Nemám priateľov, neviem s ludmi komunikovať..

Príspevok v téme: Nemám priateľov, neviem s ludmi komunikovať..
neznam

Ahojte, mám jeden taký problém... kedysi na prvom stupni na ZŠ som bol extrovert, otvoreny, priatelsky, az hlučný ale postupne som sa uzavrel do seba (nwm prečo) a teraz nemam priatelov, mám len par znamich zo školy (stredná škola) ktorí sa somnou bavia aj tak len keď niečo potrebuju. Tiež sa nedokažem s ludmi rozpravat o veciach ktore spoluziaci preberaju.. nwm pohotovostne a vtipno zareagovat.. teda skoro vobec nwm reagovat :D :/ strašne ma to trapy.. chcel by som byt ako ostatny.. ist sa vecer von zabavit a tak len nieje s kym. Nwm naco na tomto svete vlastne zijem niektori spoluziaci sa tvaria ze ma maju radi ale pritom ma ohovaraju a niekedy az nenavidia a pritom som im nic nespravil. V poslednom čase mam dost depresie a je to co raz horsie. Niekedy mam chut skocit pod vlak ale ani toto by som nedokazal. Prosim poradte co mam robit.. mam len 16 a nechcem mat v buducnosti spomienky nadetstvo s tym ze som bol sam a mal depresie :(

BoleynGirl

Netráp sa kvôli ľuďom, ktorých vlastne ani nepotrebuješ. Zaujímaj sa o ľudí, ktorých máš rád a ktorí majú radi teba. Sústreď sa na to dobré, čo máš v živote a to zlé posuň niekam dozadu. Každý si v živote prejde aj niečím zlým. Puberta vie byť naozaj krutá, ide len o to, ako sa k tomu postavíš. Toto obdobie raz prejde a bude lepšie. Takže žiadne skákanie pod vlak ani nič podobné. Tebe by sa vďaka tomu možno uľavilo, ale mysli na to, ako by sa cítili tí, ktorým na tebe záleží. Určite by si sa nezachoval takto sebecky. Takže vzchop sa a sústreď sa na to pekné.

makaku

Ak mas co by ,len jedneho kamarata a je ten naj,tak sa ho drz...proste s druhymi vychadzaj ,ale navela nedoveruj.V tvojom veku sa stale vztahy menia,tiez sme mavali 5,6 skupiniek v triede ale to sa menilo...aj ja som mala depresie a tazke casy ,kazdy si takym prejde aspon raz v zivote...netrap sa tolko,cim budes starsi sa ti bude nazor menit aj vy budete o co to mudrejsi ,dospelejsi drz sa a hlavu hore

Mesačný princ

Ja sa ťa spýtam jedno. Prečo chceš by ako ostatní?

Aj ja som bol ako ty a stále som ako ty. Síce mi komunikácia s ľuďmi ide ale nepotreboval som sa smiať na každej hovadine čo kde kto vypustí z úst. Ani ja som nebehal po zafajčených podnikoch a neopíjal sa.

Ak ti toto chýba ku šťastiu tak kľudne choď. Veď nevedomosť je bránou ku šťastiu. Budeš to mať v živote jednoduchšie.

Ja som rád, že som nešiel s ostatnými. Síce všetko má svoje pre a proti, no neľutujem jediné rozhodnutie, ktoré som kedy urobil.

Neviem aký je to dobabraný život ale nikde nie je napísané, že musíš žiť na jednom mieste a mať zákonite rodinu či partnerku. Kde sa píše o tom, že by si mal mať kamarátov? Čo ak ťa čaká niečo iné?

popremýšľaj....

Filip TT

Ja ti uplne rozumiem. Strednu skolu som prezil podobne ako to opisujes. Vobec som nechodil po podnikoch s chalanmi, nevedel by som sa tam s nimi vobec bavit, moja jedina zachrana bola, ze som byval na internate, takze som bol nutne v kolektive aspon tam, inak by som mimo skolu sedel sam doma. Mam na toto obdobie malo peknych spomienok. Zato na vysokej bol uplne iny kolektiv, prezil som tam dobry cas, nasiel som si dobre dievca, s ktorym to sice nevyslo, ale sme kamarati doteraz.

V zivote to tak chodi, jednou si dole, jednou nahore, netreba skakat pod vlak, ani ked clovekovi nevyjde teenegerske obdobie - zivot nie je strateny.

Inak na stredoskolske stretavky sa mi vobec nechcelo chodit, ale so sebazapretim som isiel a moji spoluziaci boli uz uplne ini. Dalo sa s nimi rozpravat o zivote a s respektom ku mne pristupovali aj ti, od ktorych som pocas skoly pocul len vysmech. Inak ti mozem povedat, ze tito chalani, ktori sa na strednej javili ako top frajeri, ktori sa vyznali ako to v zivoze chodi, maju dobabrany osobny zivot, v podstate som ich lutoval. Chalani, ktori boli na strednej druha liga, mali usporiadane zivoty, rodiny, darilo sa im profesne.

Takze to, co teraz prezivas nie je koniec zivota, este mozu prist uplne ine casy, len bud pokojny a zi zivot svojim sposobom a dopadne to dobre, uvidis.