Nechuť jesť

Príspevok v téme: Nechuť jesť
Patas

Poslednou dobou mi prestalo chutiť jesť. Zjem tak 2 rožky za celý deň a vôbec nie som hladný.Mám aj skorej pocit že som sa až prejedol. Vždy som jedol aj 2 krát obed aj večeru samozrejme s raňajkami a jedlami medzi. Mám 14 rokov a neviem či to niečo znamená alebo to je len niake štádium. Napíšte prípadne keby s tým mate niake skúsenosti.

Gima

Kešu oriešky šokujú svojou silou: Takto sa správajú v ľudskom tele!
Zdielať článok
Lajknúť článok
25.12.2017 | Diskusia 5

Orechy sú bombou plnou zdravia. Najvyššiu výživovú hodnotu majú vlašské orechy, plné kvalitných antioxidantov a omega-3 mastných kyselín. Zatiaľ čo sa vyzdvihuje sila vlašských orechov či mandlí, zabúda sa na kešu orechy, ktoré sú výnimočné!
Čo sa v nich skrýva?

Kešu oriešky sú sladké s nádychom kyslej chuti a sú bohaté na vitamín C. Málokto vie, že pod ich šupkami sa nachádzajú toxické oleje, ktoré môžu spôsobiť popáleniny na koži, takže sú predávané už dôkladne očistené. Predstavujú chutnú "náhradu" slaných chipsov a iných maškŕt. Vďaka nim si zlepšíte trávenie a odstránite z tela vysoký cholesterol. Takéto zdravotné výhody vám však poskytnú len nesolené kešu orechy.
Čítajte tiež: Mäso a rakovina – mýtus či fakt? Nové zistenie potvrdzuje hororovú obavu!

Nájdeme v nich konkrétne tuk, bielkoviny, sacharidy, vodu, železo, fosfór, zinok, meď, mangán i kyselinu listovú.

Ďalšie prospešné vlastnosti:

Majú antiseptické a antibakteriálne vlastnosti, takže sú dobré proti nachladnutiu alebo bakteriálnym infekciám.
Vitamíny a živiny majú pozitívny vplyv na zápalové procesy v hornej časti tráviaceho traktu a odstraňujú ich.
Taktiež poskytujú pomoc pri metabolických poruchách, keďže normalizujú hladinu cholesterolu v krvi a zabraňujú vzniku krvných zrazenín. Navyše, sú dobré pre posilnenie nervového systému.​

Ďalšie účinky na zdravie

Podporujú imunitný systém.
Prečisťujú cievy.
Podporujú tvorbu červených krviniek.
Prevencia proti rakovine hrubého čreva.
Upokojujú nervový systém.

Keď viac uškodia ako pomôžu

Kešu orechy sa môžu zdať na prvý pohľad ideálnou potravinou, ktorá nám poskytuje zdraviu prospešné látky. Nemusí to tak byť. Majú totiž vysoký obsah kalórií, preto by ste mali byť opatrní s ich spotrebou, najmä, ak máte alergickú reakciu na jedlo. Nemali by ste skonzumovať viac ako 30-50 gramov orechov. Pri väčšom množstve hrozí opuch, vyrážka a podráždenie. Takúto alergiu však môžu spôsobiť aj iné druhy orechov. Aj keď sú nenahraditeľné pri liečbe kardiovaskulárneho systému, ich predávkovaním si môžete poškodiť imunitný systém.

Tomas12345

Tak zajdi s tym za daktorom ten ta mozno posle na Gastro.Jest musis inak ochories nebudes mat ziviny silu nic.Ked ti nechuti jest tak skus jest aspon pomalsie. Napriklad nemusis zjest obed za 10 minut ale zjedz ho trebars do 2 -3 hodin . Proste jedz po kuskoch .

Gima

Na nechuť do jedla pomáha pitie acidofilného mlieka alebo zakysaneho cmaru. Dalej kysle rybičky zavarané, zavarané kukuričky alebo uhorky. Tieto šťavy pozitívne pôsobia na črevnú mikrofloru.

kvasinkar

ja mam podobnu skusenost - mam rozbitu mikrofloru v zaludku(po asi 4 antibiotikach) a domnievam sa, ze mam candidu.

mal by si podla mna jest viac vlakniny. pocit plnosti mi v takomto pripade ciastocne presiel a takisto sa zrychlil prechod potravy crevom, co je podla mna plus = mensi cas na kvasenie a rozmnozovanie zlej mikroflory(huby, plesne, kvasinky).

takisto probiotika nic nepokazia.