Mám zvýšený bilirubin

Janek9511

Ja som nikdy nepil ani nefajčil,mama na to dohliadla :) a ani ma to neláka tak preto sa pýtam že či s tým nemá niekto skúsenosti..

Janek9511

A to môže byť v 17r. niečo tamtaké? tak ak to je hento tak to by bolo celkom dobré si myslím ak by sa to dalo vyriešiť operáciou :) či ani nie?

amarica

Ja som mala pred 2 týždňami to isté, ešte aj teploty - nechali ma v nemocnici, mala som zápal žlčníka, okamžite antibiotiká, bilirubín vysoký z dôvodu, že sa mi žlčníkový kamienok zasekol v žlčovode, po preliečení /asi 4 dni/ operácia, žlčník von, všetko sa pekne upravilo, teraz po 2 týždňoch všetko OK.

Janek9511

Dobrý deň,chcel by som sa spýtať či sa mám na niečo pripraviť...už cca 11 dní do poli žlté oči,sono v poriadku nič nenašli ani na pečeni,pankreas,žlčník atď..krv je tiež v poriadku až na bilirúbín je 77,32 umol/l ešte čakám na test žltačky ale to by som bol asi flakatý či nie?necítim sa zle ani nič,chcem sa spýtať či sa to stabilizuje ten bilirubín alebo či sa to dá nejako stabilizovať,vraj to môže byť aj s toho že som pil malo vody a jedol raz za deň a fyz. námahy,môže to byť niečo vážne? mám 17r,hrávam aktívne futbal,venujem sa viacerým športom..prosím o nejakú odbornú odpoveď na mail Janek9511@pokec.sk,ďakujem...

Badinko

cauko uhlie.
no vsetky vysledky mam dobre. cakam este na vysledky z krku a nosa kvoli tym kokom a na sedymentaciu mocu a krvi. tak dufam, ze budem vediet nieco blizsie.

uhlie

To ti asi niekto nepovie. Vela ludi ma zvyseny bilirubin. Moze to byt priznak vslicoho (EBV, autoimunita, strepto, alebo stafylokok, chemicke poskodenie-nejaky ropny olej, alebo benzin...). Lekari to vyriesili jednoducho tak, ze hranicu posubuli vyssie a nazvali to hyperbilirubiniou. A ta este nevyzaduje ziadnu liecbu. Keby si mal zvysene este nieco, napr. cholesterol, tak by to znamenalo, ze sa jedna pravdepodobne o nejaky zapal.

Badinko

ahojte, precital som si toho tu dost a mam zopar otazok. zacnem s mojim "pribehom".
Z nicoho nic ma hospitalizovali v nemocnici s abscesom od apendixu. po mesacnej navsteve nemocnice a ukludneni antibiotikami ma prepustili a po 3 mesiacoch mi apendix laparoskopicky odstranili. hned po operacii som znova dostal zapal, co si vyziadalo 10 dnove podavanie antibiotik do zili. po prepusteni som sa zlepsoval ale po 3 tyzdnoch z nicoho nic sa mi vecer zacali prejavovat priznaky ake tu opisujete pri Gilbertovom syndrome - slabost, bolesti v bruchu a pravom boku, tocenie hlavy, zimnica, triaska, nevolnost. okamzite som siel za mojim chirurgom,pretoze som si myslel, ze su to priznaky po operacii. ten mi s prekvapenim oznamil, ze z chirurgickeho hladiska som uplne v poriadku a uzdravujem sa. odporucil mi ine vysetrenia. zobrali mi krv, moc a robili mi testy. vsetky ukazovatele su v poriadku - minerali, krvny obraz, zapalove parametre, pecenove testy - az na zvysujuci sa bilirubin. vsetci ma uistuju, ze to je mozny priznak po operacii, ale mne to tak nepripada. a teraz zopar otazok:
1. je mozne aby ma z pecene bolel cely pravy bok az dozadu k ladvinam?
2. je mozne aby som bol stale smadny a musel chodit casto mocit? (kvoli tomu som si myslel najprv, ze mam dedicnu cukrovku, ale testy boli negativne)
3. cital som, ze sa to neda uplne vyliecit-resp. neexistuje liecba. je to pravda?
4. ako dlho trva kym sa tieto symptomy aspon trochu ukludnia? mam to zatial 2 tyzdne, ale v kuse.
5. mam sa nechat specialne na nieco otestovat? nejaky virus? resp. aky test je potrebny na definitivne potvrdenie tejto choroby?
Dakujem vopred za kazdu radu.

RNG

Pecen vyraba glukozu z bielkovin neoglucogenezou, aby v krvi nepoklesla glukoza. Totiz z potravy sa glukoza uvolnuje velmi nepravidelne a telo si vyzaduje urcite pravidelne hodnoty cukru.A prave zdrava pecen cez ukladanie do glykogenu a neoglukogenezou tu hladinu udrzuje, Teda pokial nie je nejak poskodena. No a na poskodenu pecen treba odstranit pricinu co ju poskodila v prvom rade(zamorenie, mikrobialna cinnost) a potom ju zregenerovat , co sa oboje da obvykle spravit protokolom dr Berksona pomerne ucinne.
Na virusy treba zvysovat viralnu imunitu, napr EBV je jeden z virusom poskodzujuci znacne pecen, mnohe lieky (patentovane chemicke)zamoruju pecen tak isto. Nakaza EBV sa nemusi prejavit mononukleozou, moze prebehnut potichu a poskodit pecen.
Dnes nasli virusy EBV na nervovych uzloch az u 98% ludi v USA!!!!!
A potom ze preco tu tak trubim, aby si kazdy zvysoval viranu imunitu!
Spolahlivy signal, comu sa treba vyhybat su lieky, na ktore v pribaslovej listine vyzaduju zdravu pecen. Tj ked je chora, tak ju ten liek uplne znici, ale aj ked je zdrava ju poskodzuje.