Po návšteve u psychológa sa cítim ešte horšie ako predtým...

Príspevok v téme: Po návšteve u psychológa sa cítim ešte horšie ako predtým...
emily456

Zbierala som odvahu 10 rokov, kým som sa objednala ku psychológovi a teraz tam chodím už rok a čím ďalej tým viac sa mi zdá, že je to iba strata času...Mala som od toho veľké očakávania, ale som sklamaná. Takmer nič nové som sa nedozvedela a nikam som sa nepohla. Mám veľký problém s vyjadrovaním svojich pocitov a s komunikovaním a on mi v tom nijako nepomáha. A aj to čo som schopná mu povedať, tak sa mi zdá, že ma vôbec nevie pochopiť. Skrátka, že kto to nezažije na vlastnej koži tak to nikdy nepochopí. Hovorí mi svoj názor, s ktorým sa nestotožňujem a na mňa to skrátka neplatí. Čakala som, že budeme spolu skúšať nejaké techniky, metódy, atd. ale všetko čo sme spolu robili bol len jeden vstupný test na začiatku (ktorého vyhodnotenie som sa nedozvedela) a rada, že keď som v strese, tak mám dýchať do brucha...Inak sú to len rozhovory o ničom. Keď odtiaľ odchádzam tak mám ešte väčšiu depresiu ako predtým...

Cliattsi

emily456, depresiu riešime tu www.zdravie.sk, možno ti to pomôže. Prečítaj si to celé fórum od začiatku a možno sa dozvieš viac, než to, čo si sa dozvedel za rok u psychológa:-). Mám tam aj nejaké techniky. Inak nemám čas sa tebe samostatne moc venovať, dúfam, že to pochopíš. Rady, ktoré dávam na fóre, sú také univerzálnejšie-pre viac ľudí. A nezabudni na jednu vec - sama hľadaj informácie. Informácie o depresii a lepšej komunikácii s ľuďmi nájdeš aj v kníhkupectvách a knižnici. Urob niečo pre seba a nespoliehaj sa na ostatných ľudí, že to budú riešiť namiesto teba. A uvažuj viac o sebe a buď aj priznaj si aj svoje nedostatky sama pred sebou, nič si nenamýšĺaj. Dík za pochopenie a dúfam, že som aj ja teba správne pochopil :-)

noc

Ja ti tak poviem, ako sú zlí doktori, všeobecný lekári, chirurgovia, neurológovia, tak sú menej kvalitný psychológovia, psychiatri. Niekedy to ani nie je možno tým, že sú menej kvalitný, ale tým, že proste ako človek nesadol tebe a je to normálne, určite kvôli tomu nezanevri na psychológov, zmeň ho/ju, máš na to právo. Ja mám tiež horšie a aj lepšie skúsenosti s doktormi a psychológmi a psychiatrami. S niekým si nesadneme niekedy a nemôžme nájsť spoločnú reč.

Mesačný princ

emily456 - a nepomohol by ti skúr nejaký stacionár? Nejaké miesto kde sú ľudia podobne zmýšľajúci, ktorí si prežili či prežívajú niečo podobné. Viem, podobné sa väčšinou zosilňuje ale nik nedokáže druhého pochopiť lepšie ako tí, ktorí si niečim takýmto prešli.

Ak by niekto vedel a nejakých takýchto spolkoch, tak nech mi dá vedieť. Väčšinou sú ľudia, ktorí majú nejaký psychickí problém veľmi nadaní a majú bohatý vnútorný svet. Priam fascinujúci pre mňa.

Možno ma to zabije ale ak by ktokoľvek vedel o nejakých takýchto spolkoch, tak nech mi napíše sem alebo do mailu. Vopred ďakujem :)

smilova

Možno už nemáš ani chuť...ale ak náhodou, čo tak skúsiť iného psychológa? Je viacero smerov, resp.metód na kt. sú psychológovia vyškolení a každému klientovi je vhodnejšia iná... ak chceš, napíš mi mail ;)

realita11

psychologovia vo vseobecnosti dnes vsade najradsej pouzivaju "techinku volnych asociacii" co v preklade znamena ze ty mas rozpravat nejake hluposti ktore ta napadnu a oni ti sem tam pritakaju a povedia nejaku uplne povrchnu hovadinu.. im to tak najviac vyhovuje pretoze maju za to 20 eur na hodinu bud od poistovne alebo v cash od pacienta a robia pri tom velke hovno, nijak sa nenadru. takze tak dnes vyzera 99% "psychoterapeutickych" sedeni - na zaciatku dotaznik a potom nikam neveduce kecy a strucne hlupe povrchne klise rady a frazy ktore ti psycholog sem tam utrusi. je to len dojenie penazi z verejneho zdravotnictva a z vrecak labilnych pacientov ktori sa vo svojej situacii chytaju kazdeho stebielka.. smutne, ale peniaze bohuzial vladnu svetu a kto si nepomoze sam, ten v tomto svete nema sancu, taka je pravda. treba preto pozbierat vsetky sily, vzdelavat, pracovat na sebe na 100% a aj cez vsetku bolest sam prekonavat uplne vsetky problemy a na nikoho sa nepozerat a nic od nikoho necakat. prajem teda hlavne vela sil