Trávenie

petraT

a ake mas problemy s travenim? ja som mala stale nafuknute brucho/ plynatost.. potom dakou nahodou mi bolo zistene ze som intolerantna na lepok aj laktozu a odvtedy co dodrzujem dietu nemam problemy... ale musela som veru doplnit niecim potravu...ty preco nechces nic pouzivat ako doplnok? viem ze ta nasa strava momentalne a to aj ked jeme zeleninu je teda dost ochudobnena, hlavne tie pesticidy v nej atd...takze tabletky ale len prirodne pouzivam, aby sa mi pohli creva. probiotika su fajn pouyivam tieto www.sebapoznanie.sk

uz po prvom tyzdni som sa citila jak keby som lietala a ziadna kyselina alebo dake nafuknutie. velmi mi pomohli a pre istotu opakujem opet kuru...a nebola som ani chora tento rok- co sa u mna nestava...a este k tomu pouzivam preventivne olej vzdy nejaky..

Este som citala teda ze je fakt dolezity pitny rezim a to nie sladene limonady ale cistu vodu. a co sa tyka pohybu pomaha mi joga.

tak dufam ze ti to pomoze akoze urcite sa s tym da daco robit. drzim palce.

Trávenie27

Ahoj...

Ten pohyb, to mi je jastné ale nakoľko bývam na sídlisku, veľa sa tu toho robiť nedá tak sa snažím cvičiť doma. Čo sa týka jedál to u mňa UŽ problém až taký nieje..Snažím sa príjmať radšej menšie porcie jedál. Ovocie a zeleninu som sa konečne naučil jedávať buď ako prílohu ku každému jedlu alebo samostatne (odšťavením, "surovo" alebo z bielym jogurtom). Fastfoody nejedávam vôbec už dlho,neoslovuje ma to vôbec. Len stále si myslím, že to je málo. Cvikov som vyskúšal už kopu, ale stále kombinujem a snažím sa to niejako vymyslieť z každého rožku trošku jak sa hovorí :). Ale hlavne cviky na brucho.

ivonka133

Môžem ti poradiť ak sa jedná o pitný režim: zvýšiť príjem tekutín, najlepšie čistá voda, bylinkové čaje. Do stravy treba zaradiť vlákninu v akejkoľvek forme, čo najviac zeleniny, z ovocia hlavne jablká, vyhýbať sa sýtym jedlám, jedlám fastfood, ale to je asi samozrejmé, no a najdôležitejší je pohyb.