Agresia vo vztahu

Príspevok v téme: Agresia vo vztahu
salome455

ahojte,

pisem VAM, pretoze sama si uz neviem pomoct a radsej si vypocujem radu nezainteresovanych osob.

mam vztah, ktory trva uz takmer 2 roky. chcem sa spytat na par veci, ci vam pripadaju normalne alebo nie a ako to mam riesit:

1. niekedy mam pocit, ze sa svojej kolegyni zdoveruje so vsetkym, napr. ze si teraz nasiel nove zamestnanie a detaily s tym spojene atd. aj ked na nu sustavne nadava a ja sa tieto veci dozvedam neskor, pre mna je to trochu ponizujuce ked na nu nadava, zaroven jej vsetko hovori a radi mu co by mal a nemal robit a az neskor to hovori mne.

2. ked o tom zacnem hovorit a pytat sa nech mi to vysvetli, vzdy sa nastve ze ho jej nazor nezaujima a potom je cely cas ku mne hnusny a arogantny a vravi, ze vyvolavam konflikty, pricom ja chcem vediet len pravdu a ked je to tak, nech ma normalne vyvedie z omylu a objime ma, ja to viac riesit nebudem. lenze problem je v tom, ze on to cele hodi na mna (vzdy pri takychto problemoch), chce aby som za nim ja prisla sa mu za vsetko ospravedlnit, a stale dookola mi hovori, ze mam zacat od seba.

3. ja sa s nim chcem o tom rozpravat, normalne si to vysvetlit, lenze on si napr. lahne do postele, otoci sa na druhu stranu a spi, proste nema zaujem to spolocne napravit a radsej bude ku mne odporny a arogantny aj tyzden. kvoli tomu nezaujmu sa vzdy rozplacem a snazim sa pochopit, preco je ku mne taky hnusny, za co som si to zasluzila, placem uz skoro kazdy den, lebo nevladzem znasat to, ze na mna utoci ze mam zacat od seba :( minule sa stala tato situacia ked si on lahol a chcel zaspat miesto toho aby sme si to presli a zaspali spolocne, tak som mu stiahla paplon so slzami v ociach a on sa tak nazuril, ze zacal vulgarne nadavat nahlas vrieskal, hodil ten paplon do skrine a odisiel do kuchyne. sedela som na posteli obarena, nevedela som co sa deje a ked sa vratil, zobral si paplon a bez slova si zas lahol a chcel zaspat.

4. vcera som sa ho pytala, preco nikdy za mnou nepride ked vidi ze placem. povedal, ze mu je z toho tazko a nechce aby som plakala ale co som urobila ja pre to aby som neplakala. chapete to?

Prosim vas o pomoc, neviem co mam dalej robit pretoze pri hocijakom inom konflikte sa deje vzdy toto iste, najviac ma boli, ze za mnou ani nepride ked vidi ze mi je tazko a placem a dokaze mi na to iba odpovedat "jasne, najlahsie je sa rozplakat" popripade mi naklada ze viac alebo ma uplne ignoruje :(

co mam robit dalej?

ISABELLA7

jATU MAM 2 PRISPEVKY Z MINULEHO OKTOBRA 20+č A JEDEN NOVSI Z TOHZO OKTOBRA.D

ievca zlate pripominas mi mna. Precitas si knihu od isabelle nazare aga- Laska a manipulacia,a pochopis svoj problem,panta rhei.Mne otvorila oci.A bobjujem ide to tazko ale idem vlastnou cestou.Spomenies si na mna ked ju docitas.

Mesačný princ

Ako som už napísal...sú to v prvom rade očakávania. Každý človek je iný a niekoho, kto sa meniť nechce jednoducho nezmeníš. Mala si iného partnera, vzťah nevydržal. Teraz máš iného tak možno by sa nemal správať ako ten prvý či áno?

Len nahlas premýšľam, že čo sa stane ak by sa ti aj podarilo v ňom vyvolať to, o čom píšeš, či dosiahnuť to, aby sa zmenil tak, ako ty očakávaš. Nestroskotal by ten vzťah?

Nevidím do toho to je pravda ale ak chcel viac ako objatie, prečo si mu nedala viac? Prečo ak si videla, že je taký aj po tom objatí, prečo si nešla ďalej a neporozprávali ste sa? Odmietal rozhovor? Možno mal strach,,,to by ťa nikdy nenapadlo, že sa niekto nedokáže uvoľniť pri partnerke a otvorene sa s ňou o všetkom rozprávať?

Najskôr ti neporadím ale tvrdohlavosť je u oboch a ak ti vzťah nevyhovuje tak načo sa snažíš? Veď strácaš drahocenný čas, ktorý ti už nik nevráti. Hľadaj niekoho, kto ti bude vyhovovať vo všetkom a splní tvoje očakávania. No je možné, že nikoho takého nenájdeš a ostaneš sama...alebo si na to zvykneš a prispôsobíš sa. Určite máš chyby aj ty.

salome455

no, je naozaj zaujimave pozerat na povahy ludi s ktorymi som bola. toto je moj druhy partner, ktory ma uplne inu povahu ako ten prvy.

zas MESACNY PRINC, aby si si nemyslel, ze sa vo vztahu spravam ako male dieta, nemam zaujem o konflikty, nemam zaujem sa natahovat tyzden, preto som ho viac krat objala ja prva a je pravda, ze mi to opätoval ale aj tak sa tvaril ako namosurene dieta a zdalo sa mi, ze je to prenho viac pohodlne, avsak ani to nestacilo niekedy, lebo chcel asi viac.

lenze ja tu zastavam poziciu zeny a uz len z biologickeho hladiska som viac precitlivela, potrebujem citit, ze stoji pri mne a potrebujem aby ma pri takychto prenho "absurditach" objal a povedal mi ze sa nemam trapit.

asi som len moc sentimentalna a zobrala som si viac pohodlia z predosleho vztahu, kedze ako som spomenula, bol inej povahy.

Mesačný princ

To nie je vôbec agresia vo vzťahu ale len obyčajné očakávania a ješitnosť k tomu.

Čo ak mu chýba presne to, čo má tá jeho kolegyňa? Skús jeden raz namiesto plaču prísť za ním ty a objať ho, skús neriešiť a ako sa hovorí ,,mať na saláme,,

Možno presne to, čo očakávaš ty od neho, očakáva on od teba a ak sa stretnú takéto dva typy, tak je úplne jedno kto začne prvý ustupovať, pretože prvý nezačne ani jeden. Ani jeden z vás si neuvedomí, že chyba je aj na jednej a aj na druhej strane a ak nebudete komunikovať tak to nedopadne dobre.

čo má tá jeho kolegyňa čo ty nemáš? Možno ho len dokáže počúvať tak, ako to on očakáva od teba...nič viac, nič menej.

Ak si obaja neuvedomíte, že chyba je na oboch frontoch tak váš ,,vzťah,, alebo čo to vlastne je skončí veľmi rýchlo.

ivobrick

PS: svojmu milovanemu odkaz ze by si ta mal viac vazit ked prv hladas chyby na sebe, ale oni tam ani niesu. Myslim ze tie kvety a bonboniera su dobry napad, ale lepsi je obliat ho vedrom ladovej vody nech sa prebere.

ivobrick

"mam vztah, ktory trva uz takmer 2 roky" ja som vychadzal s tohto a toho co si pisala. Tym padom sa nevie ku tebe normalne spravat. Ze chces vysvetlenie a vsetko vediet je normalne ci nie? Moja priatelka tiez chcela vsetko vediet, este aj ziarlila. Neni bohvieco vysvetlovat preco ta v praci sefka objima atdd.. Ale mne to imponovalo, vsetko si vzdy vysvetlili.

Keby som musel spravit to, zeby som mal zacat hulakat v noci a hodit paplon do skrine tak ten clovek kvoli ktoremu by bo bolo by musel byt asi iba retardovany sused ktoreho neznasam.

Tiez som nevedel co mam robit ked place, asi prveho pol roka, no tak som nehovoril nic, aj tak s nej potom vylezlo (hanbila sa) ze tj kvoli kramom..

V skratke mne taka reakcia pride ako chora, asi som prilis pohodlny. A vy sa malo rozpravate.

salome455

nie, neriesim tu hlavne to, ze jeho nadriadena to vie skor ako ja, ale fakt, ako reaguje na tie vsetky situacie okolo toho, chapes, mozem povedat, ze cez taketo veci sa ukazuje ludska povaha a jeho charakter a to sa potom odzrkadluje v buducnosti.

neviem co s nim este pripadne budem riesit vo vyssom leveli, ale taketo spravanie v AKEJKOLVEK situacii je nepristojne. a ja chcem radu ako ist na takuto povahu a vysvetlit jej to, lebo citim, ze sama zlyhavam a skutocne neviem koho mam poprosit o radu.

takze na zaver znie moja otazka: ako mu mam vysvetlit, aby sa nespraval ako zena, co sa urazi za kazdu blbost a potrebuje aby som za nim chodila sustavne ja. niekedy mam pocit, ze ma but kramy, alebo potrebuje kvety a bonbonieru. ale v ramci vtipu by som to mohla skusit