Vypoved a pn

Príspevok v téme: Vypoved a pn
Vypoved

Dobry den.
Chcem sa spytat, ci mozem po podani vypovede hned ist na pn a bude sa mi doba na pn pocitat do vypovednej doby. Neviem kolko bude ta doba, podla toho chcem potiahnut aj pn. Ale neviem, ze ak dostanem okamzitu vypoved a budem pn, kolko dni mi je povinny platit zamestnavatel? Moze mi dat okamzitu vypoved ak som na Pn?
Dakujem.

Kycera

@ Cliattsi,
počas PN Ti zamestnávateľ NEMOŽE dať výpoveď!!!

@ NICOLA,
nie, nie, nie!!!
Platí to, čo napísal Mesačný princ - každá výpoveď musí mať písomnú formu, t. z. napísaná na papieri!!!
A vôbec, viete niekto, čo je s ním? Už dávno som ho tu nevidela.

Cliattsi

Aj ja mám otázku: Ak som teraz na PN a zamestnáateľ mi dá ku koncu výpoveď, a ja budem od 1.12. na úrade práce, potom sa moja PNka končí, alebo pokračuje? Ja si myslím, že pokračuje.

NICOLA

DOBRY DEN CHCELA BY SOM SA SPYTAT .VYPOVED ZAMESTNAVATELOVI SOM NAPISALA IBA SMS ZE DAVAM VYPOVED.A HNED DRUHY DEN SOM JEJ NAPISALA ZE VYPOVED RUSIM.MOZE TA VYPOVED BYT PLATNA KED SOM POSIELALA Z SMS,ZAMESTNAVATELKA MI NAPISALA ZE UZ SA NEDA ZRUSIT VYPOVED ZE MNA BLOKLA.DAKUJEM ZA ODPOVED.

milomilko

Zdravim dnes som dal výpoveď dohodou a hneď som sa išiel zaregistrovať na úrad práce.keby som išiel od zajtra marodovat tak komu mám zaniesť maródku? svojmu bývalému zamestnávateľovi, alebo na úrad práce?

Mesačný princ

Vypoved - akákoľvek možnosť s tebou vymenovaných. No musí byť písomná. Dokonca ju môžeš aj poslať poštou.

Vypoved

Este taka otazka. Musi si zamestnanec ziadost o ukoncenie prac. pomeru napisat sam, alebo staci prist do zamestnania a napise mi ju personalistka? Ci staci napisat a poslat postou?

Vypoved

Niesom v skusobnej dobe. Marodku si chcem prisposobit datumu kedy bude koncit doba vypovede. Takze problem vyrieseny. Myslela som ze ak budem pn, nezapocitava sa to do vypovednej doby a budem tak ci tak ten mesiac odrobit, comu sa chcem vyhnut.

pnpocas

no ked odovzdáš zamestnávatelovi výpoved a nasledujuci deň sa hodíš na PN a ked výpovedná doba (1 mesiac) bude napr. k 22 marcu, od 23. marca si uz nezamestnaná a mozes sa ist evidovat na urad, zamestnavatel ti dá papier o ukonceni pracovneho pomeru, započet..
ak od 23.3 nebudes mat uz ovšem inu prácu...

čiže áno možeš premarodovat celu vypovednu dobu...

a či ti moze dať vypoved aj počas? vypoved ti može dať počas PN ak si v skušobnej dobe... ale ak si v skušobnej dobe tak na čo by si šla PN ked mozes dat okamzitu vypoved v skusobnej dobe bez udania dovodu..