vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

Ovecky

Toto je tazke lebo chalan sa boji, ze si matka nieco vyvedie a verte mi, je to realne. Matka mu nici zivot, ale co by ste robili na jeho mieste? Ako pisem, poznam jeden tragicky pripad. Otec spachal samovrazdu lebo syn si siel so zenou zarobit na byvanie do zahranicia. Sedem rokov trvalo kym sa odhodlali a nakoniec toto, samozrejme v tom bol aj alkohol. Ako by ste s tym zili? Chori ludia vedia znicit cely zivot.

panenko

ze co? ty chces partnerovi vysvetlovat nech je s tebou a ze prvoradi ste vy dvaja? to aky zivot si teda s takym partnerom predstavujes? skoncis ako svokrovci. utekaj kade lahsie a nechaj ich nech sa doma uhadaju k smrti. chod tam, kde na tvoju energiu cakaju a nie kde ju musis minat na presviedcanie. na zemeguli je 7 miliard ludi a ty ostanes s niekym, kto ti nici zivot?? to uz je nejaky fetis.. samoublizovat si. takze nie, lepsie uz nebude, len horsie. a nakoniec ta este necha bezdetnu :))

si sikovna, inteligentna a tahas sa s takym zufalcom? vies kolko chlapov na teba caka, co by ta na rukach nosili? pre kazdu zenu tu je chlap, ale nie pre kazdeho chlapa zena. toto si uvedom!

ked si tvoj mily neuvedomuje ze rodina ste v prvom rade VY dvaja a vase buduce deti, tak to nech ostane vo svojej detskej izbe a nech ich geny vymru. svokru a rodicov k zivotu nepotrebujete. clovek potrebuje k stastnemu zivotu vhodneho partnera. a toho ty nemas.

syyima

Neviem si to takto predstavit. Ako chapem to, o com si pisala, ze ho mozno aj zamrzelo, ze si tuto situaciu dokazala vyriesit tak povediac bez neho, ale aj z tej svojej deckej izby bude musiet raz odist. nehodila by som tam k nim, pokial ti tam nie je dobre, vsak nech on pride za tebou

renata18

ak on nema pocit, ze by ste mali mat uz svoju domacnost a najlepsie mu je aj takomto veku vo svojej detskej izbe u mamky tak neviem ci je to uplne vhodny partner na dospely vazny vztah

Ovecky

Rada by som vedela ako to dopadlo, autorka ozvi sa. Mam v okoli velmi podobny pripad a tam to vyustilo do tragedie

Matyo

Je to síce už 2 roky stará téma, ale je zaujímavé ako vždy nevesty nadávajú na svoje svokry a potom keď zostarnú, tak sa z nich stanú presne rovnaké harpie ako boli ich svokry a tak to ide vždy ďalej a ďalej...
jednoducho ženy = diablovo plemeno!

Toffee

Podla mna by si drahemu mala pekne vecer pri pivku vysvetlit ze uz chces zit svoj vlastny zivot s nim, nech sa uz aj on pohne dopredu a nelipne na mame ako maly. Ked nechce mamu nechat samu, je fajn sem-tam prist na kavu (ak su dobre vztahy), porozpravat ako sa maju a ist k sebe domov do vlastneho kralovstva. Ak sa ale k tebe svokra chovala zle, nemoze ta partner nutit tam chodit. Mne tiez svokra naublizovala a kazdy den ma urazala..a dnes sa vobec nestykame. Ja k nej nechodim a manzel ma nenuti. Ani tvoj partner by to robit nemal. Mal by dospiet, vyletiet z maminho hniezda a zacat zit vlastny samostatny zivot...a ten v detskej izbe u rodicov nenajde.
PS: U svokrovcov sa ti nikdy nebude byvat dobre lebo ti budu vzdy za chrbtom v snahe ti do vsetkeho hovorit (ina generacia, ine zmyslanie, styl zivota+snaha dirigovat lebo si pod ich strechou a si mlada,nic nevies a podobne blaboly, ktore som aj ja musela denne pocuvat). Urobila si dobre ze si sa zariadila, donekonecna sa cakat nedalo...uz len partner by sa mal uvedomit. DRZIM PALCE

Messje

Macka,uz sme zvyknuti ze pre teba je tu hlupy kazdy.To,ze to napises niekolko x len vzdy pod inym nickom neznamena,ze sme tu hlupi vsetci.Zaloz si temu...potrebujem pomoct,som nestastny,nikto ma nema rad,v detstve mi ublizovali...
Rada ti tam napisem

Mačka321

Jej frajer je neschopný blbeček, mentálne na úrovni malého chlapca. Otázka je, prečo to s ním nedokáže skončiť. Asi preto, lebo je hlúpa.

timeaa1

pozri dnes bohužiaľ ak chceš mať vlastné musíš bud zdediť alebo si vziať úver. Môj ex frajer chcel ostať bývať u rodičov s čím som ja nesúhlasila pretože už chcem žiť svoj život aj za cenu toho že budem mať hypotéku. Prispôsobovala som sa do 24 rokov u mojich rodičov dokedy som študovala výšku a další život a život s detmi už nechcem zasa žiť podľa iného lebo hovorte si tu čo chcete spoločné bývanie viac generácií nikdy dobre nedopadne a môžete sa tváriť akokoľvek tolerantne stále sa zasa budete prispôsobovať tomu u koho bývate ľudia sa budú hádať. Nakoniec som si úver vzala sama lebo partner sa nebol schopný odtrhnúť od rodiny. Mám síce menší byt ale môj . Pracujem štverám sa každý deň bojujem. A je xy rodín čo žijú ako ja. Len na Slovensku je problém to že každý hľadá len spôsob ako to nejde a nie ako to ide. Lebo ten kto stále hovorí že to nejde ten nikdy nič nedosiahne. Preto som aj autorke radila nech nestráca čas s jej frajerom. Ona fakt nemôže za to aka je jeho matka že s ňou nikto nevychádza ked je taká konfliktná. Jej frajer nech teda žije u rodičov vyhadzuje peniaze za cesty okolo sveta je to jeho voľba. Ale na autorke vidím že ona už chce rodinu že sa chce pohnúť dopredu a to by aj mala spraviť. Ja by som tiež na bývalého čakala dodnes a nebývala by som vo vlastnom byte. Ale je to na nej ja len hovorím svoj názor.