moc alkoholu

Príspevok v téme: moc alkoholu
tryck

ahoj,
jsem z ceska a zdravim vsechny. chci se zeptat, jestli je mezi vami nekdo, kdo vi jak odbourat alkohol z tela. Pil jsem vic nez hodne pres dva roky. Nyni jsem prestal, nemam potrebu, ale telo je v dezolatnim stavu. myslim tim, mam otoky bricha, boli me vnitrek bricha.. proste vsechno mozny. diky. Tomas

bebika

a to takyto strach mas preto lebo ti niekto povedal,ze alkoholikom zacinas byt?
Ak ano,tak by si sa mal bat,lebo druhi to vedia lepsie posudit ako ty sam ak viac pijes.

mirco

ako by som zistil ci uz mam problem s alkoholom alebo este to viem ovladat?zalezi na mnozstve vypiteho alebo na tom ak casto alebo na tom co pijem? alebo na tom,ci vypijem ale som este relativne triezvy lebo znesiem vela? mal by som sa bat alkoholizmu alebo alkoholikom sa stavaju len velki ozrani?

gerda

Pivo dvanástka
Obsahuje v priemere asi 15,4 g alkoholu v 1/2 litri

0,5 l je v organizme 2 hod 51 min

1,5 l je v organizme 8 hod 34 min

4,0 l je... 22 hod 48 min

Víno
Obsahuje v priemere asi 25,2 g alkoholu v 2 dcl

0,2 l je v organ. 4 hod 40 min

0,6 l je v ... 14 hod

Rum
Obsahuje v priemere asi 31,6 g alkoholu v 1 dcl

0,1 l je v organiz. 5 hod 51 min

0,2 l je v ... 11 hod 43 min
.
Môžeš si nájsť vo vyhľadávači veeeľa web.stránok,ktoré ti pomôžu uvedomiť si hrozbu už na začiatku. Ja ti radím,povedz si radšej: Ruky preč!!!

Alternativa

Prekonat abstinencne priznaky pomaha strava komplexne bohata na vitaminy a mineraly. Odporuca sa jedalnicek s vysokym obsahom bielkovin a vit. hlavne A,D,E,C, Mg,B komplex. Dolezita je aminokyselina tryptofan.
TRYPTOFAN: zabezpecuje prirodzeny spanok, posobi ako neliekove antidepresivum, uvolnuje napatie a tlmi uzkost, pomaha zvladnut alkoholizmus a znizovat alkoholom vyvolane priznaky poruch v organizme./cit.E.Mindell/. Prirodne zdroje tryptofanu su : morcacie maso, ryby, banany, susene datle, burske oriesky, jedla obsahujuce bielkoviny. Pozri si temu o mlieku a zvaz, ci mliecne vyrobky nevynechas. Je tu viac tem k zdravej vyzive, skus sa zamysliet aj nad zmenou tymto smerom. Telo to oceni :o)

martt

najdôležitejšia je abstinencia - piť len nealko a vo veľkom. Bolesti sú podľa mňa prejavy absťáku... s tým sa musíš zrovnať. Lebo nepoznám nikoho,kto by pil dva roky a nemal problem... Telo si pýta svoje,hoci mozog odmieta ---- ahoj