Tlak v zaludku- plynnatostou

Príspevok v téme: Tlak v zaludku- plynnatostou
ryba60

vie niekto poradit. Stava sa mi to a po uvolneni- vetroch je mi dobre. Co je vhodne si vtedy dat ? Vysetrenia ukazuju na urcitu hladinu helikobakteru, mam uz asi 10 rokov "vylieceni " vred duodena. Viem ze jazva zostane a prejavuje sa aj takto. Uzivam HELICID pri obdobi potiazi 1x denne- netreba pravidelne.Najhorsie je ked mam ten tlak a po uvolneni vetrov je potom dobre. Niekedy mi takyto problem urobi aj najdijetnejsia strava alebo napoje.

RNG

Plynnatost v zaludku sveci na nedostatok zaludocnych kyselin.
Ked ich je dost, zastavia cinnost kvasnych bakterii a tie nevyvijaju plyny a penu, ktora sa natlaci do pazeraka(pala)
Existuju kysle enzymaticke pripravky, ktore upravia hypochlorhydriu, napr Pepsin HCl, Betain HCl a podobne, par tabletiek s kazdym jedlom.
H.p. je najlepsie vyhubit, da sa to pouzivanim koloidnej striebornej vody, kazde 3 hodiny lyzicka, zapit.Tak isto ho nici aj zinok, (50 mg zinkovu tabletu, najlepsie glycinat, rozkrojit na niekolko kuskov a postupne brat caz den).
Helicid(omeoprazol) permanentne znizuje vyrobu zaludocnych kyselin, cim prispieva k zlemu traveniu, plynnatosti a osteoporoze.
Miesto Helicidu je len niekolko tyzdnov pri lieceni existujucich vredov, ked je dobre na cas znizit vyrabanie kyseliny, aby sa vred mohol zahojit.
Hlavne ale je treba znicit helikobakter pilori, ktory je jedinou pricinou vredov(prakticky) v zaludku a dvanastorniku.

andulka

Je dobré piť mätový čaj. Dezinfikuje a pomáha aj pri trávení. Môjmu synovi pomohol pri brušnej chrípke. Andulka