijeme v patriarchálnom svete a snažia sa spraviť nejaký progres.
Vedome sme zas priťahovaní čímkoľvek, čo považujeme za atraktívne.

Doktorexitus

Chlape utekáááááááj ako rychlo vieš od nej Anonymouss ma svätú pravdu možem potvrdiť z vlastnej skusenosti. Ani po svatbe nebudeš mať nič tak ako prednou akurát, že budete fungovať tak, že každému dá len tebe nie a ty budeš sa o nu starať a robiť jej domacu pohodu.

J.A.N.I.N.A

Ak to nie je tajomstvo koľko máte rokov, že sa bojíš toho, že zostanete bezdetní?
Myslím si, že pokiaľ už tak túžiš po dieťati najprv by ste mali pouvažovať nad svadbou a až potom dieťa. Každý robí chyby, ale väčšinou sa z nich aj poučí, možno je tak aj ona, nemyslíš?
Ja by som dieťa pred svadbou tiež nechcela, radšej zostať bezdetná ako slobodná s dieťaťom na krku.
Ďalšia otázka čo sa tu črtá je tá či chce vôbec dieťa?
Mám kamarátku, ktorá má cez 37, jej manžel tiež, brali sa pred 6 mesiacmi a po dieťati vôbec netúžia, zatiaľ trovia na cestovanie po svete.

zzzyyy

Anonymouss to dobre vystihol, príliš sa snažím a o tom to celé je. A to nehovoriac o tom, že má predstavu, ak by sme drobca nestihli, tak aby si splnila svoj mamičkovský sen tak adopcia to istí. Je to totálne nepochopenie muža. Toto som hneď odmietol, ale stále si myslí, že ma časom nalomí. Neviem na čo čaká, keď je svadba reálna, ak chce nech sa snaží a keď sa nesnaží, tak nebude.

Anonymouss

Sejla: "Zeny maju predstavu, ci skor obavu, ze pokial rychlo podlahnu sexu s muzom, tak pre toho muza podvedome klesne jej hodnota a prestane ju respektovat."

Lenze samotne jadro pudla je v tom, ci zena podlieha rychlo sexu vseobecne a spava kade-tade to ide. Pre muza su to na podvedomej aj vedomej urovni totiz len same problemy:

- ktovie co vsetko nosi (mnohe STD
choroby maju oneskorene vonkajsie priznaky alebo nemaju vobec ziadne),

- ak nechtiac dojde k tehotenstvu, bude to dieta naozaj jeho, alebo nahodnej diskotekovej znamosti dva tyzdne pred tym, nez sa spoznali?

- ak desat rokov ako na kolotoci striedala priatelov s vyhodami a jednorazovky z barov a dotiahla to do dvojcifernych cisel, tak sa zrazu usadi a do konca zivota jej bude stacit jeden? Ako bude takato zena verna?

To, ako rychlo podlahne sexu s aktualnym dotycnym muzom je uz len vonkajsi prejav, druhotny priznak. Pokial dotycny nie je uplny chmulo, tak sa od "v mladosti som sa hladala" nenecha opit rozkom, ze ked sex teraz nedovoli jemu, tak ma vyssiu hodnotu bez ohladu na doterajsiu historiu.

To je ako keby chlap platil alimenty trom byvalym manzelkam a rozhodol sa svoju hodnotu demonstrovat tym, ze na stretnutiach s novou znamostou nezaplati za seba. Pritom to platenie alimentov je tiez len vonkajsi prejav (a nezaplatenie za seba na novom rande je nonsense porovnatelny s "ked od dnes nedavam a nedam jemu, bude si mysliet, ze som slusne dievca a o tom zastupe pichacov sa (snad) nikdy nedozvie"). Prvotny problem je, ze ten chlap bud robi opakovane zle zivotne rozhodnutia alebo je naopak problem v nom a vsetky od neho utekaju.

Anonymouss

"Nie je to len ženská taktika, keď už nevie ako si ho pripútať, tak mu nedám nič?"

"čo ženy vedie k tomu, aby tomu čo s k nim spáva slušne, stará sa o ne, výlety, plánuje s nimi budúcnosť odopierali"

Bingo a bingo.

V principe a velmi zostrucnene, aj tak to bude dlhe, sorry:

1.) Ludia maju u druhych roznu vnimanu "hodnotu" a tym teraz nemyslim vypocitave zlatokopectvo sperkov, dovoleniek a nezamestnaneho sponzorovaneho poflakovania sa po kaviarnach s kamaratkami, ale plne podvedome procesy este z cias, ked sme lozili po stromoch a schovavali sa v jaskyniach. Typicky je hodnotou muza, ako sa pocitovo (!) dokaze postarat o partnerku (pozor, to neznamena slusne spravanie, vylety, staranie sa). Ma vyrysovanu postavu, je asertivny a sebavedomy = ochrani ju pred nebezpecenstvom, ma postavenie voci ostatnym v spolocnosti (vo firme, medzi kamaratmi) = je priebojny, atd. U zien ide o vzhlad a zenske spravanie (mierna submisivita = ty rozhodni, starostlivost o domacnost, atd.) a dolezite, nevinnost (kedze medzi oplodnenim a viditelnym tehotenstvom/porodom je casova medzera, nevinnost zabezpeci, ze potomok je skutocne jeho, neinvestuje zdroje do kukucky a jeho geny tym nezaniknu).
Cele to vedie k tomu, ze s "kvalitnym" partnerom ma hypoteticky potomok vacsiu sancu prezit a to ako pod ochranou partnera ako aj priamo zdedenim tychto vlastnosti (muzneho potomka nezabije prvy vlk v okoli a prilaka kvalitnejsiu zenu a vice versa, ked bude potomok pekna zena so zenskymi vlastnostami, tak sa bude pacit kvalitnejsim chlapom). Cize evolucne sme naprogramovani tak, aby sme vyhladavali taketo vlastnosti.

2.) Zena ma "vzacny tovar" sex, muz ma "vzacny tovar" zavazok. Alebo este inak povedane, zena blokuje sex, muz blokuje zavazok.
Evolucne, a odmyslime si antikoncepciu, muz moze mat sex kazdy den a oplodnit desiatky zien po sebe, ale "zaviazat" sa (ochranovat ju, prinasat zdroje, zabezpecit prezitie potomka) moze iba jednej, resp. mozno viacerym naraz, ale ovela mensiemu poctu, nez dokaze biologicky oplodnit v casovom useku "splodenie az samostatnost jedneho kusa potomka". Tych viac partneriek sa tyka vodcu pravekej svorky alebo v pripade moderneho muza takeho, ktory nasiel (ropny sejk), ukradol (privatizer) alebo sam vybudoval zdroje. Pravna a moralna monogamia nie je prekazkou, vid Zoroslav K.
Zena to ma opacne, sex je pre nu "drahy", vyradi ju na 9 mesiacov z hry a ak vyberie nekvalitneho partnera alebo mozno aj kvalitneho, ale takeho, ktory iba oplodni a nezaviaze sa, potomok neprezije (historicky, dnes tu mame zachranne siete - socialka a pod., ale o to historicke evolucne programovanie ide v podvedomom spravani).

3.) Zena, ktora dava sex a nedostava zavazok sa predava pod cenu (priatelia s vyhodami, zalezitosti na jednu noc).

Muz, ktory dava zavazok a nedostava sex, resp. vseobecne intimitu sa predava pod cenu (nahle "az po svadbe" tam, kde to nie je dosledok vychovy a dotycna to doteraz nedodrziavala, ale mala desiatky partnerov, naposledy tyzden predtym).

No a konecne k odpovedi na otazku v teme, moze to byt:

a) Z pricin zeny. Ak zena v mladosti (vek -nast alebo nizkych dvadsat+) kedy je atraktivna, strieda mnoho partnerov principom jednorazoviek, moze zacat rubat prilis vysoko. Muzom sa fyzicky paci a kedze pre muza je sex minimalna investicia, ak sa vecer v bare nezadari, vezme domov (iba) na sex to, cokolvek co je po ruke. Pre takuto zenu je to problematicke hned v dvoch smeroch - zacne ocakavat zavazok s takymito muzmi evolucnym programovanim vnimanych ako kvalitnymi, s bohatymi opalenymi svalovcami (zamerne prehanam), ale ti vedia ulovit zeny s vyssou vnimanou hodnotou. Typicke "hajzel, chcel ma len na sex" - ano, lebo ho poskytla okamzite zadarmo (bez pozadovania zavazku). Zaroven tym znizuje svoju hodnotu (nevinnost), ziadny chlap nechce mat pri sebe zenu, ktora spala s celou miestnou diskotekou.

Okolo 30-tky zacnu tikat biologicke hodiny (menia sa telesne pomery pas vs. boky, cim klesa atraktivita bez ohladu na vek pozorovatela-muza, vsetkym sa biologicky pacia dvadsiatky; otehotnenie a porod su vo vyssom veku problematicke, ludia od prirody rodili v nastrocnom obdobi a 30 bol vek dozitia; toto ludia podvedome vnimaju). Ti starsi bohati opaleni svalovci v nastrocnom veku robili pocit motylikov v bruchu, muz primeranej hodnoty (zodpovedajucej opotrebovanosti poctom partnerov atd.) tie motyliky zdaleka nerobi, takze sa zena (podvedome, ziadne zlatokopectvo) prepne primarne na hladanie poskytovatela zdrojov. Sex s nim nie je taka zabava, takze zrazu uz moze byt aj po svadbe.
Alebo, vypocitavo vnima, ze predtym sa rozdala prilis lacno a kedze uz nemoze muzovi ponuknut zakladne evolucne naprogramovane atributy (nizky vek pre bezproblemovy porod, nevinnost), tak sa ho pokusi zaviazat zatrhnutim intimity az do oficialneho zvazku, tam ked by vycuval, deli sa majetok.

b) Z pricin muza. Tak ako zena dokaze pod cenu rozdat sex muzom s vyssou hodnotou a potom marne takychto muzov hladat na zavazok, muz dokaze rozdavat zavazok zenam s vyssou hodnotou a marne cakat intimitu. Typicky "som vo friendzone" - muz investuje cele dni casu do vypisovania, robi dotycnej kamaratku, organizuje a nebodaj aj plati spolocne aktivity a caka, ze sa z toho zrazu stane intimny vztah.
Tak, ako muzom v prvom pripade vyhovuje, ze dostanu sex zadarmo bez toho aby davali zavazok a zdroje, tak v tomto pripade zenam imponuje, ze dostavaju pozornost, program, oddanost, bez toho, aby davali intimitu. A tu ide dispartia hodnot opacnym smerom, muz dava zavazok - od nevinneho friendzone az po nebodaj tu svadbu - hodnotnejsej zene, ktora o intimite s nim ani neuvazuje. Alebo ju posuva za dalsie a dalsie rande alebo dokonca az za tu svadbu, ale ked medzicasom stretne muza s vyssou hodnotou, dovoli intimitu velmi rychlo.

A inak, tak ako muzov odpudzuje promiskuitna zena proti vztahu/manzelstve, tak isto zeny odpudzuje zaviazany muz proti intimite. Preto ked je chlap "vo friendzone" - dalsie a dalsie pozornosti, programy, vylety nikdy nedosiahnu realizaciu z nicoho nic "on je taky atraktivny tym, ze sa stara", to je ako keby si mal chlap uvedomit, ze "to je taka dobra zena na vztah tym, ze spi kazdy piatok s inym".

POZOR: Tie slova "zbludena" a "hladala sa" v prvom prispevku by mali v hlave automaticky aktivovat obrovsku cervenu blikajucu kontrolku. Presne toto je casta interna racionalizacia celeho toho spravania opisaneho vyssie a pouziva sa to ako citove vydieranie: ja som sa hladala a ty s tym zi, ja mam pravo sa hladat. Omyl, akceptovat to nemusi, riesenie je odkracat prec.

Pritazlivost sa aj tak neda slovne vyjednat ani si ju zasluzit vyletmi a slusnym spravanim. Riesenim je:
- byt pritazlivy (neustale na sebe pracovat, to neznamena mat namakane svaly a jest biorawproteinsteroid stravu, ale mat celkovo stravu, karieru, hmotnost, vystupovanie atd. pod rozumnou kontrolou a vzdelavat sa, resp. mat smer a ist za nim)
- zameriavat sa na zeny, pre ktore dotycny pritazlivy je, nie na akoze zrazu "vyliecene" fuchtle.

Uf, no varoval som, ze to bude dlhe.

zvedavy987

už dosť!

ufff vela hnevu pre nic...
nevsimol som si ze by niekto niekomu nieco prikazoval nakazoval zakazoval... skor sa mi zda, ze tu ludia prezentuju svoje videnie na to... a iny sa tym mozu stotznit/inspirovat alebo zavrhnut

ved je to diskusia, nie dikatura

už dosť!

že vás to baví furt zakladať témy pannách a sexe pred či po svadbe.
veď kto chce nech si bude pannou až do smrti a kto chce nech si nesexuje čo to stále riešite?
každý má právo rozhodovať o svojom tele a duchu ako chce, je to jeho telo a nie vaše tak nepindajte do práv iných!
vám tiež nikto nenakazuje kedy mate sa ísť vysrať a kedy sa máte nažrať tak vy nekecajte otom kedy má kto mať sex či ho nemá mať!

Sejla

0vecka, no ak mu vyslovene povedala, ze po svadbe ano a pred svadbou nie, tak je dost pravdepodobne, ze je to ako vavis. Alebo, ako som povedala, stala sa z nej za ten cas prisna krestanka.
Skor ma zmiatlo, ako bola polozena otazka 'preco zeny' to a tamto... akoby to nezalezalo od pripadu k pripadu.