Muz, ktory neriesi nic

Príspevok v téme: Muz, ktory neriesi nic
Katkaaaaa44

Ahojte, prosim Vas o radu,pretoze uz neviem,ako postupovat dalej.
S partnerom sme spolu od maja zacali byvat. Lenze mame problem,co sa tyka riesenia akychkolvek veci, ktore sa tykaju domacnosti. Vsetko, co spravi je,ze venci nasho psa. Ostatne veci ako keby sa ho netykali..ja viem,ze muzi taki asi su,ale ked mu poviete tu istu vec uz asi sty krat,nemal by si to uz zapamatat? Resp.ked mu zalezi na partnerke, nemal by niektore veci robit automaticky? Uz som to skusala po dobrom, aj po zlom. Neviem, co dalej, pretoze je to unavujuce. Ja myslim aj ns take tie ,,muzske zalezitosti\" ako je napr. zohnat spravny vrtak do vrtacky a pod. Jeho nic nezaujima. Pomimo toho samozrejme,robim aj zenske veci. Ma problemy,ale kto ich dnes nema? Takto by sa k tomu staviat nemal. Piradte,prosim co by som mala spravit.
Dakujem

Katkaaaaa44

Nie, u nas nie je problem,ze kedy to urobi..ale,ze to vobec neurobi. Pride domov z prace a ide sa hrat za PC alebo s mobilom.

Medzitym vyvenci psa. Ked ho poziadam o nejaku pomoc;potom mi to vycita,ze to nezvladam...pritom vzdy je upratane normalne-nehovorim,ze sterilne a navarene je. Ked mu to taktne naznacim tak som ja ta zla,ze co stale riesim. On popritom neriesi nic. Mne povie,ze je unaveny ale akonahle si ma ist vymenit telefon,tak uz unaveny nie je. Tie si vymiena niekolko krat do mesiaca.

zrzkazuzka

s chlapmi je to v tomto tazko.. Pre nas je upratovanie velmi dolezite pre nich je to strata casu, ale som zvedava co by robili keby sme sa na to vykaslali a zili by v spine.

netrep

a pokial je to take, ze opravit nieco, tak to je vaznejsie.

to potom pomoze asi len nemylosrdna prevychova..

resp. debata na dospelej urovni.

netrep

mam pocit, ze toto pise moja, lebo tiez byvame spolu od maja. a tiez na moju adresu pada rovnaka kritika, ze nic nerobim.

pritom vies kde je problem?

v tom, ze ona veci rada robi o 8 00 rano, a ja o 10 30 rano.

radsej si zariadim dolezitejsie veci a az potom upratovanie.

ale to je komplikovane opisat, proste mam ine priority. ako napriklad toto a tamto. chlap ma iny svet, je skor orientovany na uzivenie rodiny, nez o detaily. keby vyhra loteriu, nepochybne sa postara aj o domacnost, ako zienka domaca

ale ak nie je toto ten pripad, tak potom je problem inde, neviem posudit :D to by som ho musel vidiet, alebo ho tu citat par viet, ale dik ze si mi pripomenula, ze by som mal oprat zavsey, mam o zabavku postarane

kafe

pre boha dievča. "Ked mu to vycitam,on sa chce radsej rozist." No koniec! Vo vzťahu su dôležité aj tie praktické veci, nie len láska a vnútro druhého človeka. To ani nemáš o čom rozmýšľať, chlapec nemusí byť zlý, ale prakticky je úplne nepoužiteľný. Dovi dopo. Tak prestaň vyčítať a naozaj sa s ním rozíď. Spojiť svoj život s niekym, kto sám seba nevie obriadiť, nedá sa naňho spoľahnúť, že by zvládol rodinu, keby som ja bola chorá.. fakt by si mala skákať a juchať od radosti, že si to zistila TERAZ a nie s dvoma deckami na krku.

Katkaaaaa44

Pre mna nemusi byt instalater alebo nieco,ale ja si myslim,ze ked muz o zenu stoji,tak sa snazi. A u neho nie je snaha. Ked mu to vycitam,on sa chce radsej rozist. Ak by som to skusala robit tak,ze nebudem upratovat ani ja,zacal by mi robit napriek. Obvinuje ma, ze ja do neho stale len hustim. Ano, hustim, pretoze uz to asi nezvladam, tu jeho lahostajnost.

Na nase veci cas nema,ale na vsetko ostatne hej.

ladycat

Prezyvka005: No ale ona to nižšie napisala, ako to mysli: jeho dennodenným rituál je robota, vyvenčenie psa a ide sa HRAŤ za počítač. Ona nemala nemysli inštalatérskych a údržbárske prace.
To je obyčajne decko, ktoré by som teda určite netolerovala, deti budem mat na krku este cely zivot nie este aj v podobe neschopného chlapa. A riťku si utre sám??? :-D
To je jednoznačne zlá výchova rodičov...vsetko spravila "mamička a otecko" (!)
Neviem ci uspeješ tým, ze 3-4tyzdne nebudeš robit nic, nakoľko toho bordelu si skor ci neskor určite všimne a este sa rozíde on s tebou, ze si neschopná a bordelárka. A koniec koncov budes nakoniec ty pred všetkými "zúčastnenými" (ako rodina a priatelia) za tú neschopnú sa postarať o "domácnosť".

Katkaaaaa44: to ze chodí rad do roboty a robotu si robi dobre nie je tvoje plus, vy dvaja nie ste predsa manželia a ani ta nezahŕňa miliónmi, aby si makala ako slúžka doma.
Ps: a za tu pracu ma aj placu(!) zadarmo by nerobil ani to ;-)

Prezyvka055

Zalezi o co ide, ked o to ze vymenit baterku v hodinach alebo ziarovku tak samozrejme nie je o com, to by mal zvladnut kazdy. Ale napriklad take prace ako vrtanie, malovanie, instalovanie sifonov a podobne to tiez nerobim, mam dom a ked sa nieco nakopi napr. treba dat novy luster, vyvrvtat obraz, odvzdusnit kurenie atd atd. zavolam udrzbara a za hodinku to ma hotove. 3 krat rychlejsie ako keby som sa s tym mal drbat ja. Ved od toho je povolanie udrzbar / majster / stavbar / kurenar / plynar / elektrikar ze sa ma volat na take veci. Oni sa mne tiez nemiesaju do roboty :)