Ako sa pripraviť na zubarinu do KE

Príspevok v téme: Ako sa pripraviť na zubarinu do KE
ŠAFka

Ahojte, chcem sa spýtať úspešných na zubarine v KE ako sa pripravovali, ale hlavne ako prebehli prijímačky, či stačí prejsť podklady -otázky z kníh, ktoré ponúka fakulta sú tie isté alebo len približné. Určite si ich treba prejsť niekoľkokrát a ako je potom na škole . Je štúdium veľmi náročné, alebo zamerané viac na prax a teória trošku menej náročná ako medicína. Napríklad anatómia je rovnaká aj na zubarine a medicíne? Počet skúšok je tiež rovnaký? Ďakujem

Kika_001

Ahoj! :-)
Na LF UPJŠ Ti úplne stačia knihy, ktoré vydáva fakulta, ale tie musíš vedieť takmer na 100%, lebo na stomatológiu je vždy niekoľkonásobne vyšší počet prihlásených ako plánovaný počet prijatých študentov.
Čo sa týka štúdia, tak nie je jednoduchšie ako VL, skôr náročnejšie. Myslím, že na počte skúšok nezáleží, lebo skúšky sa líšia od tých, čo majú študenti na VL a takisto sú aj sylaby niektorých predmetov odlišné od tých, čo máš na VL.
Skúšku z anatómie máš na ZL v letnom semestri v 1. ročníku, kým na VL majú skúšku z anatómie v 2. ročníku v ZL. Anatómiu preberáš ako celok, ale na ZL je viac - menej zameraná na orofaciálnu oblasť.
Ak máš nejaké otázky tak sa kľudne pýtaj.

alessandra333

Neviem ako je to so zubárskou praxou v KE, lebo som tam neštudovala (aj keď som bola prijatá).
Náročnosť - áno, ako všeobecné lekárstvo, určite o nič ľahšie to nie je.

alessandra333

Prijímačky v KE: rovnaké podmienky sú na všeobecné lekárstvo aj zubné lekárstvo (samozrejme počet prijatých je iný).

Prijímačky, všetky otázky sú z testovníc - Biológia 1 500 ot, Chémia 1 500 ot.

V deň D dostaneš 100 otázok z biológie (4 možnosti - správne môžu byť všetky, jedna alebo ani jedna) a 100 otázok z chémie (opať 4 možnosti).

Času je spústa, teda aspoň mne sa zvysila asi ešte pol hodina (po napísaní oboch testov + 2 kontrolách).