Unavovy syndrom - odbornik

Príspevok v téme: Unavovy syndrom - odbornik
...

Ahojte,
Vedel by mi niekto poradit nejakeho odbornika v Bratislave, ktory by vedel pomoct s diagnozou: "unavovy syndrom"? Kedze je to psychosomaticky problem, na koho sa obratit? Psycholog? Psychiater? Neurolog? Problemy trvaju mesiac, 8dni som na PNke. Potrebujem byt rychlo fit, chcem ist co najskor znova do prace. Len si sama neviem rady. Mam silnu bolest svalov na rukach aj na nohach, nevydrzim dlho stat, chodit, bolest hrdla, trochu zvysene teploty, silne uzkosti, tlaky na hrudi. Chcem byt znova ok, ale neviem ako si pomoct. A co by mohlo pomoct. Alebo kto? Pripadne, ak mate osobnu skusenost, ozvite sa.
Dakujem.

tasty

iečba únavového syndrómu

Únava je príznak, ktorý sprevádza celý rad vážnych chorôb s najpestrejšími prejavmi. Ale čo v prípade, keď je únava jediným príznakom a nič iné nepoukazuje na prítomnosť choroby? Čo v prípade, keď všetky vyšetrenia, zamerané na zistenie jej príčiny, boli negatívne? Veľmi často sa pacient od lekárov dozvedá, že je v poriadku a on sám má pritom problém pre únavu vykonávať aj základné činnosti. Aj keď moderná medicína disponuje obrovskými možnosťami, zisťovaním príčin tzv. chronického únavového syndrómu sa „unavuje“ len máloktoré zdravotnícke zariadenie. Je to pochopiteľné. Zdravotnícke systémy sú nastavené na preplácanie výkonov, najmä výkonov inštrumentálnych a zobrazovacích, nie na preplácanie medicínskeho myslenia. V prípade tzv. chronického únavového syndrómu však ako príčina pripadajú do úvahy desiatky pôvodcov od nerozpoznaných chronických infekcií, cez metabolické choroby, až po nádorové choroby a psychické poruchy a práve preto iba medicínske myslenie môže viesť k odhaleniu príčiny únavy a k jej úspešnej liečbe. Základom liečby únavy je určenie pôvodcu choroby. Veľmi často sa nám ju potom podarí odstrániť aj s jej pôvodcom. Vyžaduje si to obrovskú erudíciu vyšetrujúceho lekára a individuálny prístup, čo sa v dnešnej medicíne stáva čím ďalej tým väčšou vzácnosťou. Naše zariadenia sa už roky špecializujú na odhaľovanie príčin tzv. chronického únavového syndrómu a aj preto sme v jeho liečbe bezkonkurenčne nejefektívnejší.

www.jaat.sk

Zanetka 12

Este by som chcela podotknut,ze bolesti su vekmi silne a vzdypostihnu inu cast tela,kto neprezil nikdy neuveri,mala som aj zapalenu oblicku,bolest boli obrovske ale tieto ustupia,pri recidivujucom,opakujucom sa CFS ustupi chvilku a znova sa vracaju,ked mam bolesti tak mozem to prirovnat k bodaniu nozom do noh alebo bodaniu velkym klincom ani nie do noh ale az do kosti noh,dalej bolesti svalov su neznenesitelne,ja sa u neurolliecimra som.znova bola na pohotovosti na injekcie,uz som nemohla vydrzat bolesti, zacali uz zacalminuly piatok a kazdy den som si hovorila,ze mi bude dalsi den lepsie a zajtra idem s lekarke.ak som vam pomohla som le rada alebo,ak som pomohla niekomu inemu.mail som uz uviedla.dakujem.ZAnka.p.s. lekari este odporucaju brat k tejto diagnoze vitamin koenzym Q10.kto ma ine riesenie alebo pozna lepsiu a kvalitnejsiu vhodnu liecbu,nech bude tak dobry a ozve sa mi.ja som skusala aj stravovaci rezim,jedine,co mi este pomaha,ked nemam bolesti je cvicenie pilates to odporucam kazdemu.:-)

Zanetka 12

Pomylila som sa,odkaz pre pani,ktora ziada poradit.pisala som pred chvilkou.ja zatial kortikosteroidy neuzivam a uz takto zijem 5 .rokov

Zanetka 12

Odkaz pre n_iku ja mam diagnostikovany chronicky unavovy syndrom,liecba je dost narocna,pretoze lekari tento zdravotny problem skumaju uz 20 rokov a doteraz nikto nevynasiel liek.cize lekar ken moze skusat,co pacientovi zaberie,aky liek.ak y si chcela moja mailova adresa je zana.d@azet.sk,dam ti aj moje tel.cislo a rada poradim,co mozem.ja mam CFS uz pat rokov a tolko som studovala po nete,ze sama som si nakoniec nasla liek,ktory mne pomaha.

...

Dakujem vsetkym za rady, urcite z toho vela vyskusam. Zajtra si idem dat ukoncit PNku, lebo chcem, chcem sa znova zaradit medzi ostatnych. Zvladnem to sama. Aj tak mi nik iny nevie pomoct a ti, co by aj vedeli, ti pytaju vela penazi, ktore ja nemam. Majte sa.

_meno

Ahoj ...

Opustanie zivota sa prejavuje v upadku zivota (horsa fyzicka kondicia, horsia psychicka kondicia, horsie vztahy, nechut k jedlu, nechut k spaniu, vztahaniu, je to nechut zit s takymi pocitmi).

Dobra sprava je ze toto vsetko ta smeruje naspat k žitiu ... :D

Zivot prichadza priamo, je plne v pritomnosti a čaka na teba :D
(ak mozem, v sucasnosti povazujes zle pocity za nepriatela a bojuje proti nemu, opravujes ho - ak mozem vsimni si co ti to sposobuje (ak si mozem tipnut zo skusenosti, je to prehlbovanie nepriatelstva, upadok zivota).

Prosím ..., skús sem napísať napr. tvoje záujmy a píš si o svojich zájmoc s druhými ľuďmi ! :)
(vyskúšaj šíriť čo ťa baví, šíriť čo rada nemáš prežívaš práve teraz, vsetka tvoja energia je venovana \"zivot je pokazene ako ho opravim\" ale zivot pokazeny neni preto ho neni ako opravit :) je len neprejaveny, potlacany a chce sa prejavit :D

Ak chces ..., kludne napis na ateven@azet.sk mozme si zavolat ja ti poskynem mnoho chuti do zivota rovnako ti mozem aj ukazat ako to zivot robi :)
(nie JA, skrze JA sa len Život realizuje)

Prajem ti vela zabavy srandy znovuradostí, vynikajúci týždeň a veeeeeeeeeeeľa nových príležitostí ako aj úspechov v ich rozvoji ... :)

RNG

Skus zobrat podporu na nadoblickove zlazy, pod menom Adrenal cortex.
A [precistit si pecen protokolom dr Berksona.
Dobre je tiez brat hodne mikrovlaknin, co su tiez odmorovace tela a potrava pre probiotika, lebo probiotika si treba pravidelne nasadzovat a podporovat, inac mas v crevnej flore hromady neziaducich mikrobov, co produkuju miesto uzitocnych latok a protilatok/obrannych latok len rozne toxiny.
Ked mas zvysenu teplotu a bolesti svalstva, mozes to mat od roznych maskovanych infekcii, ktore zialbohu lekari ani nevedia diagnozovat, toboz liecit. Medzi ne patria napr biofilmy,rozne mykoplazmy , L-formy, a bezne boreliozy a chlamidie, kde diagnostika zlyha az v 70% pripadoch. Tak isto to mozu byt rozne virusy, co ma kazdy v sebe a prejavuju sa pri znizenej viralnej imunite.
Na to moze pomoct extrakt z olivovych listov, davka oleuropeinu 3 x 300 mg
Kvapky samento coumanda a banderol, 2 x 15 kvapiek z kazdeho
Monolaurin 2 x 5 gramov.
Chaparal ked sa jedna o viralne premnozenie, davka 2 x 1 gram
vseobecne na rozne nakazy posobi dobre colostrum, davka 2 x 10 gramov praskoveho.
Samozrejme maskovane infekcie sa nedaju lahko znicit, treba ich pre to odmaskovat, na co je ucinny NAC 2 x 600 az 1200 mg, a enzym serrapeptaza, 3 x 120 000 SU.

N-ika

Ahojky, chronicky unavovy syndrom je uplne normalna diagnoza. Priznaky uplne sedia a lekari uz vysetreniami vylucili ine priciny (psychika, zapal, viroza, infekt, autoimunita)...
Kortikoidy nie su nutne zlo, dokazu zachranit aj zivot. Urcite ti nimi nechceli v nemocnici ublizit, bud rada ze necakali, ak by to bolo nieco horsie, zabranili by najhorsiemu...

nastuduj si nieco o tomto syndrome, googluj a skus najst ludi s podobnym problemom :-) drzim palce, pa

...

Zlamic,
So zaludkom nemam nic. To zacalo po tych kortikoidnych infuzkach- ta kovova chut v ustach a celkove zhorsenie fyz. problemov. Ale dakujem za pomoc.