Vela hudby za malo penazi

Príspevok v téme: Vela hudby za malo penazi
Johanna6

Kde zacat, ze?
Strasne ma stve, ze sme na tom financne zle. Som vydata 4 roky, mam rocneho syna. Mame dom (stary), psa, auto, muz pracu ja na MD, vsetci zdravi (klop klop). Taka idylka :) Ale sme bohuzial zadlzeny az po usi. Asi ako vacsina Slovakov. Vsetok nabytok mame este po svokre, ktora byva s nami (je fajn, len do vsetkeho keca). Jedine sedacku mame novu v obyvacke. A okrem nej je ta izba prazdna, dufam, ze raz nasetrime na nejaky stolik pod TV :) Niesom narocna a sebe si kupujem az ked je to nevyhnutne. Ale prostrle chcela by som aspon mat jednu izbu, kde mozem aspon kamosku zavolat na kavu a mat si tu kavu kde polozit. Dom musime zrekonstruovat a ide to pomaly, kvoli peniazom. Niesom ziadny lenivec. Mam VS, trvaly pracovny pomer a v 40tke budem fajne zarabat ak pojde vsetko ako ma. Ale tych 10 rokov neviem ako. Prednedavnom som sa liecila na depresie a uzkosti. Myslim, ze som to relativne zvladla, kedze som spracovala primarny problem. Lenze teraz ja neviem. Som smutna, unavena, neviem sa tesit. Som zrejme neskutocne povrchna a zalozena na peniazoch lebo inak si to neviem vysvetlit. Proste chcem mat pekny domov, obyvacku, novu (svoju) kuchynu... Raz to bude, ale je to nadlho. Ziadne aktivity ma nenaplnaju ako kedysi. Esteze mam toho drobca, ktory ma rozveseluje. Myslim, ze mnoho ludi sa ma horsie a napriek tomu ziaria stastim a su spokojni. Ja mam asi obmedzeny rozhlad. Preto vas prosim, co robit, aby som sa tak citila? Co robievate aby ste si oddychli, ked nemate na dovolenku, ako si zutulnit byt a ako zit stylom vela muziky za malo penazi?

zavodou..

Taketo prispevky si chodim precitat na net, ked sa chcem niekedy ukludnit a vidiet, ze kopu ludi sa ma ovela horsie ako ja. Ja viem, chyba mi pokora, beriem. Ale tesi ma, ze sa mi celkom dari a mam relativne dost penazi.

kafe

inak, moja obľúbená hra je, že som milionárka v utajení a vyberám si z pracovného kolektívu (ľudí ktorých stretávam, spoznávam v živote) niekoho, kto sa mi páči a komu chcem proste len tak z rozmaru dať 100.000 eur. Taká moja súkromná reality šou :D :D je to skvelá hra, doporučujem. A už som počula o bohatých bláznoch, ktorí niečo také skutočne robia. Takže bláznom patrí svet :) Som bohatáááá celý svet mi patrí :D :D

kafe

jéééj, toto je skoro ako o mne :D Nie si povrchná, len ako každý človek aj ty potrebuješ mať uspokojené základné potreby. Ano útulný domov kde sa dobre cítiš je podľa mňa tiež základ.
Vieš ako to robím ja? Píšem si každý rok malé i veľké veci (byt napríklad), ktoré chcem, túžim po nich a odfajknem si tie, čo som si splnila. Teraz som sa rozhodla, že radšej ako byť 3 roky preč od detí (ale zarobiť na byt), vymaľujem im izby v podnájme tak špeciálne, aby sa im to páčilo, krpatej kúpim kráááásny písací stôl do spálne (strašne túži po vlastnej izbe) a budeme radšej spolu. Stojí mi to za to. Prestala som rozmýšľať AKO sa dopracovať k tomu čo chcem (je to dosť frustrujúce a pre ženskú s deťmi srdce trhajúce rozhodovať sa či deti alebo peniaze, keď treba oboje), skôr mám ujasnené ČO chcem, čo mám (ale nie len tak sucho, dokázať si to aj vychutnávať, pozastaviť sa i párkrát denne, wau, ako mi je fajn, že som zdravá, že tvoje deculo si šteboce vonku v tráve, že sa tu môžem natiahnuť v záhrade a len tak sa vyvaľovať, juj ako sa teším na chlapa keď príde, vystískam ho s úsmevom od ucha k uchu..) a viem, že VŠETKO čo chcem dosiahnem. Neviem ako a neviem kedy.
Možno by ti neuškodilo nachvíľu odísť do zahraničia - sezónne práce na poli, opatrovanie a pod. - naozaj len na mesiac - dva - tri, aby si si dokázala z odstupu uvedomiť čo máš a aj to vychutnať. Deculo to s otcom prežije. Ti poviem, že mne takýto odchod veľmi pomohol, jednak finančne ma to trochu pozdvihlo a druhak, tiež som si usporiadala čo ktorá túžba pre mňa znamená. Niečo odkladám na neskôr a deti majú proste prioritu.
Urob si poriadok v sebe. Pokiaľ sa zameriavaš na jednu vec, ktorú nemáš, poserú sa ti aj tie ďalšie (vzťah, zdravie, vyhorí vám dom napr :D). Prestaň sa dívať, myslieť a premýšľať na to jedno a pozeraj na desiatky iných vecí - začni športovať; spievať si; vymýšľať/písať sci fi príbehy v ktorých napríklad peniaze rastú na stromoch iba v tvojej záhrade :D ; jaš sa s deculom - robte si handrové kostými pirátov, žobrákov, bojovníkov; na nete je mrte nápadov ako si zaujímavo vymaľovať izbu, vyrobiť nábytok - môžte sa skontaktovať s niekym šikovným, kto to urobí pre vás (a sú ľudia čo to nerobia pre peniaze ale za protihodnotu - potrebuje pomôcť s nejakou inou robotou/počítačom/účtovníctvom/informáciou v nejakej oblasti kde si doma)... všetkým týmto a inými vecami potrebuješ v sebe uvoľniť ten kŕč (nemám peniaze do riti!!) a nechať Boha, vesmír, prirodzené zákony aby ti priniesli do života to, po čom túžiš. Potrebuješ sa TY uvoľniť, dostať do pohody a veriť že dáko bolo a dáko bude. Teoreticky to aj ja ovládam dokonale :D :D ale prakticky mi to funguje tiež, v malých každodenných veciach a viem, že v tých obrovských tiež. Strašne veľa by som tu mohla písať, ale nechce sa mi. Radšej sa pýtaj na niečo konkrétne.

bonjour2

Nic ako "vela muziky za malo penazi" neexistuje. Bud budes makat a zarabat ako treba a budes schopna zaplatit kolko treba, alebo nebudes. Ak sa chce clovek mat dobre a mat pekne veci, musi makat. A ked to nejde tak musi makat viac, treba sa vzdelavat, vyuzivat prilezitosti, prestahovat sa za lepsou pracou hocikam a tak dalej. Vyplakavanie a spekulovanie ako s tym vybabrat urcite nepomoze, aspon nie legalnou cestou.;) Tak vela stastia a vela pevnej vole.

Mesačný princ

Je to presne to o čom píšem. My máme na Slovensku divnú mentalitu...Zadĺžiť sa na 30 - 40 rokov, mať nevyhnutne niečo hmotné, vlastniť to, čo susedia, mať také oblečenie ako iní, mať nové auto, bezproblémový vzťah, detičky, ktoré vyrastajú v idylke a najlepšie chlapčeka a dievčatko. Ale myslíš si, že je to tak ok? Máš len jeden život, a ak chceš tú izbu tak si ju jednoducho sprav. Ale ja by som na tvojom mieste začal podnikať veci, ktoré ťa tešia a nie tie, ktoré ťa ubíjajú.