zranený psík

Príspevok v téme: zranený psík
hviezda01

Dobrý deň.
Pred pár dňami nášho psíka zrazilo auto,boli sme s nm u veterinára na pohotoávosti.Povedal nám,že s ním máme prísť o týždeň na kontrolu.Chcem sa spýtať,je nutné ísť tam,kde ho ošetrovali,alebo možme ísť k inému?Nakolko je to ďalej od nášho bydliska.Bolo to večer,tak sme museli ísť na pohotovosť.Inak chodievame k veterinárovi bližšie k nášmz bydlisku.
A ďalšia vec,ktorá ma trápi.Psíkovi robíme denneprevezi,nakolko mal otvorenú ranu.Mám pocit,akokeby sa ma kvoli tomu bál.Vobec už nechce ku mne ísť.Myslíte,že sa to časom spraví,keď vyzdravie,alebo budem pre neho tá,ktorá mu ,,ubližovala"(tým,že som mu prevezovala ranu).

hviezda01

Dobrý deň.
Ďakujem za príspevky,psík je už ok,ale máme iný problém.Začal jesť blato,či už zo zeme,alebo ak má niekto náhodou na topánke,tak to začne olizovať...neviete,čo to može znamenať?

Biela Kobra

Dobrý deň, nepíšete, akú ste dostali mastičku. Na vymývanie takýchto rán je dobrý roztok Betadyne v pomere 1:10 (1 diel Betadyne, 10 dielov vody), dajte pozor, lebo to dosť farbí a už to neoperiete. A môžete mu to potom potierať aj medom, ktorý udržuje ranu vlhkou, zabíja baktérie a psík si ho môže oblízať bez strachu, že sa mu niečo z toho stane.

hviezda01

Ďakujem...viete mi prosím ešte poradiť,čím je najlepšie vymývať nekrotickú kožu?Dostali sme mastičku,ale chcela by som aj niečim vymývať a skusim aj bio lambu,myslíte,že pomože?Ďakujem

Biela Kobra

Dobrý deň. Na kontrolu choďte k vášmu veterinárovi, ku ktorému chodíte bežne, a povedzte mu, že ste psíka boli ošetriť na pohotovosti. Doliečenie a prípadné ďalšie úkony bude mať na starosti váš veterinár.
Je samozrejmé, že psík je trochu vyľakaný. Preväzujte ho, keď drieme, začnite hladkaním, prihovárajte sa mu a opatrne mu ranu previažte, aby ste mu nespôsobili bolesť. Ak ujde, nenaháňajte ho, nekričte na neho. Keď sa trochu upokojí, začnite odznova. Ak to nepomôže, nakvapkajte na obväz trochu niečoho, čo vášmu psovi vonia, aby necítil smrad medikamentov. Keď sa vylieči, časom zabudne. Držím palce.