čo mám urobiť?

Príspevok v téme: čo mám urobiť?
juliana8

Ahojte ľudia, pozerám ako pekne si tu navzájom radíte...neskúsi niekto poradiť aj mne?
Mám priateľa a veľmi ho ľúbim ale mám jeden problém. Mám 23 a toto je môj prvý vážny vzťah a môj priateľ je aj mojím prvým sexuálnym partnerom. S nikým iným som pred ním nespala.. Sme spolu už viac ako 3 roky a v poslednej dobe ma to hrozne štve (to, že som nikoho iného nevyskúšala).. ja ho milujem a viem, že s ním chcem ostať do konca života, založiť si rodinu a tak.. ale desí ma pocit, že ho nebudem môcť porovnať s nijakým iným chalanom. On mal predomnou asi tri baby a to boli všetko vážne vzťahy a zo začiatku ma neustále porovnával so svojou prvou láskou a mňa to hrozne hnevalo.. keď som mu to povedala, všetko bolo zase dobré a on s tým prestal. Ale mňa napriek tomu stále štve, že on ma má s kým porovnávať.. Nechcem aby to vyznelo, že som blbá, ale nemôžem si pomôcť....nechcem o neho prísť, no zabím sa niekedy toho pocitu, že som mala v živote len jedného chalana?

tereza1978

juliana to co si napisala ako keby som pisala ja.mam krasne 26 rocne manzelstvo a este stale ma to obcas napadne.a nie je to o tom ze tuzim po niecom inom,alebo ze nelubim manzela je to len zvedavost ze ake to mohlo byt.ale je to hlboko v podvedomi takze nema sa to sancu dostat do popredia.prajem ti aby si mala aj ty take stastne manzelstvo a neboj ked sa budete lubit myslienka ako pride tak i odide.

Soraja

juliana8 neblazni, ja som mala 2 sexualnych partnerov, s byvalym, ktory bol moj prvy vo vsetkom som bola 4 roky a myslela som, ze uz to aj tak zostane, a poviem ti, ze nidky som neuvazovala nad tym, ze si budem v zivote vycitat, ze som mala len jedneho. Moj sucasny partner, s ktorym som 2 roky, tak hej, je s nim milovanie o 200% lepsie ale podla mna to je tym, ze mame lepsi vztah, amme sa radi obaja navzajom, nepodvadzame sa. Urcite sa vsetko vo vztahu prejavi aj v sexualnej oblasti. Nerozmyslaj nad takymi vecami, vazne, ak si s priatelom spokojna a stastna a milujes ho, tak je to ten pravy pre teba. Co ti moze dat iny, co by ti nedal tvoj priatel? Nevymyslaj, lebo nakoniec budes lutovat.

shakt

paneboze ale sex neni nejaka hra,skuska,kto je lepsi,porovnavanie- je to spojenie dvoch ludi ktori sa miluju,najvyssi dokaz lasky! Tak sa vyspi s niekym len preto aby si mala s kym porovnat muza ktoreho milujes!??? prepac...a ak ta porovnava tvoj priatel s tymi pred tym,tak by som ho poslala....kazdy z nas je jedinecny, nikto z nas sa na nikoho nepodoba a mal by ta milovat preto aka si, vybral si ta,tak by mal vediet preco.

mia

juliana,mne to trosku pripada,ze nieco medzi vami asi nefunguje.Preto mas taketo myslienky.Aj ked ho lubis v niecom ta neuspokojuje dostatocne.Len na to dojdi sama a neni nad to,si o tom porozpravat a najst riesenie.Mozno je to aj o sexe.Vies,ak je zena spokojna a stastna s partnerom,nemusi lutovat,ze ho nemoze s nikym porovnavat.Mozno by si mala aj neprijemne spomienky alebo dokonca nasledky.Takze,nic nelutuj o nic si neprisla,iba si ziskala.Nezabudni,nemaj temy,ktore su tabu.O vsetkom sa treba rozpravat,aj o intimnostiach.Drzim palce,aby ta presli tie myslienky a aby si nasla vnutorny pokoj!

agina

Julka tak ja ti poviem, ze moj priatel, teraz uz manzel mna spoznal vo svojich 29 rokoch a dovtedy nemal ziadnu dievcinu.Ja som mala 22 a tri vazne vztahy za sebou...ked sme sa tak raz rozpravali o takychto veciach, povedal mi, ze on cakal na tu pravu a vobec mu nevadi, ze predtym nikoho nemal.Uz sme spolu 5 rokov, z toho zachvilu rok manzelia, ale poviem ti, v zivote by ma nenapadlo ho porovnavat so svojimi byvalymi.To sa ani neda.Kazdy mal svoje aj zle aj dobre stranky a kazdy bol niecim vynimocny.Takze vobec nemusis lutovat, ze si nemala ineho chlapa a ze ho nemas s kym "porovnavat".