Ľudia čo sa stále na niečo hrajú

Príspevok v téme: Ľudia čo sa stále na niečo hrajú
antihuman

Zdravím

Myslím že toto zaživa mnoho ľudí, no chcem sa podeliť s pocitmi keď sa Vám spoločnosť zdá odchýlená od tej vašej osobnosti. Možno som idealistka ale este som nenašla niekoho okrem partnera /toho vynechám z tejto témy, lebo je mi všetkým a som s ním spokojná/ s kým by mi bolo dobre na dlhšie, vedela by som mu veriť, napríklad kamarádku, kolegyňu ktorá by bola mojou spriaznenou dušou. Som nedoverčivá, ale to je myslím skor plús jako mínus. Proste trebárs v práci sa mi vobec nechce zapadnúť lebo vidím aké to tam je.. navonok sa zdám byť extrovert, celkom dosť komunikujem ale vždy mi nieco vadí na ľuďoch tam, keď som s jedným človekom s kým si aj celkom rozumiem ok, no keď sme tam všetci /pretože je to páca v kolektíve/ tak sa to zase všetko pokašle, lebo možno som až příliš úprimná a poviem čo si myslím, ale nemyslím to zle. U mňa nehrozí ohováranie, ani nepotrebujem pri každom jednom odlišnom človeku meniť svoj charakter... som sama sebou stále lenže to oni nevedia byť, nenávidím ako sa asi každý na niečo hrá, že ich to baví, kým sú? ktorú masku majú práve? grc... Ja sa snažím byť priateľská, pomocť, posrandovať ale tie ich prekročené hranice mi hrozne vadia a neviem stále schovať to ako mi to lezie na nervy...hrozne rada by som pracovala niekde sama zavretá.

antihuman

Radoslava, tu nejde o to ako vykonávaš prácu...ani o to že ja by som bola nejaká poctivka v tom čo vykonávam v práci, každý si to uľahčí, tu ide o to aké sú vztahy na pracovisku. /momentálne to nejak neriešim už/ ale kľudne sa vyjadrite ešte niekto :)

Radoslava123

Ľudia proste zistili, že ak za dosiahnutím svojho cieľa idú cez klamstvá, intrigy, falošnosť a pretvárku, podarí sa im ten cieľ dosiahnuť oveľa skôr, ako keby takéto veci nerobili, lebo vtedy by ho nedosiahli nikdy. Jedná sa najmä o postup v práci, o povýšenie z obyčajného kancelárskeho pracovníka na šéfa, z obyčajnej predavačky na vedúcu predajne, z obyčajnej chyžnej na Hausdame (osoba, ktorá po chyžných kontroluje robotu)... no dosaďte si tam, čo chcete, ale ak chce byť niekto povýšený, tak na to, že to dosiahne čestnou a poctivou prácou, môže naozaj, ale naozaj definitívne zabudnúť, dokonca práve o tom najlepšom, najsvedomitejšom, najusilovnejšom, najšikovnejšom pracovníkovi a najväčšom poctivcovi sa budú len intrigy šíriť, až kým znechutený z pracoviska neodíde s tým, že si našiel prácu inú, dúfajúc, že tam už zlé vzťahy v kolektíve nebudú, ale nakoniec zistí, že tie sú úplne všade, tak zatne zuby a pre prachy vydrží, aj keby zdochnúť mal pri tej ťažkej robote a falošných ľuďoch. Je to tak? Veď ktorý Slovák s vlastným bytom nemá na krku hypotéku? Asi iba jedináčik, ktorý niečo zdedil po rodičoch, ktorí sa dôchodku nedožili. A niekto iný? Haló? Už nik. A kto má hypotéku na krku a ešte aj decká musí živiť, ten nemá veľmi na výber, že? A rozmyslí si, či bude radšej trpieť v zlom kolektíve, ako sedieť vo väzení pre neschopnosť splácať dlhy a deti mať roztrúsené kade-tade po detských domovoch. Život je ťažký.