Pasový opar bez bolesti? A iné neurologické príznaky

Príspevok v téme: Pasový opar bez bolesti? A iné neurologické príznaky
Jefitto

Ahojte, prednedávnom som tu písal o tom, že sa mávam závraty s bolesťou žalúdka a nevoľnosťou. Vyzeralo to, že už to odznelo.
Keďže naše zázračné zdravotníctvo ma na neuro objednalo o 6 týždňov odkedy som volal, príznaky dovtedy skoro úplne vymizli. Lenže objavil sa u mňa pasový opar, veľký asi 5x3 cm v ľavej časti pásu, zaujímavé je to,ž e vôbec nebolel, ani nesvrbel. Po týždni som šiel na kožné, kde som dostal FAMCICLOVIR antivirotika a vitamín B6 (kapsuly Milgamma). Prvú antivir. tabletu som užil večer o 22:00 a potom klasicky 6:00, 14:00 a 22:00. Ešte stále mám z toho oparu nejaké pozostatky, ale hneď druhý deň po užití večernej tablety sa mi všetky závraty vrátili a trvajú takmer celodenne. V pondelok idem na neuro. Čoho sa mám báť?

Okrem toho sa mi miestami trasú ruky, a mám slabé nohy (niečo podobné som zažíval pri chôdzi po schodoch po drepovaní s 80kg činkou na pleciach). Lenže odkedy žerem tie lieky, do posilky nechodievam.

Ešte pred troma rokmi by mi bolo úplne ukradnuté, že zomriem... no teraz sa chcem ženiť, sťahovať od rodičov, mám robotu, kde relatívne dobre zarobím atď atď, ja si proste ešte nemôžem dovoliť umrieť :( Mám 22 rokov

RNG

Na virusy je hromada antiviralnych doplnkov. Ja som pasovy herpes u mojej zeny adresoval
colostrom (2 x 10 gramov praskoveho)
monolaurinom(2 x 5 gramov) a
chaparalom (2 x 1 gram)
Od prvej vyrazky do poslednej zahojenej(a mala ich hromadu na tvari, nebezpene blizko oci a mozgu) po kompletne zaahojenie to trvalo 12 dni
Bolesti pri pasovom herpese(virus varicella zoster) su len vtedy, ked tento virus napadne nervy, co je znacne caste najma u starsich ludi

Kýčera

Bratku, som rada, že si sa ozval a nemáš nič z toho, čo si písal. Lekárovi veriť môžeš. Je to kožné ochorenie, kt. vyvoláva herpetický vírus. Ten pretrváva v nervových bunkách - gangliách a aktivuje sa pri užívaní niektorých liekoch, zníženej imunite/ako si správne pochopil/, námahe, nedostatočnej výžive,...Daj tomu čas, Tvoj stav sa bude zlepšovať. Všetky popísané ťažkosti môžu súvisieť s touto chorobou, ale ak by sa opäť objavili, tak začni pátrať okolo seba. Ak nič neobjavíš, tak späť k lekárovi. Ja dúfam, že budeš v poriadku.

Jefitto

Tak včera o 22:00 som mal poslednú zákernú tabletu antivirotika...
Dnes som čistý, ale furt je to rovnaké. Predvčerom som bol na neure, vraj len nejaký vírus v nervových vláknach... mne sa to síce nijako veriť nechce, ale hádam to prežijem...

Mám posilňovať imunitu a žrať enormné množstvá vitamínu B a C... to aj robím

N-ika

Zavraty (ak ich nahodou nemas z liekov) byvaju casto sposobene krcnou chrbticou. Takisto mozes mat problem s ocami. A este byvaju zavraty sposobene aj poruchou rovnovahy - to vysetruje ORL.
Pri SM by si mal aj ine priznaky-tras tela, necitlivost, migreny,poruchy videnia...Nestresuj, v 90% je to krcna chrbtica.
Tlak mas dobry? Pijes dost? Primerane-nie vela...

Kýčera

Jefitto, nie netuším,...A Ty netušíš, že nie som "bratku", ale to nevadí. Nechajme naše tušáky bokom. STRACH však máš a je totálne jedno, z čoho pramení...tak načo Ti pridávať, povedz?

Jefitto

Bratku, netušíš, čo všetko musím s mojou nastávajúcou zažívať... pri predstave, že by som sa pominul, tu vôbec nejde o mňa. Ja sa smrti nebojím a ani sa nikdy báť nebudem. Ja sa bojím toho, že ona tu ostane sama...

Kýčera

Jefitto, tak si našiel odpoveď na svoju otázku. Závraty sa vrátili, pretože Ti ich spôsobujú lieky, kt. berieš. Tie však musíš dobrať a závraty vydržať. Ak by sa však Tvoje reakcie zhoršili, okamžite sa obráť na svojho lekára! A teraz sa Ťa spýtam ja : "Nepoučil si sa zo svojich chýb?" Píšeš, že si nechcel žiť a pritiahol si si chorobu. Teraz žiť chceš, bo si našiel zmysel svojho života a už zasa začínaš? Prečo sa báť a čoho? Čo Ťa čaká, aj tak Ťa neminie! A ako Ti v tom Tvoj strach pomôže? Môže to byť len nedostatok minerálov,...ale aj niečo vážnejšie. Čo, to Ti nenapíšem, nechcem ešte viac narušiť Tvoju podlomenú psychiku. Vymeň ho za vieru, že Ti nič vážne nebude!

Jefitto

Tlak je vpohode, teplota tiež.
FAMCICLOVIR píše že častými vedľajšími príznakmi sú
rihanie
napínanie na rihanie
závraty
ospalosť
svrbenie kože
skreslenie pečeňových výsledkov

Na neuro idem v pondelok, ja len chcem vedieť, čoho sa mám obávať? Rakoviny? Zápalu nervu? Sklerozy multiplex?