má dieťa- čo ďalej?

kafe

"Nie je to to iste. Vadilo by mi to:) Ja som sa rozhodla pre zivot. On pre spotrebu." ja to napríklad vnímam ako to isté. Obaja máte obmedzenia, výdavky, máte to zrazu v živote ťažšie. Niekto napr. dlhy spláca po manželovi gemblerovi, že to ani neni jeho rozhodnutie, ani si len neužil požičané peniaze, len ich musí splácať. Nie si ani o kus lepšia alebo charakternejšia ako ten dlžník. Len potrebuješ dávať ČAS, nie peniaze. A niekedy je to oveľa ťažšie, ako splácať peniaze. Preto sa nediv, že žena s dieťaťom proste NENI dobrá partia pre mladého chalana.

LenaLena

si velmi mlady,aby si isiel do vztahu s tak mladou zenou,ktora je uz teraz fyzicky aj mentalne starsia od teba.Uz len tou skusenostou s dietatom.Nemas 50,aby si isiel do toho.Pockaj si na den,kedy sa budes tesit na prichod Svojho dietatka.Uz teraz musis vediet,ze to nebude vztah o uzivani si a zabave,ale starostlivosti.Suhlasim s oveckou.

Teraz ju mozno lubis,si zamilovany,neskor,ked budes citit a vnimat realitu,ti bude luto vycuvat a budu trpiet traja.

adr1a

No a k teme.

Z coho vznikli vsetky tie rozpravky? Popoluska. Snehulienka. Panna a netvor. A ine? (vztah dieta&nevlastny rodic. Opakuje sa to cele starocia). My sa od zvierat prilis neodlisujeme (tam je to este zretelnejsie krvavejsie nelutostnejsie). Nastudujte si porovnavaciu psychologiu a sme doma. Tam je toto (ohladne ludi) podlozene vyskumami a je to aj historicky podlozene faktami

adr1a

Nie je to to iste. Vadilo by mi to:) Ja som sa rozhodla pre zivot. On pre spotrebu.

To co je za hlasku? Ved niekto nemusi mat pozicku ako spotrebu na hovadiny - dovolenky auto pc technika ai proste zit nad pomery na ake ma. Ak tak zije tak je debil abo samovrah. No co ak investoval pr.tou pozickou dlhami do byvania (byt, dom). Ty chapes dieta ako volbu pre zivot. No ty tiez kdesi s tym dietatom zit/byvat musis. Mozno to niekto riesi tak ze trci rodicom pribuznym na krku cely zivot, alebo sa pretlka po podnajmoch ubytovniach. Ale tam tiez musi cvakat a niekedy neraz to drahsie vychadza a to tecu peniaze mimo jeho vrecka a nic clovek vlastne nema. A dieta je dnes neraz luxus. Od baba az po VS svadbu vnucence ai. A to este mnohe decka oberu rodicov o vsetko a strcia ich do domova ci skoncia ako bezdomovci)) Ty volba pre zivot.. No mozno u takeho debila byvat co sa kvoli byvaniu zadlzil je tiez dobra volba

kafe

Rolex, ja viac menej s tebou súhlasím. Na začiatku vzťahu je to vždy o nejakých symapiách, druhý človek ma priťahuje a spoznávam aký je. To sa nedá vysypať z rukáva na prvom stretnutí, dozvedám sa postupne kadejaké veci o ňom. Ak ich vyhodnotím ako závažné a negatívne, tak sa kľudne môžem rozhodnúť, že NIE, tento človek mi nestojí za vzťah. Pre niekoho je dieťa negatívna vec a niekto to vidí pozitívne, presne kvôli veciam, čo si už spomínala nižšie - žena vie variť, je zodpovedná, menežuje si svoj život.. ale nie každý chlap hľadá toto.

Je to rovnako aj s tými dlhmi, či vážnou chorobou. Ja by som napríklad v živote nešla do vzťahu s chlapom, čo má dlhy. To je podľa mňa riadna hlúposť. Nech ich spláca hocijako zodpovedne, proste to je taká brzda v živote že až. Nechcela by som tak žiť. A niekto môže rovnako vnímať aj cudzie dieťa - ako brzdu, že ho to obmedzuje a nemôže žiť s o ženou tak ako by chcel. Niekto zas neni dosť silný, aby dokázal žiť s človekom, čo je vážne chorý, či na vozíku... je to veľmi individuálne. ALe neni na tom nič zlé, ak človek povie - nie, na toto nemám/ vadí mi to/ chcem niečo iné... a ide radšej o dúm dál. Sú zase iní ľudia, ktorým deti, dlhy ani vozík nevadia.

Mimochodom, viem že je to mimo tému, ale tebe by nevadil chlap s dlhmi? Veď záväzok ako záväzok :D ty máš dieťa, on dlhy, boli by ste si kvit.

napaparipi

Poznám taký vzťah, keď si on začal s ňou a mala bábätko, o ktorom vedel od začiatku. Začali spolu bývať v podnájme, neskôr sa vzali, kúpili dom, spravili súrodenca a funguje to roky...

Podľa mňa je blbosť, aby si slečna s dieťaťom hľadala vyslovene chlapa s dieťaťom alebo dokonca neplodného, na tom sa predsa vzťah nezakladá, možno nejaký čisto z rozumu. Rozhodne tiež nesúhlasím ani s tým, že slobodná mamička je ľahká korisť. Môže aj nemusí byť. Je to individuálne u hociktorej ženy, aj u bezdetnej. Zažila som takú, ktorá rozchod iniciovala, keď sa partner rozhodol mať vzťah na diaľku a len jej posielať peniaze zo zahraničia.

Dokonca takto môže chlap odísť zo vzťahu bez nejakej zodpovednosti, pretože žiadnu zo zákona nemá, ale keby opačne si spraví napr. nevedomky dieťa s vypočítavou slečnou, tak to má horší dopad.

Záleží na tebe. Zatiaľ ti to len povedala, ste na začiatku, je to jej súkromná vec a asi to berie vážne, tak potrebuje vedieť tvoj pohľad na vec, aby sa dalo hovoriť o nejakom vážnejšom vzťahu. Nemusí predsa na prvých stretnutiach vyťahovať, že má dieťa. Spravila to teraz, keď to považovala za vhodné. Nemusíš hneď spoznávať to dieťa, veď doteraz si ani o ňom nevedel. Zhodnoť váš vzťah, zhodnoť variantu, že by si sa zapojil do výchovy a teda role otca, a ak si trúfaš, choď do toho. Ak sa na dieťa necítiš, tak to ukonči ako chlap. Slušne a pravdivo.

Rozhodnutia ti asi veľmi nejdú, keď si hľadal radu u cudzích. Možno toto bude také tvoje prvé a väčšie. Každopádne veľa šťastia, nech sa rozhodneš akokoľvek.

tatranka2222

Aj ja si myslim ze nie.. Zena bude mat na prvom mieste dieta. Vsetko sa bude odvijat od neho. Jemu da prednost pred tebou a ty ostanes na druhej kolaji... Nebudes stastny a moze sa stat ze to dieta mozes nenavidiet. Lebo bude prekazka vo vasom vztahu.. Kam sa pohnes s priatelkou bude tam ono. A este sa moze aj stat ze sa daju o par rokov dokopy s byvalim a ty premarnis cas.

Si mlady chlap,mozes si naj rovnocennu priatelku ,pre ktoru budes na prvom mieste ty a naopak..

Nepoviem keby si stary mladenec co potrebuje mat zenu pri sebe.. Rozhodni sa sam... Ale ty uz asi rozhodnuti si..

Rolex*

Kafe a co sa zavazku tyka, tak tak isto mohol prist chalan po 2 mesiacoch na to, ze baba je zadlzena po usi, a bude splacat do 40tky. S detmi ked si vytvori vztah, ten je na cely zivot. Deti su odrazom rodicov, 2rocne dieta bude povazovat kazdeho po boku jeho matky za nieco ako otca, deti davaju cistu spatnu vazbu co aj jemu v konecnom dosledku dopomoze vyspiet a rozvijat sa.

Rolex*

jo, zazila som oboch, ale to sa mohlo stat aj po tom co by zistil ze mam macku a napríklad by mal na nu alergiu. Alebo ze som len kratkodobo schudla vramci rekonvalescencie a po 2 mesiacoch mam svoju povodnu vahu. A aj ine pripady som pocula,niektore az komicke. Som presvedcena o tom, ze ked je v hre laska, tak ta prekona vsetko. A najde zmysel aj tam, kde ho na prvypohlad nie je vidno. Autorovi tejto temy drzim palce, nech mu to s laskou vyjde.