Umelé oplodnenie

Príspevok v téme: Umelé oplodnenie
anet78952

Dobrý večer..Neviem či mi niekto odpovie ale ak áno tak budem vdačna.Ide oto že mám už 31 rokov a vždy som nenašla partnera s ktorým by som si založila rodinu...Ale po detoch tužím už od puberty...Chcem sa spýtať či môže žena tu na Slovensku podstupiť umele oplodnenie sama teda bez partnera..Spravili by to na klinike kde to robia žene ktorá tam pride sama?

oplodnik

Nie, na SVK nieje možné aby si podstúpila umelé oplodnenie bez partnera. Musíš mať niekoho a dokonca budú od teba aj vyžadovať ako dlho ste spolu, či spolu aj bývate, či plánujete manželstvo a pod. infošky aby zistili či to len na partnerstvo nehráte. V zahraničí ako USA by si mohla podstúpiť aj bez partnera ale na SVK sú prísnejšie zákony. Jedine, že sa vyspíš s nejakým chlapom náhodným ale to zase by si nemusela asi zo zdrav. dôvodov podstupovať umelé oplodnenie však?

ťaťa1

Tak vieš no, čo sa týka umelého oplodnenia, tak jasné, že sa dá aj na Slovensku, veď minule tiež bolo modré z neba a tam sa mi zdá, že na SK tá Katarína 40 - ročná šla na umelé oplodnenie, čiže buď na Slovensku, prípadne v Česku to pôjde určite, drahé to bude samozrejme, čiže zadarmo to ani náhodou nečakaj, no a čo sa týka toho partnera do 31 rokov, tak ako je to možné, veď určite si mala niekoho v blízkom okolí, či v inom meste po blízku, kto by sa ti aspoň čo i len trochu páčil, možno bolo treba o partnera viac bojovať a viac sa mu prispôsobiť, aby ste si spolu vychádzali obidvaja ústretoví alebo čo, no neviem, možno je v tom aj iná príčina, len to už je otázka a téma v diskusii čisto o vzťahoch, nie o deťoch, ale čo sa týka toho umelého oplodnenia, tak to sa trochu musíš poradiť aj s lekármi po celom Slovensku, ktorí s tým už majú svoje roky skúsenosti a nie tu, kde sú len obyčajní ľudia, čo sa tak prd vyznajú v medicíne, čiže to Ti asi veľmi neporadím, čiže asi len takto odo mňa.