Bolest kolien po namahe

Príspevok v téme: Bolest kolien po namahe
neregistrovany

dobry vecer,
mam taky vacsi problem - ze v lete to bude uz 3 roky, co ma bolia obe kolena po "namahe" - staci aj pri dlhsom chodeni. zacalo to po behani.

bol som u 4 ortopedov(ale nestali za vela):
-z toho 1 si myslel, ze simulujem.
-dalsi si to myslel tiez, ale dal mi aspon sinovial injekcie - tie mi vtedy ulavili na nejaky cas. minuly rok som mal hyalgan a ten mi nepomohol.
-dalsi mi odporucal jest versan
-posledny mi nic nepovedal, iba mi vypisal listok na rehabilitacie, kde som objednany o 4 mesiace.

mna tie kolena nebolia tak, ze by som nemohol hybat, alebo ze by ma pichali na konkretnom mieste. normalne mozem pohybovat, avsak sportovat vobec nemozem, ani dlhe prechadzky a cupenie mi tiez nerobi dobre.

pri kazdom ortopedovi som bol na roentgene a nic mi na ziadnom nenasli. aj tento posledny mi napisal, ze rentgen bez strukt. zmien, avsak este mi na papier napisal: primarna artroza kolenneho klbu. k tomu mi nic nepovedal(papier som cital az vonku).

hladal som teda, co ta artroza znamena a som celkom zdeseny z vyhliadok do buducnosti, lebo ja nemozem vobec nic robit-predtym som zil fyzicky aktivne-turistika, bicykel, beh, posilka, .... a teraz uz vobec nic nemozem(ani ten bicykel) a to mam iba 30r.
chcem sa spytat, ci by malo vyznam objednat sa do nejakeho sukromneho centra + ze by ma poslali na mag. rezonanciu - bolo by tam nieco zistitelne?

dakujem.

Ute

"neregistrovany" daj sám sebe jednu otázku: ako sa stravujem? kedy jem? koľko jem? a hlavne: ČO JEM? Nesprávny spôsob stravovania môže spôsobiť problémy: spôsobí prekyslenie organizmu - keď telo nedokáže odstrániť a úplne vypufrovať kyslé látky, tieto sa ukladajú vo väzivovom tkanive, spojivovom tkanive a spôsobujú bolesť - takže tvoje problémy môžu vyplývať z nesprávneho stravovania. Ďalej si myslím, že tvoje problémy môžu vyplývať z presilenia - príliš zaťažuješ telo športom. Treba zvoliť rozumnú mieru. A ešte dôležitá vec: správne obutie - problémy môže spôsobovať obuv!

Gima

Mne pomohol kryštalický kolagen z lekarne, termálne kupalisko Velký Meder, posilovacie stroje pre ženy a na trávenie Psylium z lekárne. To Psylium pomáha chudnuť.

0vecka

v podstate ma asi pista pravdu aj ked je to stara tema ale ja som mal tiez roky problemy s bolestami krku... blbosti mi napredpisovali a cojaviem co .. bol som na RTG magentickej rezonancii chceli mi pichal nejake sracky a tak.. zacal som posilovat krk... dnes zdviham hlavou 40kg a bolesti uz nemam ziadne..rapidne sa to zlepsilo asi 2 mesiace ako som zacal na to cvicit a asi o rok to zmizlo uplne...

podla mna je vecsina tychto bolesti prave to ze nejaky krpaty sval tam nestiha a treba ho posilnit

Adulik951

skusal si uz nejaku kĺbovú výzivu? Nas tato berie gelactiv a vraj to pomohlo osobne neviem ja skor prevenciu a to smoothie z ceresni, zazvoru, uhorky a medu kvoli zdravej vyzive kĺbov

pišta00

vykašli sa na klasických ortopédov tí ti nepomôžu v ničom zažil som si s nimi svoje viem čo to sú za bandu, ja mám zničené kolená rameno po operácií a zničený chrbát z hokeja a jediné čo mi na kolená pomohlo boli drepy s váhou a celkovo silové cviky na rozvoj svalstva zváž návštevu športového lekára určite lepšia voľba ako klasický ortopéd, ktorý ta bude len dookola posielať na RTG a aj tak ti nikdy nič nezistí a bude z teba robiť debila že ti nič neni a čo ho vôbec otravuješ a zakaždým ťa pošle len na RTG aby sa ta zbavil

MatejR

Dobrý deň,

artrózy kolenného kĺbu sa nie je dôvod obávať, nakoľko chrupavka má schopnosť regenerácie a jej bunky sa neustále obnovujú.
A najmä, nie je to skutočná príčina Vašich problémov.
Bolesť pri pohybe Vám spôsobuje svalová nerovnováha, ktorá vznikla preťažením alebo jednostranným zaťažovaním niektorých svalov pri športovaní.
Vo Vašom prípade ide pravdepodobne o funkčne zmenené ohýbače a vystierače kolena (tzv. hamstringy a m. quadriceps femoris).
Riešením je opätovne nastoliť rovnováhu medzi preťaženými a oslabenými svalmi prostredníctvom cielenej svalovej terapie.
Tým sa obnoví ich plná funkčnosť a Váš pohyb bude aj pri vyššej športovej záťaži opäť bezbolestný.
Prajem skoré uzdravenie.
Matej Riger, APPLAUSE klinika pohybu

neregistrovany

hej, kupil som si v sportovom obchode tieto veci, ale tam mam taky problem, ze mi z toho zapacha z ust.

bolest mi dost pomaha tlmit glukosamin HCL. teraz berem iba ten, lebo ten je skoro bez chuti + vitamin C v prasku.
okrem toho som bral MSM a hydrolyzovany kolagen. MSM neberem furt, lebo na mna posobi moc mocopudne. a ten kolagen je pricinou zapachu-on zapacha uz v sacku.

bedrový

Vieš čo, ja mám tiež rôzne skúsenosti ohľadom ortopédov, bohužiaľ ani diplom a medicínske znalosti nezaručujú, že ten doktor je kvalitný a bohužiaľ u väčšiny, sa veľmi šetrí na vyšetreniach. Mne napriek bolestiam členkov a iných kĺbov doteraz neboli schopný spraviť RTG, o chrbtici ani nehovorím, tam ma poslala až iná doktorka, o magnetickej rezonancii alebo CT nemôže byť ani reči, to asi fakt robia ľuďom, ktorí už nemôžu ani chodiť. Podľa mňa by bolo fajn, keby si mal nejaké vyšetrenia ako magnetická rezonancia, lenže ak na to nemáš dostatok peňazí a ohrozilo by to tvoj finančný rozpočet, radšej kašli na to a skús ešte niekde inde.

K tomu Versanu, aj mne ho odporúča ortopéd, ale podľa zloženia to podľa mňa nie je bohvieaký doplnok, ešte za tú cenu, v športových obchodoch pre športovcov podľa mňa dostaneš oveľa lepšie zmesi, v oveľa vyšších dávkach, proste Versan sa mi vôbec nepáči osobne, ale vybral som už nejaké 3-4 baleniav minulosti, ale potom som začal kupovať v obchode pre športovcov. Kúp si nejakú kĺbovú výživu, ako zázraky sa možno čakať nedajú, ale môže to pomôcť určite.