leukemia

Príspevok v téme: leukemia
hana123

Chcela by som sa spýtať či sa dá z klasickej preventívnej prehliadky a z odberu krvi zistiť leukémia. Bola som totižto na vyšetrení, lebo som sa necítila dobre a doktorka mi po odbere oznámila, že mám anémiu a predpísala mi železo. No neposlala ma žiadne iné vyšetrenia. Po užívaní tabliet sa cítim lepšie, no bojím sa žeby mohlo ísť o leukémiu, keďže mám viacero zo symptómov ako napríklad dýchavičnosť, búšenie srdca, anémia, jemné pokožka na ktorej sa spravia ľahko modriny. Neviem čo mám robiť a bojím sa, ísť na vyšetrenie aby si o mne nepomysleli, že som nejaký hypochonder. Ďakujem pekne.

milunkajurkova

neviem111111 ale ja ju nemám v dospelosti, ja som ju mala kedysi v minulosti ( ale vtedy na nu neprisli), a az teraz ked mi v dospelosti robili testy, tak vyslo tamze 1,30 S/CO - reaktívna faza, toto mi napisali. A doktorka to ani nijak specialne nebrala, Povedala ze mam ju reaktivnu, cize to znamena, ze z nejakeho dovodu sa mi teda aktivovala v dospelosti znova, ak som spravne pochopila. Neviem však čo na to,lebo lekari mi nic nedali,okrem atb.

neviem111111

milunka, priznaky ktore mas SU z mononukleozy! v dospelosti je tazsi priebeh a tieto priznaky mozu kludne trvat aj vyse roka. mam to odzite aj ja.

milunkajurkova

Tomas ale tak ako mam takto zit? cely zivot? bvsak to su dozivotne infekcie, tak neviem,co mam robit ?aby som mala energiu aspon?a zvladala nieco kolo sbea plus hrdlo ma boli permanentne, tak co s tym ?

Tomas12345

Milunkajurkova ano mozu to sposobat aj tie infekcie. Ja ked som mal plucne chlamydie tak som sa citil uplne ako ubity pes jak pri teplote. Vkuse zvysena teplota nic som nevladal.

milunkajurkova

philips ja som mlada baba, nemam ani 30, preto sa tak velmi bojim, ale nielen leukemie,ale aj nejakeho lymfonmu,alebo inej rakoviny, ked vidim,co sa so mnou deje, tak mam chut plakat. Lebo som mlada a trapi ma, ze som takto na tom so zdravim. A neprechadza to, nemam ani nadej na zlepsenie, pokial som brala doxycyklin, tak to pomahalo,ale odkedy som prestala , ide to z kopca zas.a nechcem byt stale na ATB:
viem, co je iGG a IGM- mam to nastudovane, bohuzial, mam take vysledky, /lktore boli oznacene za hranicne),ze hranica medzi neg. a poz je 1,1..ja som mala 1,2-..na zajlade toho toto skonstatovali.
borelka bola jedina s mononukelozou.-ako reaktivne a mykoplazma chronicka,lebo bola aj v triede IgG aj IgM...:( takze nadej uz asi nemam na vyliecenie, ale neviem,ci tieto infekcie mi ozu zapricinovat taketo strasne problemy, ktore mam, ved sa citim ako starena

philips

Leukémie sa báť nemusíš, tá sa vždy ukáže v krvnom obraze ako leukocytóza - zvýšený počet bielych krviniek. Dané zvýšenie je vysoké, žiadnych 20x10^9. Takže leukémie sa báť nemusíš.
Čo sa týka výsledkov na infekčné ochorenia - stanovujú sa IgM a IgG protilátky, pričom IgG svedčia o prekonanej infekcií v minulosti, IgM o práve prebiehajúcej.
Môžem vedieť, koľko máš rokov?

milunkajurkova

mne obvodna brala 3 skumavky, na zakladne odbery, ziadny zapal sa ale nepreukazal, infekcna brala tri skumavky,( dala zistit mononukleozu, hiv, borelku, chlamky, mykoplazmy, yersinie,toxoplazmoza),cakala som na vysledky- trvalo im to strasne dlho, zatial mi nic nedali, potom prisli vysledky, ktore potvrdili mononukelozu chronicku ci co to mi trepali, boreliozu tiez starsieho data, a mykoplazmy hranicne pozitivne,, yersinie tiez hranicne pozitivne).,ale vraj s tymi hranicnymi sa nemam zatazovat,ze to nic neni, a predsa dala infekcna doxybene na tri tyzdne, dobrala som doxy a je mi rovnako. AKurat dnes som sa zobudila a cela spotena, najma na hrudniku, ( v izbe bola zima), tenke pyzamo, teplotu ale nemam, merala som si, uzliny na krku stale bolia, hrdlo boli stale, nadcha je stale taka divna, bolest tela je stale, unava strasna).
Mne lekarky sice dve povedali, ze podla krvnych testov, co dali robit na trombocyty , leukocyty a cervene krvinky, ze nic nevidia zvlastne. Ale neverim im, mozno krv je matuca,alebo tak..:( velmi sa bojim, ci neumieram :(

Takze sa bojim leukemie uz aj ja a poriadne :(