Smutný príbeh zo strednej školy

Príspevok v téme: Smutný príbeh zo strednej školy
povinný

Ahojte, chcel by som sa s vami podeliť o to, čo sa mi stalo už vlastne 5-6 rokov dozadu. Asi sa to fakt nestáva často a je to taká výnimka, aj keď dneska je všetko možné. Ak máte čas na prečítanie a chuť sa vyjadriť, budem rád, ako si som túto vec doteraz nespracoval. Jedná sa o mňa a jedno dievča, skúsim to nejako zrozumiteľne dať dokopy.

Po skončení základnej školy som nastúpil na strednú školu, ktorú som vybral veľmi neuvážene a 2 mesiace som tam trpel, našťastie sa mi podarilo aj po takomto čase vybaviť prestup na inú školu, ktorý sa podaril a začal som niekde inde, kde som sa cítil o niečo lepšie. Najväčší háčik v celom všetkom je, že mám odmalička sociálnu fóbiu, bohužiaľ po základnej škole sa výrazne zhoršila, nástupom na strednú školu. Prvý deň na novej strednej škole bol vcelku dobrý, boli to pomerne dobrí ľudia a väčšina mi podávala ruky a bola tam taká partia dievčat a jednu som celkom dosť zaujal, usmievala sa na mňa stále a aj mi ruku podala a tuším povedala, ak si dobre pamätám, že som zlatý. Tie baby ma volali vonka asi celý týždeň, aby som s nimi išiel niekam, ale mal som samozrejme úzkosť a netrúfol som si na to, tak po čase sa na mňa vykašlali, keď ma nepresvedčili na nič.

Tá jedna baba ale aj napriek tomu sa vždy na mňa usmievala a podobne, v prvý deň som ju poriadne až tak ani nevnímal, som mal úzkosť, ako sviňa. To bol presne piatok, keď som tam nastúpil. Až potom v druhý týždeň som si ju lepšie všímal a strašne sa mi zapáčila, bol som z nej hotový, strašne ma priťahovala a chcel som sa veľmi prihovoriť, ale za takmer 2 roky chodenia na strednú školu som to nedokázal. Po 2 rokoch som to už nezvládal a prerušil štúdium, úzkosť bola extrémna, nešlo to. Celé tie 2 roky sme na seba zvykli pozerať, sem tam sa usmiala, proste som videl, že som sympatický. Ale cez tú úzkosť to nešlo a doteraz mám niekedy traumu, že som spoznal dievča, ktoré sa mi najviac páčilo v celom živote, ale tú obrovskú šancu som prepásol, lebo som sa nevedel preniesť cez úzkosť. Ubehlo 5 rokov a ani jedno dievča ani zďaleka nevzbudilo vo mne také emócie ako ona. Proste 2 roky chodenia do školy a byť v jednej triede s dievčaťom, ktoré sa mi páči najviac za celý život, ale som sa nezmohol na nič. Po škole a počas školy som mával často depresie, že nie som blízko nej, keď som ju mal tak rád a páčila sa mi. Teraz som ju stretol po rokoch s priateľom, cítil som sa mizerne. Niekedy si myslím, že už nestretnem nikoho takého, ako ona, že to bola šanca na niečo, a je to preč, kvôli sprostej fóbii z ľudí. Zvyknem na ňu sem tam myslieť, ale snažím sa na to už kašlať, nemá význam sa trápiť. Ale pre mňa je to taká malá osobná tragédia, aj keď sú v živote oveľa horšie veci.

povinný

kafe - Tak mňa to preto tak mrzí, lebo mohli sme byť aspoň kamaráti a dievčat je síce dosť, ale nie každá sa človeku tak zapáči a aj sa zamiluje ešte.

kafe

ehm, a teraz buď úprimný k sebe! Keby nemala priateľa a ty ju stretneš, myslíš si, že by si bol natoľko fit, že by si mal gule vypýtať si od nej kontakt? Alebo ju pozvať niekde? Prečo smútiš za ňou, keď by si rovnako prepásol aj ďalších 10 skvelých dievčat! Alebo nie? Už ťa fóbia a úzkosť nezväzuje?
Nesmúť za jedným premárneným dňom, lebo každé ráno máš šancu prežiť na plno zas a znovu a znovu až do zbláznenia. Tých šancí máš neúrekom. Aj skvelých dievčat. Len si nemysli, že na celom svete existuje LEN a IBA táto jediná a žiadna iná, lebo to je hlúposť najvyšieho zrna. Existujú aj iné. Ty sa daj pekne dokopy, čo sa ti nepodarilo v minulosti, z toho sa pouč a rob konečne niečo inak, aby prítomnosť vyzerala tak, ako by si chcel. Ale to nedosiahneš fňukaním za minulosťou. Takže radšej sa zameraj na to, aké dievča asi by si chcel a uvidíš, že také aj stretneš. Teda, pokiaľ nebudeš depkovať a utápať sa v slzách, lebo to je iná brzda v živote. Si ešte moc mladý, neboj sa výziev, neboj sa snov, proste choď a prekonávaj samého seba. Máš na to celý život.

povinný

chápem ťa - Nenašiel som ju podľa jej mena na facebooku, chodila jeden čas na pokec, ale tam prestala chodiť a po vyše roku sa tuším automaticky nick zmaže, lebo mi ju potom už nenašlo. A nestretávam ju vôbec, za 2 roky len 1-2 krát, to je prakticky skoro nič. Síce viem nick na pokeci jej kamarátky, ale ona býva už v úplne inom meste a neviem, či je s ňou v kontakte. A keď má priateľa ešte, tak je mi blbé ju kontaktovať. Asi by to nikam neviedlo.

chápem ťa

to máš tak keď človek prepásie svoju šancu... Nezúfaj, neúpinaj sa len naňu. Možno okolo teba sa pohybuje ďalšia ktorá stojí zato len ty ju nevidíš lebo sa upínaš len ta tú predošlú u ktorej už asi je šanca minimálna. Prestaň sa zaoberať tým čo bolo a ži tu a teraz. Uvolni sa a zpoznávaj svoje okolie v ktorom máš šancu zpoznať nejakú tiež milú dievčinu. Teraz si ako v bubline uzavretý a nevnímaš okolie. Ale to nieje správne lebo opäť ti možno život dáva šancu len ty ju neccheš vidieť lebo stále sa držíš minulosti. Tak sa len trápiš.
A navyše, ak ju aj tak naďalej stretávaš tak si od nej vypýtaj kontakt nejaký na fb, email a podobne. Len tak akože kamarát zo školy bývalej. Možno že to život tak zariadil že ste sa mali opäť stretnúť a možno sa s ním časom pre niečo rozíde a ty dostaneš ďalšiu šancu od života. Možno áno, možno nie. Nevieš ako sa situácia vyvinie.

oui..

milý povinný, ja Ti poradím toľko, že by si sa mal sústrediť na svoj problém so SF, poriadne sa obuť do psychoterapie, možno aj hospitalizácie, proste popracovať na tomto koľko sa Ti dá. To ostatné s tým priamo súvisí a pokiaľ neurobíš kroky v tom, čo Ťa v živote najviac brzdí, to ostatné sa s Tebou bude vliecť. Nejde o vzťah s touto konkrétnou dievčinou, na svete nie je len jeden pravý partner a pamätaj, ani najdokonalejší partner za Teba nevyrieši problémy a ani najlepší vzťah Ťa z nich nedostane. Preto musíš popracovať sám na sebe a pokiaľ dostaneš toto pod lepšiu kontrolu, uvidíš, že aj Tvoje výhliadky na šťastný vzťah sa neporovnateľne zvýšia.

asdfghjkl

ahoj povinný, je mi skutočne ľúto ako to celé medzi vami dopadlo, resp. nedopadlo. Nevviem ako na tom teraz si ohľadne tvojej sociálnej fóbie (zákerná vecička), ale v živote je potrebné nikdy neprestať dúfať, inak sa stratíš a už nikdy nenájdeš. Možno si prepásol veľkú príležitosť a možno nie, nemôžeš vedieť. Len aby si smútením za touto premárnenou šancou nepremárnil ďalšie tri šance :) porozhliadne sa poriadne okolo seba, veľa ľudí ti má čo dať, čím ťa zaujať :)nezabudni pracovať hlavne na sebe a na svojom probléme a samozrejme sa nikdy nevzdávaj, nech ťa nejaká premárnená príležitosť, ktorá sa stala 6 rokov dozadu nespomaluje v osobnostnom raste :) prajem ti veľa šťastia!