Male Divy

CASIOPEUS

Natalinkaaa a ktokoľvek po tebe. Aké male Divy? Nikdy to neboli Malé Divy ani Veľké Divy. Názov krajiny je MALDIVY, nie ani len Maledivy. To preto, že originálny názov krajiny je MALDIVES, a keď je niečo maldivské, tak je to v origináli tiež len MALDIVIAN a nie MALEDIVIAN.

Maldivy sú súostrovie v Indickom oceáne. Bol som tam v roku 2015. Veľmi draho, ak si chcete dopriať luxus. Ten je zväčša na súkromných ostrovoch, ktoré sú pre hotely prenajaté. Pláže sú tam potom neverejné. Také tie bungalowy na vode, sú fajn. Vo vnútri krajiny sa používa hydroplánové vodné taxy. Prelietavajú lietadlá medzi ostrovmi, alebo člny. Podľa toho, čo ste si vyjednali a rezervovali, alebo na čo máte. Základné miesto, kam sa bežne pristáva, je ostrov Malé. Ten je diametrálne odlišný od toho, čo vidíte na fotkách z Maldív, tie čisté pusté ostrovy a krása, ked v záberoch niekto nie je. Je to islamská krajina, tvrdý islam. Ned Flanders by už sedle v base, Bibliu je tu zakázané nosiť, a propagovať. Krížiček na hrudi radšej schovajte, nech neprovokujete nejakého colníka.
Toto je tá tolerancia kultúry. Keď cudzie netolerujú našu, ale my musíme tolerovať tú ich. A britské ulice s prisťahovalcami, kde si niekto dovolí z pôvodných mať psa, sú tiež vtipné. Nátlak moslimskch susedov spôsobí, že pôvodné obyvateľstvo s amusí vzdať svojho psa, lebo pes je nečistý a nepatrí do domácnosti. Príklad z okraja Londýna a ďalších miest. Kiež by sme naozaj celý svet boli k sebe viac tolerantní a nie len o tolerancii hovorili.