ALS

N.

ALS - môj 66 ročný manžel bojuje s touto pliagou už druhý rok. Prosím podelte sa so svojimi skúsenosťami. Kde by som sa dočítala na aké zdravotnícke pomôcky máme nárok a hlavne ktorý lekár mu ich môže predpísať? Pomohol by pobyt v kúpeloch? Až máte záujem, veľmi rada sa podelím so skúsenosťami aj ja.

naira

ahojte,
viete mi niekto poradit, co znamena ,ked nalez na rontgene panve je : známky subchondrálnej sklerosy laterálneho okraja acetabula?

Tak dik......

brenika

kmeňové bunky a rilutek sme vyskúšali aj na mojom otcovi,vlastne sme spravili aj nemožné a boli sme na miestach,kde sa dostať nedá...stav sa výrazne zhoršuje...netrúfam si povedať,že vydržíme do leta...

RNG

V sucasnosti je vynarajuci sa svetovy problem boreliozy. Je to bakteria podobna syfilitickej, preto mnoho ludi ma obavy. V minulosti tieto bakterie sposobili hrozne epidemie.
Schopnost boreliozy sa maskovat, dokonca zhodit svoje bunkove steny a velke neistoty v testoch su predpokladom na epidemiu.
V USA bolo dlho maskovane skutocne cislo pripadov(dokonca sa zjavilo podozrenie, ze jedna z najrezistentnejsich foriem boreliozy je unik z ustavu pre vyvoj biologickych zbrani-to by bol iste dovod na utajovanie), az minuly rok sa zjavila v JAMA sprava o statisicoch infikovanych za rok, sposob prenesu(nielen klieste, ale aj vsetok bodavy hmyz, dokonca sa nasli zive organizmy v pote, slzach slinach....)
Ze oslabenie tela jednym patogenom otvori druhym patogenom cestu nie je nic nove(medicky zname sekundarne infekcie-komplikacie)
Za posobenim patogenov nastavaju v tele degenerativne zmeny(kalcifikacie, poskodenia organov, degeneracia buniek atd)tiez nie je novy poznatok.
Takze ked statisticky dokazali spojitost roznych autoimunnych chorob s boreliozou, nijak ma to neprekvapilo.
V rodine bolo viac pripadov, islo im to na klby(diagnoza autoimunna osteoartritida), na srdce(ischemicke ochorenie srdca)na nervy(periferalna neuropatia a dokonca priskripnuty nerv, co samozrejme nevedeli nijak dokazat)Mal som moznost pouzit alternativy.Pomohli. Konecne vyhodnotenie ale da az cas, kedze B.b sa moze zjavit aj po 10 rokoch dormancy.
Mam viac clankov na toto, pozrem co by sa dalo poslat, kde by autori neprotestovali.
Informacie su ale prilis nove, aby boli zadarmo volne na internete.
Autori tiez musia z niecoho zit...

RNG

Pripojim niekolko clankov(volnych z internetu, zialbohu z periodik nemozem kopirovat pre autorske prava)
groups.google.com.
Tu by som sa pripojil mojou troskou do mlyna.
Viackrat som spomenul liecenie boreliozy alternativnymi prostriedkami, hlavne dolezitost doliecovania po agresivnej antibiotickej kure.(extrakt z olivoveho listu, GSE, graviola +vitaminy, enzymy a probiotika)
A zas spomeniem Samento, ako velmi cenny prispevok pri lieceni Boreliozy aj inych chorob a rakovin