Môže sa niekto utrápiť k smrti?

Moireal

Ano aj aj s tym suhlasim, ale niektori ludia aj ked velmi trpia, stale ziju, takze ta choroba prichadza pomaly. Ja som si uz tolkokrat vravela, ze mi doslova puka srdce od zialu a stale som tu a to som si toho dost prezila. Toto uz je zalezistost duse, co si vyberie, ci to vzda alebo ide dalej aj ked to boli ako fras.

N-ika

Ano, dlhodobe trapenie, smutok, stres, vycerpanie, nedostatok spanku...moze spustit nejake ochorenie, alebo zhorsit uz existujuce.
Preco asi pri kazdej chorobe radia "mysliet pozitivne"?Nie je to len fraza, je v tom kus pravdy...

Slobodna

Ano moze. Existuje na to vyraz utrapene srdce, ktore trapenie vycerpava a oslabuje. Vedie to k ochoreniam srdca a moze aj k smrti.

cvbn

Jasne ze moze viest k chorobe. A moze ta aj nepriamo zabit. Dlhodobo smutny dostane depresiu, ak fakt v nej ostane prilis dlho, hned zacne mysliet na samovrazdu, a moze to aj uskutocnit. Depresivny nemyslia moc na svoje zdravie, su menej opatrny. Lahsie tym dostanu uraz, a obcas su urazi aj smrtelne. Clovek vvdepresii nechce moc ani jest. Je menej, je slabsi, prijma menej vitaminov, lahsie ochorie... depresia je strasne hnusna vec, donuti ta chciet sa zabit...

Radoslava123

K smrti podľa mňa asi nie, ale k depresii áno. A telesná choroba potom vyplynie z brania psychiatrických liekov. Že človek priberie, potom následkom obezity vzniknú ďalšie problémy, napríklad bolesti kĺbov, ale aj mnohé iné. Trápiť sa sa neoplatí a ak aj nejaký problém máš, čo ťa veľmi trápi a zožiera, najlepšie je naň nemyslieť a vôbec mu nevenovať myšlienky, ale upriamiť pozornosť na niečo iné, sústrediť sa na pekné filmy, na stretávanie sa s niekým, kúpiť si psíka, starať sa o zvieratko, prečítať si knihu, časopis, zájsť na plaváreň, ísť si zacvičiť do fitka, zabehať do prírody, zájsť do kina, do divadla, na koncert, do cirkusu, baviť sa nejako a snažiť sa, nevenovať myšlienky tým zlým veciam, ktoré sa ti dejú - toto je cesta, ako byť psychicky silným a ako predísť depresii. Niekto to má proste v sebe bez toho, aby sa o to snažil a niekto je zase precitlivelý plačko, ktorý to v sebe nemá a musí sa to naučiť, ale naučiť sa to určite dá, len treba chcieť. Je to práca na sebe.