Priberiem?

Príspevok v téme: Priberiem?
Mooni

Ahoj,uz 2 roky sa utapam v anorexii...meriam len 155 cm a vaha 39-40 kil. Mam vychudnute telo,ale ja sa tak nevidim. Vidim sa ako normalne dievca "krv a mlieko", no okolie tvrdi opak...ale to nie je co som tu chcem dopodrobna rozoberat. Ide o to,ze dnes som sa nenormalne prezrala. Hned na ranajky som mala 5ks kolaca,2 rozky s nutelou,tycinky,kaša,sladkosti. To bolo rano. No a hned na to som mala NEUVERITELNE VYCITKY. Ved aj mam ich mat preco. Uz som nevedela co robit,a tak som dosla nad zachodovu misu a drazdila si krk,az kym som nieco dostala zo seba von. Trvalo mi to asi 45 minut,kym som co to zo seba vyvratila. Ale aj tak mam stale pocit,ze som vsetko nedala vonku a bojim sa ze z toho co som pozrala priberiem. Hoci som to vyvratila,viem,ze nieco sa v tom jedle uz rozlozilo a ulozilo do tela... SOM TAKA HROZNA KRAVA!!! Hrozne sa za seba hambim a nepacim sa sama sebe. Toto bolo moje prve vracanie a uz to nechcem nikdy urobit...mozno som tu len preto,ze potrebujem psychicke povzbudenie alebo radu. Som uplne na dne. Prosim pomozte

Gima

Psyllium

Možno ste sa už stretli a možno nie s pojmom psyllium. V rámci detoxikácie sme už na našej stránke o psylliu aj písali. V tomto článku si teda povieme niečo viac o tom čo je psyllium, na čo sa používa a pod.

Psyllium je 100% prírodná vo vode rozpustná vláknina ktorá sa vyrába mletím šupiek semien skorocelu indického. Produkt ako taký sa k nám dostáva najmä z Indie, kde ho už dva tisícročia používajú v tradičnej ajurvédskej medicíne ako prostriedok na hnačku či zápchu. Psyllium má jedno hlavné špecifikum ktoré z neho robí tak zaujímavú tému aj pre náš web. Tým špecifikom je vláknina.

Vláknina a zase vláknina

Základom psyllia je vo vode rozpustná vláknina ktorá po styku s vodou vytvára gélovú konzistenciu. Poviete si možno, že vlákninu predsa obsahuje aj ovos či jačmeň. Psyllium však obsahuje omnoho viac vlákniny než už spomenuté obilniny. Dôvodom na jeho užívanie však nieje fakt, že obsahuje viac vlákniny ale fakt, že v strave bežného konzumenta je vlákniny málo. Vláknina je všeobecne známa ako niečo, čo pomáha fungovať naším črevám. Priemerný konzument by mal denne prijať 25 gramov vlákniny. Skutočnosť je však niekde úplne inde. Náš denný príjem vlákniny sa nachádza približne v polovici odporúčanej dennej dávky.

Takto podhodnotený príjem vlákniny spôsobuje zápchy či hnačky a celkovo zle fungujúci črevný systém ktorý spôsobuje ďalšie zdravotné problémy.

psyllium

psyllium skorocel indický

Čo psyllium dokáže

zamedzí pocitu hladu – podporuje chudnutie
zlepší vyprázdňovanie,
dodáva potrebnú vlákninu
detoxikuje a čistí črevný systém
pomáha pri nadúvaní, zápche
slúži ako prevencia pred rakovinou hrubého čreva
odstráni kožné problémy ( tento bod súvisí s očistou čriev)
redukuje cholesterol – znižuje hladinu lipoproteínu (LDL)
znižuje kolísanie hladiny cukru v krvi (psillium je vhodné pre diabetikov)

Psyllium dokáže zväčšiť svoj objem 14 až 25 krát

Detoxikácia a psyllium

Hlavným bodom všetkých vyššie spomenutých účinkov psyllia na organizmus je detoxikácia organizmu. Tým že psyllium účinne napomáha správnemu fungovaniu črevného systému, stáva sa vynikajúcim prostriedkom pri detoxikácií. Všetky body ktoré sú v zozname uvedené – ako napríklad odstránenie kožných problémov, majú priamy súvis s očistou čriev. O očiste čriev sme si už napísali samostatný článok a psyllium je v ňom právom spomenuté a tiež odporúčané na takúto očistu. So zlým trávením a zlým fungovaním čriev je spojené množstvo zdravotných problémov ktoré možno na prvý pohľad nedávajú nijaký súvis.
psyllium detoxikácia nadúvanie hnačka zápcha skúsenosti recenzia

Psyllium sa u nás stalo tak trochu populárnym hlavne vďaka ľuďom ktorí sa snažia schudnúť. V prvom bode nášho zoznamu je napísané, že psyllium podporuje chudnutie. Je tomu skutočne tak. Deje sa tak hlavne vďaka zlepšenému tráveniu a v neposlednom rade vďaka tomu svojej vlastnosti zväčšovania objemu a viazania vody na seba. Tým že psyllium „napučí“ dokáže po konzumácií zaplniť žalúdok a jedinec by mal teoreticky menej zjesť ostatnej potravy.

Ak vám psyllium pomôže schudnúť budem len rád, v prvom rade však budem rád ak si pomocou psyllia dokážete zlepšiť zdravotný stav a detoxikovať. Pokiaľ teda trpíte zápchou, hnačkami, nadúvaním a pod. psyllium určite odporúčam.

Ipsik

Nechám ti tu kontakt na moju priateľku, ona ti poradí ako pribrať a ty jej poradíš ako schudnúť. Jej mail je: yellowbananas@gmail.com
Potom by si už mala byť spokojňučká, neboj.

Ipsik

Mala by si si sama určiť, aká je tvoja ideálna váha a tú sa potom snaž udržať. Neviem, ale tých pár kíl, ktoré máš, je dosť málo. Musíš vedieť, čo chceš. Takým tempom o tie zuby prídeš isto a potom budeš vo filme hrať namiesto princeznej ježibabu. Mne odvápnil zuby alkohol a teraz si mám čo počať? Zostal mi už len jeden zub na otváranie piva, aspoň že tak. A z toho ostatného už len Venušin pahorok.

Sosos

Choď sa liečiť tvoje správanie nie je vporiadku musíš vyhľadať odbornú pomoc.Jedlo nie je len na priberanie ale aj na normálnu funkciu orgánov svalov ,na obnovu kože kostì atď.Vypadaju ti vlasy ,potom sa ti budù kaziť zuby prestane ti fungovať metabolizmus ,nepravidelná menštruácia čo už určite máš bolesti vkrížoch stála ùnava vysychanie kože budes vizerať o 30 rokov staršia a nakonec nie nezomrieš život ťa nechá vytrápiť sa v psychických problémoch a ďalej to som ešte neskončil ved načo ti to budem dalej rozpisovať zažiješ to na vlastnej koži.A keď sa zabiješ najskôr tu budeš blúdiť medzi živými ako stratená duša a potom sa narodíš a pôjde to odznova.Dá sa to ale zvrátiť ak sa prekonáš a priznáš si že si chorá.!