nespavost pre pracu na smeny.

Príspevok v téme: nespavost pre pracu na smeny.
mk7605

zdravim. mam 39 rokov , pracujem vo firme na smeny (tyzden rano + tyzden noc + tyzden poobede a stale dookola.) problem je nespavost - kym si zvyknem na novy tyzden a trosku sa vyspim zase sa zmenia smeny a tak stale dookola. bezbe sa stava ze spim 1-2 hodiny a idem do prace. situacia sa teraz este vyhrotila tym , ze mi diagnostikovali zacinajucu artrozu kolena a odporucili schudnut (mam nadvahu asi 5kg). takze ked teraz pridem z nocnej smeny tak nechcem jest - alebo iba minimalne (napr. jogurt) - ale potom samozrejme nemozem zaspat.
skusal som volnopredajne lieky na spanie - nula bodov. zaspim jedine ked si vypijem :) - to ale samozrejme nie je riesenie. poradte ci si ist dat prepisat nejake lieky alebo co. Dik za odpoved..

Kýčera

Posúdil kladne Tvoju zdravotnú spôsobilosť na nočnú prácu lekár? Aj tu je jedno z riešení, ale ak si máš tým poškodiť zdravie, tak počúvni radu Prezývky. Ak aj napriek tomu chceš pracovať v nočných zmenách, skús toto - čaje na spanie, vlažné mlieko s lyžičkou medu, banán, homeopatiká, zatiahni si zakaždým závesy, zabezpeč ticho, používaj relaxáciu - L. Chudík - Cesta k uvoľneniu, hudbu,...