Bolesť chrbta a tŕpnutie ruky v tehotenstve

Príspevok v téme: Bolesť chrbta a tŕpnutie ruky v tehotenstve
biela mačka3

Dnes začínam 36. týždeň tehotenstva :-), no už zopár nocí mám problém, že sa zobudím na bolesť chrbta a ľavej ruky. Ten chrbát ma bolí na ľavej strane ako je lopatka a z toho mi tŕpne celá ľavá ruka až po končeky prstov. Masírujem si to síce masťami arnika a traumaplant (bylinková), no neviem, čo ďalej. keby som s tým išla k neurologičke alebo k ortopédovi, tak aj tak lieky brať nesmiem a masáže mi nepomôžu, lebo mňa to bolí v noci. Partnera budiť nechcem. Dnes ma to bolelo od pol tretej asi dve hodiny, potom som znova zaspala a predpokladám, že ani pôrodné bolesti nie sú tak hrozné. Vďaka za rady.

biela mačka3

na edusane ani tu mi NIKTO neodpovedal, ako mám v noci ležať, aby mi netrpla chrbtica a následne prsty na rukách.

biela mačka3

bolo mi povedané, že po tehotenstve to zmizne to tŕpnutie - aj som bola u fyzioterapeutky, prd mi pomohla, stále ma to v noci bolí jak des...stavím sa, že aj pôrod bude menej bolieť - podľa jej rady cvičím s tzv. ježkom, aj aj si masírujem prsty a zápästie a nič

joleen

A prečo sa neopýtal zdravotnej sestry však chodíš mesačne na vyšetrenia alebo nie a pred pôrodná prípravna starostlivosť existuje tiež

biela mačka3

Lenže na edusanea ani tu mi NIKTO neodpovedal, ako mám v noci ležať, aby mi netrpla chrbtica a následne prsty na rukách. Vidíš to tam niekde???

biela mačka3

vie mi prosím niekto odpovedať? zistila som, že to tŕpnutie prstov ide z krčnej chrbtice - konkrétne z tej časti chrbta, kde sú lopatky -- ale ako mám v noci ležať, aby k tomu neprichádzalo?

biela mačka3

zistila som, že to tŕpnutie ide z krčnej chrbtice - konkrétne z tej časti chrbta, kde sú lopatky -- ale ako mám v noci ležať, aby k tomu neprichádzalo?

adka....

Ja som zapal sedacieho nervu dostala tyzden po porode no bola to brutalna bolest porod som mala urcite lepsi .Nemohla som brat ziadne lieky ,lebo som kojila tak preto ti verim co prezivas trvalo to u mna asi mesiac asice je tomu uz dost rokov ,tak ma to ajteraz obcas chyti,drzim ti palce a nejako to uz vydrz.

daria22

mas . tyzden, uz to nejak doklep do konca, toto su uplne normalne prejavy, mala som to vsetko aj ja, trpnutie mas, lebo ten objem bruska ti vytlaca vsetky organy v brusnej dutie a tie zatlacaju aj na chrbicu a nervy. lekari ti s tym nepomozu, jedine, co ti naozaj pomoze su rozne cviky pre tehotne na uvolnenie chrbtice, skus napriklad macaci chrbat si casto robit, ta vaha z brucha sa presunie od chrbta dole a uvolni tlak na chrbticu, neda sa nic robit, musis to vydrzat, vsetky sme museli. drzim palce.