Osobné problémy

Príspevok v téme: Osobné problémy
Habibi123456

Dobrý deň, potrebujem radu alebo pomoc. Bývam s rodičmi lebo nemám peniaze na svoj vlastný byt alebo dom. Ale to nevadi. Ide o správanie mojich rodičov. Od rána do večera sa u nás preberajú problémy s utečencami. Koľkorázy človek príde domov unavený alebo sa necítite dobre a ked vám niekdo toto servíruje celé dni tak som psychicky a fyzicky na dne. Strašia celí deň s tým že vraj sa tu nasťahujú do bytov a domov utečenci, a nás všetkých postrieľajú! Toto opakujú dookola. Najprv som mala nervové zrútenie, a teraz mám vážne zdravotné problémy zo žalúdkom a srdcom. Tieto debaty trvajú už od leta a nepomohlo ani porozprávanie a dohováranie rodičom. Ešte k tomu mám nočné mory a stále v noci sa mi sníva s emigrantami. Ako mám vyriešiť tento problém s rodičmi. To vážne od nich skončím na psychiatrii? Toto ked poviem lekárke čo mám s nimi doma tak neviem čo mi povie. Vážne :-( Začínam mať poškodené zdravie.

_meno

Ahoj Habibi123456

Ak mozem, odporucam v radosti ukazat rodicom ze existuju aj \"dolezitejsie temy\" ako \"ako sa maju druhi\", napríklad tema \"ako sa mame my\".

Ak napríklad tvoji rodicia stale melu dookola to iste a ku svojim zivotom su lahostajni, porozmyslaj kam by si chcel ist byvat / comu by si sa chcel venovat.

Jednoduchsi ludia su taki, menej si v zivote vyskusali tvorby, preto sa jej boja ... zato si vela vyskusali kitizovat tvorbu druhych, preto to tak vela opakuju ^^.

V podstate ide o to nasmerovat ich energiu napr. z 1 hodinového \"budu byvat miesto nas\" na \"kde chceme byvat my?\" - je to vlastne presmerovanie energie z \"nicenia\" k \"tvorbe\" :) Namiesto \"sused ma nove auto ktore nenavidim\" napr. na \"ake nove auto si chcem kupit ja\".

Kazda nespokojnost sa da vziat zodpovedne a vtedy sa uz nejedna o problem ktory nie je mozne riesit, ale prave o prilezitost.

Napr. ked sa citis nespokojny ze rodicia sa spravaju ako sa spravaju, mozes porozmyslat kde by si chcel byvat ty, travit viac casu mimo domu atd atd ta hodnota ktoru nemas rad ta akoby smeruje uplne inde :) napríklad k novému byvaniu, napríklad k novému spravaniu a podobne :) smeruje ta to akoby naspat k sebe samému, k tvojim hodnotam, a tie vlastne ked zivis (prejavujes, buduje) tak nachadzas to co chces (napríklad v skutocnosti chces byvat sam, nech aj rodicia maju viac priestoru).

Ak mozem, toto lahsie vidno ked sa pozerame na zivot spatne, ze \"málokedy sa stalo nieco ozaj velmi zle\" ... a ked si uvedomime ze ozaj ze stale zijeme, tak je to velky dar, a prestaneme sa spravat tak malicherne ze nam nieco vadi ... prave tento pristup k zivotu sa mne naozaj velmi osvedcil .. je to uz taka duchovna praktika, ze nehladas zivot vo formách (to co nazyvame svet) ale priamo so Životom (Bohom). Kedze tato metabytost je primarne mimo tento svet, sekundarne vo forme energie (to co volame \"duch\") a tercialne vo forme hmoty ........ toto sa deje akoby v zlych casoch, ze cim sme horsi, tak zivot nas vola coraz viac naspat ....
napríklad tvoji rodicia ked pojdes do nového byvania (rozplynu sa formy - volame to aj straty) - tak zrazu ich akoby naplni prazdnota (lebo opadnu formy, zostane len zivot) a zrazu si uvedomia a pride im velmi luto, ze cely cas co im bolo podarovane byt s tebou sa venovali niecomu inému ..... tak sa pustia tej \"zavislosti\".... cim viac ideme do tmy, tym viac mame tendenciu hladat a upinat sa k svetlu .. idealne je byt so svetlom stale :) predtým ako prichadza burka tak hrmi ... a toto akoby tvoji rodicia nevnimali ....

totizto v nasich spolocnostiach som si vsimol ze zivime taky zlozvyk, tzv. nezodpovednost. vystupujeme z JA. ... namiesto co robim, sa odkazujem na to co robi niekto druhi ..... hnevame sa na zivot, a snazime sa to hlupo oklamat argumentami, napríklad ale ved druhi atd atd atd ... a tym ze vlastne sme nezodpovedni, nase zivoty tym casto chatraju :) (tento zlozvyk mas moznost pozorovat napr. u rodicov, mozes si vsimnut/vyskusat, ze ked rodicov nasmerujes naspat k nim, oni sa rozhnevaju este viac a znovu sa snazia \"argumentovat\" .... napríklad budu hovorit o druhi ludoch a ty sa ich spytas \"co by ste radi robili nasledujucu hodinu\"? \"treba spravit toto hentamto tamto tamto\" .. ani nevstupili do ja, stale behaju mimo seba v dakych vykonstruovanych argumentoch ktorými \"ospravedlnuju\" zivia svoje zlo.

Preto akoby toto co sa deje okolo teba Habibi123456, ta nesmeruje coraz viac od seba, ale prave coraz viac k tebe samému (a potom ta to coraz viac bude smerovat priamo k Zivotu (toho spoznas tym ked vojdes do seba, za kratku dobu zistis ze ste tam \"dvaja\", ze pred tym \"JA\" je ten zivot....

A ten zivot ta vola naspat k nemu, preto to akoby spociatku vyzera ze ta vola k tvojmu \"ja\", lebo az ked sa vratis naspat do ja, mas dalsiu moznots vratit sa do zivota :)

Kazde vysilenie nas smeruje naspat k zdroju, je to radost ktora sa akoby vytraca z nasich zivotoch ked sa jej nevenujeme, preto nas k nej zivot naspat smeruje :)

Takto sa mojich skusenosti sprava zivot (skrze rozne formy, ako napr. zazivis rodicia, imigranti - je to vsetko navrat k zivot)....je to ako ten citat pekny, ze ked nadavame na zivot, ked sa stazujeme, ked robime zle, ked sa nam deje zle a hnevame sa \"preco si taky zly zivot\" v skutocnosti sa u nas uz ziaden zivot nenachadza, to zivot zostal sa radovat tam kde stale bol, prave sme to my ktori sme od neho odisli .. neni sa na koho stazovat, prave tym stazovanim sme sa dostali tak daleko :D:D

Ako ked si clovek vypije a to ho velmi odlahci od svetskeho naspat k duchovnemu, tam prestavame vnimam svet ako pevny, preto uz nevidime problemy .. a tym ze citime duchovno vidíme vo vsetkom riesenie :) :)
a prave ten upadok do svetskeho sa prejavuje v tej bezduchosti ktoru citis ako nepriatelsku.

Nehnevaj sa na ludi aki su, prave ten hnev ich robi takymi aki su. Maj rada seba primarne, a ked sa citis silnejsia maj rada aj druhych :) Venuj radost sebe a ked budes mat dost potom rodicom :) (venuj sa svojej voli, moznostiam .... sledovaniu moznosti druhich sa dostanes mimo svoje kompetencie, z aktívneho zitia by si sklzol do pasívneho pozorovania).

Vela stastia radosti zabavy odvahy spokojnosti prajem Habibi123456 aj pre rodicov :) :)

makaku

Urcite si to neber osobne ,ak taka tema zacne zodvihni sa a odid,neries...alebo zacni inu temu,co sa ma stat sa stane.Kazdy raz zomrieme...nenehaj sa ovladnut tym...proste pomysli si svoje,ze sa nemaju cim zaoberat a chod si po svojom.Neviem...ja si vela krat vypocujem ,nesuhlasim a idem dalej...

Filip TT

Mne v takych chvilach pomaha dat si na usi sluchatka nejaku povzbudzujucu hudbu a som uplne inde :)

Neviem odhadnut, co by ti mohlo pomoct, co toto:

www.youtube.com

Z tohoto na mna ide radost a pocit, ze vsetko sa da:
www.youtube.com

Moireal

To ta este rodicia nehadzali do jedneho vreca s nimi, zato ze som v zahranici. :D
No co, nemaju co robit a krmia sa denne spravami. Stara generacia, tu uz neprevychovas, cim skor sa snaz odtial zdrhnut. Drzim palec, dnes je to priam nadludsky vykon, ak sa clovek dostane z rodicovskeho domu...