Odporné myšlienky, domyšlanie si vecí.. chaos v hlave

Príspevok v téme: Odporné myšlienky, domyšlanie si vecí.. chaos v hlave
eva0

Dobrý večer. Tak na úvod by som rada poznamenala že som študentka VŠ, prešla som si zlým obdobím, kedy som bola uplne na dne - skúšali sme spolu s psychiatričkou veľa AD, no ani jedno mi nesadlo ako malo, bolo to horšie a horšie. Nakoniec som bola hospitalizovaná, a konečne je tomu rok čo som OK - a mám správne lieky. No problém nastáva v niečom inom, je mi blbé o tom vravieť psychologičke, psychiatričke preto chcem vedieť váš názor na môj problém... budem rada, ked si to prečítate a zareagujete na to.
Zoznámila som sa zo super mužom, sme spolu už dlhšie a sme ešte čerstvo zamilovaný,stretávame sa a máme pekný vzťah. Nemám ani jeden dôvod nedôverovať mu. No stále mám tie bludné myšlienky typu "Nezavolá mi, nemyslí na mňa, nemá čas mi ani sms poslať asi mu ani nechýbam" a to je len začiatok neskôr s toho vzniknu teorie v mojej hlave o tom že ma nemá rád..má druhú ženu (čo by popri práci nestíhal)..Proste, začína mi šibať keď sa nevidíme zopár dní nedávam to ale najavo ani kúsok lebo viem že to je len v hlave a nie je to skutočné. Samozrejme že keď má čas popri práci, alebo po práci (pracuje aj 12h denne niekedy) hneď mi zavolá a moje obavy a myšlienky zázrakom vymyznú. Čo sa to so mnou deje?? Viem že je chyba vo mne !!! priznávam. Len nerozumiem čo s tým, ako s toho von, a hlavné ten daný problém pomenovať správnym slovom :-/

_meno

Ahoj eva0

Výborne robíte čo robíte :)

Ak môžem týmto cvičením si môžete pomôcť:

Sadnite si, nadychnite sa a začnite vnimat svoje pocity ... vela venujete svojej hlave ktorou kauzalne chcete tvorit pocity (preto sa bojite ze ked prestanete pouzivat mozog tak pocity od Vas odidu, lebo verite ze sme tvorcami pocitov).
Venujte sa svojim pocitom, dychajte, rozijimajte a casom sa postupne budete citit aka sa Vas mozog (vase ja) ukludnuje, rozplyva sa, az zostane uuuuuplne číri, čisty :)
Vaše pocity vzrastu, spočiatku tie strnule zle pocity sa postupne uvolnia a rozjemnia, a rozplynu sa uplne v čirosti tiez, začnete vnimat čoraz viacej lasku :)
A v tomto spocita vlastne cela iluzia, ze ked sklzneme k JA, to je prazdne ziadna laska tam nie je :) Kdezto ked zacnete venovat seba zivotu (bohu, vesmíru, vedomiu, vyssie ja atd XY slov pre popis tej metabytosti ktora to tu cele zije) zacnete splyvat s tym zivotom :)

Kludne sa moze stat (vnimam to tak :) ze ked sa rozplyniete v pocitov, budete vnimat pri com ste v skutocnosti stastna. (teraz to nerobite, preto citite neprijemne pocity. a pretoze citite neprijemne pocity tak sa zhmotnuju do nepríjemných myslienok. a neprijemne myslienky sa zhmotnuju do nepríjemných cinov, atd atd ignorovanie zivota je bludny kruh, vecne vzdalovanie sa mu :)

Ono vy samozrejme vnimate pocity, avsak ked Vam nieco pekne ukazu, odmietnete ich (lebo mate velmi silne JA ... chcete zit podla JA (to Vam prinasa zivot podla seba) nechcete zit podla zivota, lebo mu nedôverujete, resp. lebo sa na zivot v skutocnosti hnevate :)

Preto ked ludia zacinaju s rozjemnovanim (tzv. zodpovednost) zaciname vnimat svoju zlu volu, svoje odpory (nie , nie, nie , je to takto, nie to nespraivm,nie je to takto atd atd nekonecne formy odporu) .. postupne ked je nasa vola sa vzdat ja a splynut so stastim, radostou, zivot Nam ponukne nove JA ktore ked sme ochotni tak ho prijimeme.

Ukazem v superpraxi: Mate nejaku svoju pravdu podla ktorej zijete. Chcete ju zmenit, sadnete si, zacnete rozjemnovat, uvidite spociatku ako odporujete (co robite zle) ale to sa rozplynie, a po tej prazdnote zacnete vnimat nove ponukane JA, napr. uvidite ze "aha ozaj ved mna riadne bavi zehlenie, uz 5 rokov som chcela ist pomahat ludom so zehlenim, citim sa pri tom stastna riadne ma to bavi" .. vtedy s radostou prijmete nove JA :) .

A ako bonus ked sa obzriete na svoje stare JA tak Vam zacne byt luto (ach ako neprijemne strhnulo som posobila na svojho partnera, uplne som ignorovala svoje stastie a potom som na neho prejavovala svoje nestastie .. je velmi luto a som vdacna ze sa mi mi poskytol (Vas vztah k Zivotu) moznost byt viac dobra a rada prijimam tuto moznost :)

............ hmm na konci doplnim, ze ked sa zacneme hnevat na zivot, mame skor tendenciu od neho odist, bojovat s nim (su to take nepriatelske pristupy ktore mozme vidiet u niektorých JA (napr. ludi, zvierat atd) )........ preto akoby sa coraz viac zivotu vzdalujeme, coraz viac mu odporujeme, jednoducho coraz menej zivota nam zivot vnasa zivota.

finta je v tom nepokracovat v hneve, ale otocit sa o 180 a vydat sa novym smerom k radosti :) hnev je ako mur ktory stale rastie, coraz viac sa nas snazi usmernit (zastavit) tou cestou.
(preto sa Vravi ze cim dlhsie sa s niekym hadame, tym viac zla vytvorime ... z toho sme vlastne tradovali ten pristup "mudrejsi ustupi", kde sa dvaja biju treti vyhrava, nehadajte sa s hlupakom lebo vas stiahne na svoju uroven a porazi skusenostami, akou zbranou zijes takou zbranou zomries atd atd atd, kto do teba kamenom ty donho chlebom atd atd atd).

Vlastne ta otazka je jednoducha : ste ochotna sa zmenit k stastnejsej ? :)

Veľa šťastia a radosti Vam prajem eva0 aj s partnerom :)

jajaa

Ahoj. Problém, ktorý je podkladom pre spomínané myšlienky, ktoré máš je tvoje nízke sebavedomie. Jednu vec fakt nepochopím. Ako sa môžeš hanbiť psychologičke povedať o týchto tvojich myšlienkach? Načo tam teda chodíš, ak chceš ,,sekať formu?" Veď to nemá zmysel takto. Práve s psychologičkou by ste mali hľadať cestičky, ktoré ti pomôžu lepšie zvládať podobné situácie. Premysli si čo od liečby teda očakávaš..

Filip TT

To je velmi dobry vychodiskovy bod, ked tym myslienkam neveris a vies, ze je to blud.

Tie myslienky neporazis tym, ze budes rozmyslat ako ich porazit a ako na ne nemysliet. Tym vlastne na ne myslis a posilujes to.

Na to treba ist tak, ze sa zmieris s tym, ze tie myslienky prichadzaju a nebudes tomu nijak odporovat. Jednoducho nechas tu myslienku tak bez toho aby si sa vzrusovala a vzapati ju zhodnotis a postavis protimyslienku.

Priklad: Napadne ta, ze ta nema rad. Ok, v poriadku, teraz tu myslienku zhodnotis: tomuto neverim, to je blud, to nie je zo mna, to je mi podsuvane, viem, ze ma ma rad.

Tymto sposobom ta myslienka strati zivnu podu a postupne vybledne.

eva0

Nechcem zničiť svojím domýšlanim náš vzťah...viem že má ma rád,dokazuje mi to,je gentleman no proste chlap jak má byť.Chcem byť už konečne v poriadku bez tých otravných myšlienok.