Henna a slabé vlasy - skúsenosti/výhody/nevýhody :)

Príspevok v téme: Henna a slabé vlasy - skúsenosti/výhody/nevýhody :)
Hair4life

Ahojte všetci. :) Mám 16 rokov a mám v pláne si niekedy za mesiac nafarbiť vlasy hennou. Myslím klasickú hennu z DM. Nepotrebujem zatiaľ nič úplne výnimočné, nakoľko s hennou nemám žiadne skúsenosti, takže na začiatok tá z DM-ka snáď postačí. Mám také svetlohnedé vlasy na koncoch od slnka a pri korienkoch je to taká tmavšia hnedá, ale nie úplne tmavohnedá. Chcela by som vyskúšať nejakú mahagónovú, niečo s červeným nádychom, len problémom je to, že mi vlasy dosť padajú, celkovo sú dosť slabé, za 3 dni mastné, bez objemu, spľasnuté. Asi pred 2 rokmi som si Palette šampónom farbila vlasy, ale odvtedy som sa nefarbila, lebo mi tieto chemické veci na vlasy moc nepomáhajú. Dosť sa bojím, či moje vlasy nebudú po henne ešte viac padať a či celkovo nebudú v "šoku". Vlasy si dávam dokopy tak, že ich vôbec nefénujem, používam bezsilikónový šampón, ničím ich nezaťažujem, tak sa bojím aby teraz to hennovanie nebol nijaký výnimočný zásah do vlasov, ktorú by túto moju snahu pochoval. Chcem sa teda spýtať na Váš názor, či mám do toho ísť...čo by ste mi poradili? Aké sú Vaše skúsenosti/názory/rady? Čo mám do henny pridať, aby bola viac tá farba výraznejšia a aby mi vôbec do tej červenej chytila? Nejaké špeciálne rady nemáte? Viem, že je toho plný internet, ale tak verím, že sa nájdu fajn ľudia ktorí mi poradia. :)

A celkovo ako dlho tá henna na vlasoch vydrží, ako často treba hennovanie opakovať, aká je starostlivosť o hennované vlasy, atď...ďakujem Vám krásne za všetky cenné rady, budem rada ak sa rozpíšete, lebo o henne počujem fakt prvýkrát :) Ak by mi to vlasy oživilo, bola by som rada :)

Prajem krásny večer :)

Fleur-de-lis

mne to tým čo máme nejde dole. Tak musím asi iný skúsiť. Ale je to ozaj jemné. Všimne si to len ten kto o tom vie...

No ja som celkovo človek čo robí všetko tak, aby bolo čo najmenej neporiadku z toho :) Tá khadi má aj super konzistenciu a mne to pripomína normálne farbenie klasickou farbou. samozrejme je tam rozdiel, nie je to prášok, ale aj tak sa dá pekne naniesť do vlasov. Neviem či aj v tom môže byť rozdiel. Alebo máš vlasy až po zadok? :) Ja len tak pod lopatky.

sewie

Fleur, ja sprchovy kut vzdy vycistim prostriedkom na kupelne a ide to pekne dole...

ja mam podobnu techniku jak ta zenska a aj tak mam hennu vsade-moc mala kupelka:D

Fleur-de-lis

s tým alergickým testom neviem, ja som si nerobila.

Niekto si necháva hennu aj celú noc. Ako si to nanesieš na vlasy, treba na to dať igelitovú čiapku a uterák alebo normálnu čiapku, lebo by to malo byť v teple. V kaderníctvach dávali ženy pod tie fény, vtedy stačila kratšia doba pôsobenia.

Ja osobne neviem, čo má narobiť ten neporiadok. Používam tento spôsob farbenia: www.youtube.com

A s neporiadkom problém nemám. samozrejme mám vždy staré tričko a plachtu na zemi, ale väčšinou ostanú čisté a farbenie ide aj tak celkom rýchlo a to mám dlhé vlasy. Akurát vaňa pri oplachovaní, ale to sa dá očakávať :) A mne ju dokonca henna potom farbí mierne na žlto. Ešte som sa nezaoberala tým ako to vyčistiť, vyzerá to ako tieň, ale ja viem, že je to henna :D

Na nete nájdeš niekoľko blogov a stránok venujúcich sa hennovaniu, tak si to trpezlivo preštuduj ;)

sewie

Hair4life, cica, ved si precitaj krabicku! tam mas vsetky informacie! a samozrejme cim dlhsie to budes mat na hlave tym bude farba vyraznejsia...moja segra a aj ja mame niekedy hennu na hlave aj pol dna!...ked si vyberes nejaku tu cervenu hennu z DM (dufam ze hovorime o praskovej!) tak si to kludne nechaj na hlave 2-3 hodiny...alergicka reakcia by byt nemala-kedze su to byliny-ale precitaj vzadu krabicku!

odstup od farbenia vlasov chemiou a hennou musi byt aspon mesiac! to snad vies...

henny a bat nemusis-je vymyvatelna...ja som si raz kupila svetlu hnedu-bola zmiesana s indigom a asi ho tam dali vela, takze vlasy som mala velmi tmave:( ale za nejake dva tyzdne sa to super vymylo! teraz pouzivam tu blond hennu...a mierne sa vymyva-to ma vyhodu lebo ked mi vyrastaju vlasy, nie je tam taky vyrazny rozdiel-pri cervene je samozrejme vyraznejsi...ale lahko si mozes dofarbit len korienky!

dalsia vec-pri farbeni hennou je bordel:D lebo je to take bahnicko. a ak si vcesavas hennu po celej dlzke vlasov tak frka na vsetky strany..takze vsetky veci z umyvadla schovaj...aj uteraky daj dalej ak ti visia v dosahu, daj si stare tricko a smelo do toho:)...

Hair4life

A treba spravit aj nejaky test, ci neprebehne alergicka reakcia? Ak ano, ako? A ako dlho mam mat hennu na vlasoch, aby bola farba najvyraznejsia?

dakujem moc!!!

sewie

ja pouzivam lamdu a som spokojna...moje prirodzene vlasy su svetla popolava hneda, zbytok zarafbovany chemiou je stredna hneda...pouzivam zlatu blond henu a krasne vyrovnava rozdiel medzi mojimi prirodzenym a farbenymi vlasmi-celym vlasom dava zlate odlesky a vyzera velmi prirodzene.

Fleur-de-lis

hej, to som o nej čítala aj ja. Ale ja mám prirodzene tmavo hnedé vlasy a farbím si tiež na tmavo, takže nejaký veľký farebný rozdiel som ani neočakávala. Skôr trochu zafarbiť tých zopár vlasov múdrosti a zlepšiť kvalitu :) A v tomto som s Khadi spokojná. Ale tú egyptskú asi tiež neskôr vyskúšam :)

iva27

ano aj tá indická je chválená, ale ma trošku odradilo to že je o nej písané že je velmi silná a stačí ju mať 35-40 minút. tak som si myslela že na prvý krát by som vyskúšala takú menej silnú aby mi to náhodou nechytilo nejako moc tmavo.

Fleur-de-lis

ja používam indickú Khadi. Inú som zatiaľ neskúšala. S touto som spokojná, dobre sa nanáša, pekne sa vymyje, nepotrebuje také dlhé pôsobenie, aj keď 3 hodiny si ju nechám. No v návode píšu od pol hodiny, čo je ale podľa mňa prikrátko na všetky jej pozitívne účinky :)

Neskôr určite vyskúšam aj inú, ale zatiaľ používam túto aby som mala lepšiu skúsenosť a vedela lepšie porovnať.