kolegynky dcerka ma priznaky, ako jej to povedat

Príspevok v téme: kolegynky dcerka ma priznaky, ako jej to povedat
m8-

Zdravim vas.
Kolegynky dcerka ma 10 rokov. Ked mala 6 rokov, liecila sa z rakoviny lymfatickych uzlin. Uzdravila sa. Dcerka chodi za kolegynkou kazdy den po skole do prace a je to taky typ dietata, co stale nieco rozprava, co bolo v skole, s kamaratkami, zazitky a pod. Neviem ci mala vie, ake ochorenie prekonala, samozrejme je to citliva tema a neotvaram ju sama. Dneska ta jej dcerka ako obvykle rozpravkala si to svoje a ja som ju pocuvala a dostala sa k tomu, ze sa v noci vzdy strasne spoti. To ma zamrazilo, lebo medzi priznaky tejto hnusnej choroby patri prave nocne potenie. Jej mamka zrejme ani netusi, ze toto moze byt priznak, nakolko vraj o tom vie. Ako dostat malu na vysetrenie? Vylucme ze to jej mamke poviem sama. Lebo naozaj neviem si predstavit AKO taku vec povedat mame co toto uz raz prekonala so svojim dietatom. Dakujem za kazdy napad

Marko70

Dobry den.Dovolte mi reagovat na vase prispevky .Dokazeme vam pomoct bez chemoterapiii a ozarovani.Mame za sebou vela vynikajuch vysledkov ..Ak mate zaujem tak ma spatne kontaktujte..Nejde o ziadne farmaceuticke lieky plne chemie ktore maju za ulohu predlzovat vasu liecbu a samozrejme nevyliecit vas.Ponukam vam moznost vyliecit sa nech to znie akokolvek cudne,neveriacky. V kazdom pripade za info nic nedate ..Rozhodnutie je na vas.

Messje

akurat som o tom pisala v inej teme...nahoda
uz som o tom pisala aj tu...mame to aj my,ale nikdy sme nemali problem s ludmi o tom hovorit.Takto aspon vieme,ze ked sa chcu cokolvek opytat,ked len zo zvedavosti,nebudu poza chrbat riesit,ale opytaju sa rovno nas.Najcastejsia otazka je...kolko s takouto diagnozou ludia doziju.Malo,,,vela,,,nevieme.Zalezi od postihnutia.A viete co rodicia odpovedia???
Kazdy rodic chce,aby jeho dieta zilo co najdlhsie.Oni chcu,aby ich dieta zomrelo este predtym ako zomru oni.Takto budu mat istotu,ze o ich dieta bude postarane,ze nech by sa o neho ktokolvek staral,nikto mu neda tu lasku a opateru co oni.
Nie je nic zle ked ludia rozpravaju o starostiach a problemoch,naucia tych druhych zit iny zivot.Nie my vychovavame nase dieta,ktore je chore,ale dieta vychovava nas.Naucil nas pozerat sa na veci inymi ocami,upratat si zivotne potreby a rozlisit dolezitosti problemov.Vdaka nemu to vieme.
Takze,,,hovorte si co chcete,ze je lepsie drzat problem pod poklickou,,,je to len typ frustracie a to nie je dobre.

Filip TT

Tato matka by radu zrejme uvitala:
www.zdravie.sk

Inak poznam vo svojom okoli jednu rodinu, ktora sa riadi tym pravidlom, ako tu bolo spominane, ze utrpenie ma zostat za murmy domova. A znasaju to psychicky velmi zle. Su za tymi murami sami so svojim nestastim.

Poznam inu rodinu, ktorej sa narodil syn s vaznym telesnym postihom. Od zaciatku boli otvoreni, vsetko komunikovali s odbornikmi aj laikmi. Zalozili obcianske zdruzenie pre rodicov s podobne postihnutymi detmi a urobili pre nich vela. Ich syn je na vozicku, vyrastol z neho mladik bez komplexov, spolocensky, oblubeny, vyrovnany, ma plno zaujmov, volaju ho na prednasky aj do zahranicia.

Potopa

No veď najjednoduchšie je povedať dieťaťu, keď vám o tom hovorí, nech to povie mamke, alebo sa ho nejako opýtať, že čo mamka na to - z toho sa ľahko zistí, či o tom mamka vie, alebo nie... a viac sa nemiešať.

Gima

Ako zistíme, že máme niektorý druh rakoviny?

Rakovina postihuje rôzne miesta a orgány v ľudskom tele. Príznaky ochorenia sú u jednotlivých orgánov špecifické a podľa druhu rakoviny môžeme zisťovať či nejaké príznaky nemáme náhodou aj my. Okrem rakoviny s vysokým výskytom u nás existujú aj ďalšie pomerne vzácne formy tohto ochorenia. Preto sa pokúsim opísať príznaky, ktorým by sme mali venovať zvýšenú pozornosť.
Nebezpečné príznaky:

1. Nefyziologické krvácania - to je krvácanie z miest kde nieje dôvod na krv bez poranenia. Krvácanie napríklad zo ženských orgánov mimo menštruáciu a mimo času ovulácie je potrebné konzultovať s gynekológom. Krvácanie z konečníka či iných orgánov je tiež nebezpečné.

2. Všetky útvary, ktoré nemajú opodstatnenie na našom tele - hrčky, znamienka vystupujúce nad kožu sú tiež podozrivé.

3. Dlhodobý chrapot a kašeľ vyžadujú vyšetrenie u lekára.

4. Strata telesnej hmotnosti a bolesti bez zjavných príčin sú taktiež nešpecifickým príznakom, že sa s nami čosi v oblasti zdravia deje a tak navštívme lekára a dajme si urobiť skríning na rakovinu.

5. Zmenené vlastnosti našej osobnosti - v oblasti pamäte, rovnováhy a pod.

6. Bolesti bez zjavných príčin, či zvýšená lámavosť kostí, alebo náhle krívanie.

NLC

Tiež zdieľam rovnaký názor ako poniektoré prispievateľky a nezasahovala by som. Zato, že vám dievčatko porozpráva veľa vecí, mama dievčatka vás o názor nepožiadala, lebo zrejme nechce nikoho, kto jej má radiť. Vážne zdravotné problémy v rodine, majú zostať za dverami domu a nepatria na cudzieho človeka. Nato, aby ste riešili s dieťaťom niečo vy, bez mamy dieťaťa, to už vôbec nie. Byť na mieste jej mamy, určite by som to riešila a nenechala tak, aby mi niekto trepal dieťa k lekárovi.
Ja choré dieťa našťastie nemám, ale nikdy by som si nedovolila povedať niečo ani najlepšej kamarátke a nieto ešte kolegyni. Moja kamarátka má postihnutého chlapčeka a viem, že si vôbec neželá ešte ani to, aby jej niečo povedali rodičia, nie ešte niekto nestranný.

TerezkaŠ.

Nočné potenie u dieťaťa ešte samé o sebe nie je príznakom nádoru. Sprevádza medzi inými aj spomínanú anémiu, problémy so štítnou žľazou, alergie, pokiaľ dieťa užíva niektoré lieky takisto sa potí a je ešte mnoho iných prípadov...... .
Tiež by som sa nemiešala, matka predsa vidí, že jej dieťa má ráno premočené pyžamko a pokiaľ už dieťa prekonalo nádorové ochorenie, tak pozná príznaky a je poučená o nich. Dieťa, ktoré má v anamnéze nádorové ochorenie je sledované v špecializovanej ambulancii.
Nie ste predsa lekár, aby ste vedeli správne posúdiť niektoré príznaky a zbytočne budete plašiť matku. Už vôbec neodporúčam dieťa bez vedomia matky brať na vyšetrenie a pod.. Dieťa predsa patrí rodičom, sú zaň zodpovední a je na ich rozhodnutí čo s dieťaťom.

tiežmama

tiež mám vážne choré dieťa a verte, že to nie je nič príjemné preberať tieto veci s inými. už sám tento stav je pre rodičov vyčerpávajúci, dosť myšlienok sa im samým rojí v hlave, veľa vecí musia sledovať, diskutovať s lekármi, ustrážiť atď. čo-to sa dá prebrať s rodinou, ale na to, aby ešte aj cudzí ľudia vyžadovali debaty na tému chorého dieťaťa, na to už často nestačia sily. je ťažké to vysvetliť niekomu, kto v takej situácii nebol. okrem toho každý z nás je iný. preto tieto veci treba brať veľmi individuálne. som presvedčená, že dieťa ktoré prekonalo rakovinové ochorenie je sledované a pravidelne chodí na prehliadky. nočné potenie môže byť príznakom množstva iných problémov a s bývalým ochorením toho dievčatka to vôbec nemusí súvisieť. ak máte pocit, že predsa len treba niečo podniknúť, všímajte si aj iné prejavy a možno sa sama presvedčíte, že sa nič nedeje. a ak by predsa, tak sa snáď naskytne príležitosť ako to spomenúť len tak akoby mimochodom a bez zbytočne dramatického podtónu.