Vianocny darcek pre priatelkinych rodicov

Príspevok v téme: Vianocny darcek pre priatelkinych rodicov
gregorov

zaujimalo by ma, ci kupujete darceky na vianoce pre rodicov vasich poloviciek. ja som s priatelkou uz skoro 8 rokov, ale nikdy som nekupoval darceky pre nich. oni mne dali papuce, pyzamo alebo tak. ale zas na druhu stranu aj moja mama nieco pripravi pre priatelku. nedavno nadhodili len tak zo srandy asi, ze co im kupim na vianoce. ja neviem ci nieco mam kupovat alebo nie. takisto priatelka nekupuje mojej mame nic na vianoce. zas predsa nie su este svokrovci :)

lieto

Ja svojmu drahému vždy vymyslím nejaký originálny darček na darcik.sk Podľa stránok sú tam fajn nápady/inšpirácie a ešte aj ušetrím

Že Maťkáá

Osobne tiež nič nekupujem priateľovým rodičom a ani on mojím. Myslím, že kupovať budeme ak budeme max. tak zasnúbení, alebo sa budeme brať.
Vianoce nie sú o darčekoch a okrem toho by som ich zbytočne viazala a nútila kupovať ešte viac. Keď som u nich tak ma ponúknu, my tiež ponúkneme môjho priateľa, ale to je všetko.
Koláče, jedlo a pri každej návšteve niečo sa mi zdá až prehnané, pretože zbytočne dostávate druhého do trápnej situácie. Ešte si začnite písať kto vám čo dal -doniesol a vracajte presne to, alebo v tej hodnote.

pistek

Ja na Vianoce posielam mnou navarene jedlo, kolaciky..aspon par bezdomovcom v najblizsom okoli, o ktorych viem, ze nie su uplne zli, len proste mali v zivote horsie podmienky ai nez mozno ostatni ludia okolo nich. A to su cudzi ludia. Nie este aby som nespravila aspon dakymi malickostami, drobnostami - aj keby len mini darcekmi radost tym ludom, ktorych poznam, mam ich rada, stretavam sa s nimi bezne cez rok a vazim si ich, ctim. No a tych co milujem to uz radsej ani nepisem. Tam su Vianoce celorocne. No hlavne spravanim prejavmi naklonnostou blizkostou pomocou laskou.. No aj hmotnymi darmi.
Tiez si myslim, ze aspon nejaku drobnost dat - darovat jej rodicom, je slusnost, prejav ucty. Rodicov, deti a surodencov si nevyberame, ale ich prijimame, lebo su nam dani a ucime sa ich milovat. V podstate s nasimi laskami prijimame akceptujeme aj rodinu cloveka, ktoreho milujeme. Lebo z nich vzisla a tym kym je, je aj ich zasluhou a vizitkou. Predsa je ich sucastou. A mozno raz nou budes aj ty, ked si ich dceru vezmes. Ved zvacsa rodicia su ti, co najviac pomahaju svojim detom. Ci uz moralne pomocou financne, cez byvanie, rozne formy pomoci, az po merkovanie vnucat atd.
Ja ked idem k niekomu na navstevu - beznu cez rok, tak nikdy nepridem len tak. Vzdy donesiem nejaku malickost: kolaciky zakusky tortu, pripadne kavu, flasku vinka. A to je bezna navsteva..
Ale ano. Mam takyto model spravania nauceny z mojej rodiny. Ze som to videla doma. Vediet davat, podelit sa..no vediet aj prijimat, vediet sa podakovat..