Aka sa stravovať?

Príspevok v téme: Aka sa stravovať?
kindervajko1

Ahojte,

vyskúšala som už nespočetne veľa diét, vrátane bez laktózovej, bez gluténovej, vegánstva apod, ale pri ničom som nezaznamenala pozitívne zmeny. Momentálne sa snažím jesť pestro, čiže všetko a jedinému čomu sa vyhýbam je rafinovaný a trstinový cukor i výrobky, ktoré ich obsahujú a samozrejme vyprážané, nezdravo mastné jedlá, fast foody atď. I tak mi ale padajú vlasy a mám akné :( Chcela by som svoju stravu prispôsobiť aj športu... snažím sa chodiť behávať každý druhý deň, minimálne však 3x do týždňa a prevažne ráno a nalačno. Po zobudení robím oil pulling, potom vypijem 4 deci vody a o 20-30 minút behám. Behávam cca 5 kilometrov vytrvalostne, po lesných cestičkách, nie asfalte ani betóne. Po behu cvičím so svojou váhou a stretchujem dokopy cca 20 - 30 min. Často bývam po tomto celý deň unavená, aj keď so skvelým pocitom.. Doporučili by ste mi prosím, aké raňajky sú po takomto ráne najvhodnejšie? prípadne aké výživové doplnky, alebo o čo by som mala svoj jedálniček doplniť? :)

ďakujeem,

weightl0ss

Načo tu kopírujete celé články z internetu? Nikto si aj tak neprečíta, keď je to dlhé kilometer, a ak už chcete machrovať, tak píšte z vlastných skúseností

danielson33

ahoj no dobre robiš ako robiš cvičiš behaš makaš vylučila si cukry. No ranajky sú dôležite. U mna to byva rôzne. Niekedy ochuteny tvaroh inokedy biely jogurt s vločkami banan jablko ako kedy. No papkať treba. Ak byvaš velmi unavena čo teda po cvičení byva treba podporiť telo aminokyselinami. Pomahaju rychlejšie zregenerovať . Poradia ti v predajni ake. Ja osobne mam vyskušane od Weidera. Su drahšie ale funguju ako maju a dobresa uživaju

Gima

15.02.2016 | Diskusia 3

Nejde len o obyčajný tropický plod. Ananás vyniká svojou sladkou chuťou, ale aj množstvom zdraviu prospešných látok, ktoré obsahuje. Ukrýva sa v ňom cenná zložka - enzým, vďaka ktorému si vyslúžil prívlastok, zázračný!

Kombinácia vody a ananásu pôsobí doslova ako injekcia zdravia. Aj to je dôvod, prečo sa odporúča začať deň zdravým rituálom v podobe pitia ananásu s vodou. Množstvo stopových prvkov, ktoré nikde inde nenájdete, enzým bromelín, množstvo silného antioxidantu - vitamínu C - aj tieto zložky, obsiahnuté v tropickom ovocí, hrajú kľúčovú úlohu v celkovom procese hojenia tela.
Ako ju pripraviť?

Zbavte ovocie šupky a narežte ho. Niekoľko kúskov ananásu vhoďte do pohára vychladenej vody. Zdravá bomba v podobe ananásovej vody je na svete! Odborníci radia, aby ste si tento nápoj vychutnali ráno hneď po zobudení. Jedine vtedy vaše telo absorbuje všetky vitamíny, minerály a ostatné látky, ktoré sa ukrývajú v ananáse.
Zdravotné výhody pitia ananásovej vody

Prečo by sme mali piť ananásovú vodu každé ráno:

1. Bojuje so zápalom v tele

Enzým bromelín, nachádzajúci sa v ananáse, má protizápalové vlastnosti. Podporuje naše telo pri odstraňovaní toxínov a bojuje proti zápalu, postihujúcom všetky orgány a tkanivá. Pravidelné konzumovanie ananásu pomáha pri liečbe športových úrazov a taktiež pôsobí na rôzne druhy miernej artritídy tým, že znižuje bolesť a zápal.

2. Podporuje chudnutie

Toto tropické ovocie má bohatý obsah vlákniny, ktorá vyžaduje viac času na trávenie. Budete sa cítiť plnší po dlhšiu dobu a prejde vás chuť na ďalšie jedlo. Pomáha tak odstraňovať chute na jedlá plné tuku a cukrov. Tiamín tiež podporuje metabolizmus tela prostredníctvom premeny sacharidov na energiu.

3. Odstraňuje parazity z čreva a pečene

Bromelín pôsobí proti parazitom. Podľa viacerých výskumov pomáha 3-dňový detox založený na konzumácii ananásu pri ničení parazitov v tele.

Zázračný zelený citrus: Prekoná svojimi účinkami silu citrónu?

4. Reguluje hormóny štítnej žľazy

Aj v tomto prípade sa prejavia prospešné účinky bromelínu, ale aj jódu, obsiahnutého v ananáse. Prispievajú k zlepšeniu rôznych autoimunitných ochorení. Z tohto dôvodu pomáhajú pri zmiernení symptómov súvisiacich so zápalom štítnej žľazy.

5. Vyvažuje elektrolyty

Ananás obsahuje draslík, vďaka čomu je telo silnejšie a pomáha pri udržiavaní správnej rovnováhy elektrolytov. Výsledkom je prevencia kŕčov a rôznych iných foriem zranenia.

6. Eliminuje toxíny a ťažké kovy

Veľké množstvo vlákniny, rôzne antioxidanty a prospešné enzýmy nájdené v tomto ovocí sú skvelé na detoxikáciu tela od toxínov a ťažkých kovov.

7. Podporuje trávenie

Pravidelná konzumácia ananásu zlepší vaše trávenie. Pomáha pri trávení proteínov s vysokým stupňom účinnosti.

8. Posilňuje ďasná a zachová biele zuby

Podľa výskumu, ktorý viedol Dr. Frawley, bromelín funguje tiež ako prírodný odstraňovač škvŕn. Jeho účinnosť bola preukázaná aj pri odstraňovaní zubného plaku, čím predchádza vzniku zubného kameňa.

9. Zlepšuje videnie

Ananás je doslova veľkou zásobárňou dôležitých vitamínov a iných zdraviu prospešných látok. Nájdeme v ňom vitamín A a betakarotén. Podľa údajov zo štúdie uverejnenej v časopise Archives of Ophthalmology, konzumácia aspoň 3 porcií ananásu denne môže byť užitočná pri znižovaní rizika vekom podmienenej makulárnej degenerácie (VPMD), ktorá je hlavnou príčinou stratu zraku u starších dospelých.

10. Bojuje proti rakovine

Podľa výskumu, publikovaného v časopise Planta Medica, bromelín bol oveľa lepší ako niektoré lieky používané na liečenie rakoviny. Výskum zahŕňal pozorovanie na zvieratách a potvrdil väčší účinok tejto látky s protinádorovými účinkami.

munz

no jasné piperine forte pomôže určite aj na akné a padanie vlasov, nielen na chudnutie bez akejkoľvek námahy, je to zázrak storočia!!!
MartinaNZ pchá všade ten piperine, aby sa zvýšil predaj :-) odpíše si aj pod inými nickmy a potom tvrdí ako je každý aj na fóre s piperinom spokojný :-)))))