Problem s Vapnikom??

Príspevok v téme: Problem s Vapnikom??
asitak

Dobry vecer.Mam 20 rokov.Mam problem s praskanim kosti. Takmer pri kazdom pohybe mi praskne bud rameno, laket, zapastie, koncek prostrednika!? a najneprijemnejsie je ked sa to prejavi v stehennom klbe. Zacalo sa to v marci s kolenom.Vtedy som sa tomu neako moc nevenoval.Bol som zaneprazdneny pracou. Vobec to nebolelo. Po mesiaci sa prejavila mierna bolest.Tak som navstivil lekara.Nakolko nie som obcanom krajiny v ktorej momentalne pracujem, vietes si predsatavit ake boli reakcie.Este som sa ja citil trapne. Takze som dostal ibuprofen, ze to vsetko vyriesi.Nestalo sa tak.Tak som tam zasa isiel.Ale zasa bez vysledkov - ze vraj to nemoze byt nic vazne. Ziadne RTG alebo podobne mi nechceli spravit.
Po mesiaci sa to tzv. ´´pukanie´´ zhorsilo.Nie je to vobec bolestive, len ma desi ze vobec neviem z coho to moze byt.Ked sa napnem, tak to jemne praskne aj v oblasti hrudnika.
Rozmyslal som ci to nemoze byt od rozdielnych stravovacych zvyklosti, alebo koli nedostatku vapniku....moze byt ze som v poslednej dobe nejedol tolko mliecnych vyrobkov.
Najhorsie je ked mi zacnu boliet boky.To sa vsak stane 1, 2krat do tyzdna.Neviem ci to s tym suvysi ale moze byt.Dnes som kupil komplexny multivitamin, a Kalcium800 v nadeji ze to pomoze.Uz vazne neviem rady. Nerobim neaku tazku fyzicku pracu, a nepripisoval by som to ani na tejto stranke uz spominanej hypermobilite....skor naopak.Mam sedave zamestnenie. Dopredu Vam dakujem za odpoved.

mira

Okrem toho, čo ti radila jelee, skus ešte morské riasy, hlavne riasa hiziki obsahuje veľmi veľa vápnika, ďalej zelené zeleniny - vňate, mak.

jelee

Jana, nemusí to byť len jedna potravina, ale kombinácia.Mohli by to byť napr. semiačka slnečnicové, sezamové- najlepšie mleté, obsahujú aj ďalšie minerály v dobrej kombinácii/zinok, horčík../Telu pomože aj to, keď obmedzíš cukor a sladkosti.., ktoré odvápňujú.

jana53

Prosím Vás o radu: V ktorej potravine sa nachádza dostatok vápnika na pokrytie dennej dávky min. 800 mg - okrem mlieka a mliečnych výrobkov, keďže mám t.č. zažívacie problémy a nemôžem konzumovať jogurty ani syry v dostatočnom množstve. Vopred Vám ďakujem za radu!

asitak

Je mi to jasne ze to nie su lieky , len som ich tak nazval. Ten pripravok co som si dneska kupil obsahuje glukosamin a tiez chondroitin. Tak dufam ze to vsetko spolu neako pomoze. O 3 tyzdne ale idem domov na slovensko, a potom uz vyhladam neaku odbornu pomoc

RNG

To nie su lieky!
To su len doplnky potravinovych clankov, ktore ti telo vyzaduje.
Ze ti to pomoze sa vyliecit, to je druha vec. Posilnene telo si vie poradit prakticky so vsetkym

asitak

Rybaci olej som uzival asi mesiac, ked som uz zo zuflstva nevedel co robit.Ale iba to. Tak teraz si to ai zas kupim a budem to uzivat spolu s ostatnimy liekmi.
Vazne som bol zdeseny ci to nie je nieco vazne alebo tak.Uz som vyrabal take hororisticke scenare....

RNG

Treba nielen glucosamin, ale aj MSM a rybacie oleje. Po pripade aj nejake protizapalove latky(dumbier, bromelain(ananas), quercitin(cibula)

RNG

To je problem z klbami to uz bolo preberane

RNG
Dnes 02:01
Klby sa skladaju z mukosacharidov hlavne.
Ked su poranene alebo vydrate, potrebuju material na opravu.
Takze sme pri tom, doplnime latky, z ktorych sa mukosacharidy vytvaraju, alebo dodame priamo polotovar na opravu a regeneraciu
Hydrolyzovane(uvarene do makka a vyvary z nich) slachy a klby tieto materialy poskytnu. Ked niekto nema rad huspeninu a neobhryza kazdodenne gliky, moze si mukosacharidy doplnit koncentratmi v zelatinovych kapsliach(mimochodom aj prava zalatina je plna mukosacharidov
Takze glukosamin, chondroitin, MSM,unsaponifiabe(asi nezmydelnatelne oleje napr z avokada) a nejake prirodne protizapalove latky(dumbier, bromelain quercitin, curcumin,aswagadha omega 3 oleje) su riesenie tychto klbovych problemov
Golden Yucca obsahuje len saponiny=cistidlo traviaceho traktu. dolezite, ale ziadny zazrak.
Naviac je to bezna pustna rastlina a malo by to stat bagatel, nie tie hrozne sumy ,co za to chcu
To iste je na tu Gelatinu-to je obycajna bezna lacna zelatina.
Doplnkov na klby je plno, najdi na Google.sk napr. pod doplnky, glukosamin, MSM, komplex
Tak isto protizapalove rybacie oleje a zmes olejov rybaci lanovy borakovy