Partneri
ZDRAVIE.sk Šport7.sk Rodinka.sk Klik-Klinik - online doktori
Internet.sk
Internet.sk ĽudiaĽuďom.sk Fony.sk ephoto.sk Dnes24.sk

Ako má chutiť kvalitný olivový olej?

Príspevok v téme: Ako má chutiť kvalitný olivový olej?
Olej

Kúpila som si Bio extra virgin olivový olej, ale má nejakú divnú štipľavú pachuť. Je určite v záruke, ale kolegyňa mi povedala, že na Slovensku kvalitný olivový olej nekúpim, lebo sa sem dováža iba brak. Vraj to miešajú so všetkým možným a čo ide naším smerom, to je vždy horšej kvality. Tak teraz neviem kde zoženiem skutočne čerstvý a výbornej akosti. Viete mi niekto poradiť? Máte nejakú overenú značku?

Kýčera

Kolegyňa nemá pravdu, že u nás nekúpiš kvalitný olivový olej! Jeho chuť závisí aj od druhu olív,... Striedam rôzne značky a krajiny, ale s takou chuťou som sa ešte nestretla, a to som mala aj bio, jedine vtedy, ak tam bola chilli paprička. Pri nákupe si daj ale pozor, aby si kupovala olej v tmavej sklenej fľaši, extrapanenský /virgin/, nemusí byť bio, aby si ho držala na tmavom a chladnom mieste. Mne osobne chutí. Podľa toho, čo si písala, kúpila si kvalitný olej. Máš ho v skle a skladuješ ho správne? Prečítaj si etiketu, či náhodou neobsahuje nejakú koreninu. Ak nie, môže to byť spôsobené tým, že si len na jeho chuť musíš zvykať, nesprávne si ho použila,...

Emily opat

Stiplavejsia ci nahorkla chut olivoveho oleja je uplne normalna! Vobec to neznamena, ze olej bol zle uskladneny alebo ze je nekvalitny. Naopak! Zalezi od oblasti zberu, od stupna zrelosti a druhu oliv, aky stary je olej (mesiacmi sa meni jeho farba, vona i chut) atd. Potom zalezi na chutovych preferenciach kazdeho z nas. Mne osobne prave taky olej chuti.

Stiplavejsia chut je charakteristicka pre zaciatok zberu, kedy olivy su este zelene, vyborne su napr. oleje z Toskanska.

RNG

Cerstvo vytlaceny olivovy olej ma prijemnu chut, co sa velmi rychlo zmeni aj vo flasiach dobre uzavretych. Da sa uchovat len ked je okamzite mrazeny. Trochu pachuti ale na kvalite velmi nemeni Podobne je to napr aj s rybami, cerstvo ulovene a vyprazxene do 1/2 hodiny nemaju tu typicky rybaciu prichut, samozrejme niekolko dni stojace alebo konzervovane tou rybinou zavanaju.

Preto napr Japonci okamzite ryby mrazia v tekutom dusiku a ke4d ich rozmrazuju na suchi, odkrajuju rozmazenu ciastku a okalzite podavaju. Ked to stoji rozmrazene vyse 1/2 hodiny, zacne to smrdiet rybacinou. a v lepsicjh restauraciach to hadzu do polievok.

Iren 1

Ja mám odskúšané, že španielský je taký ako popisuješ štiplavejší, ako by horky a tak kupujem grecky, je chutnejší

odpovedam

akykolvek olej, akonahle otvoris, straca kvalitu kvoli oxidacii. cize aj ten najkvalitnejsi. a nie je pravda, ze k nam ide len brak, idu sem vyrobky roznej kvality.

Článok dňa

Textová Inzercia

Zapper | Fscan - revolučné prístroje

Rieši príčinu väčšiny zdravotných problémov. Záruka kvality a profesionálna podpora zdarma.Môžete ho mať doma aj vy!

Investujte do svojho zdravia

Frekvenčná metóda - rýchla pomoc ku zdraviu! Na všetky vírusy, baktérie, pliesne a parazitov.

Fresh - pre zdravie zamestnancov.

Služba pre firmy, ktorým záleží na zdraví svojich zamestnancov. Objednajte hneď!

Správca siete - SANDING

Správa firemných počitačov. Bratislava a okolie.